Помогнете в избора на CD Player 2-ра употреба?
Помогнете в избора на CD Player 2-ра употреба?
Здравейте
Респект към всички създали този сайт!
По темата: След доста обикаляне, намерих следните модели CD player-и и понеже не съм много на ти с тази техника, искам помощ в избора. Не мога да отделя средства за нов, така че разчитам на вашето мнение кой е най-добър като механика, ЦАП, транспорт и последваща поддръжка (все пак са 2-ра употреба).
Ето и моделите:
DENON DCD 520 -- 130лв.
DENON DCM 260 -- 190лв.
Marantz CD 52 -- 160лв.
Marantz CD 56 -- 130лв.
ONKYO DX6430 -- 110лв.
Sony CDPM 30/20 -- 70лв.
Sony CDP 670 -- 110лв.
Sony CDP 391 -- 120лв.
KENWOOD DPM 6650 -- 120лв.
Благодаря предварително!
По темата: След доста обикаляне, намерих следните модели CD player-и и понеже не съм много на ти с тази техника, искам помощ в избора. Не мога да отделя средства за нов, така че разчитам на вашето мнение кой е най-добър като механика, ЦАП, транспорт и последваща поддръжка (все пак са 2-ра употреба).
Ето и моделите:
DENON DCD 520 -- 130лв.
DENON DCM 260 -- 190лв.
Marantz CD 52 -- 160лв.
Marantz CD 56 -- 130лв.
ONKYO DX6430 -- 110лв.
Sony CDPM 30/20 -- 70лв.
Sony CDP 670 -- 110лв.
Sony CDP 391 -- 120лв.
Благодаря предварително!
СД втора употреба
Избягвайте ги, много е възможно лазерът да е на края на
емисията си, търсете по компютърните къщи донесени от Гер-
мания залежали нови СД-та. Преди няколко месеца имаше бум
на такива. Цените са около 50 лв, а СД-та бяха Филипс.
емисията си, търсете по компютърните къщи донесени от Гер-
мания залежали нови СД-та. Преди няколко месеца имаше бум
на такива. Цените са около 50 лв, а СД-та бяха Филипс.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Помогнете в избора на CD Player 2-ра употреба?
И аз се застъпвам за мнението че такъв тип техника е препоръчително да се купува нова. Лазерния светодиод е елемент с определени часове живот...loki написа:Здравейте
Ето и моделите:
DENON DCD 520 -- 130лв.
DENON DCM 260 -- 190лв.
Marantz CD 52 -- 160лв.
Marantz CD 56 -- 130лв.
ONKYO DX6430 -- 110лв.
Sony CDPM 30/20 -- 70лв.
Sony CDP 670 -- 110лв.
Sony CDP 391 -- 120лв.
Благодаря предварително!

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
sorry
Първо искам да се извиня, че съм объркал малко раздела където съм задал въпроса си!
Почти се отказах от закупуването на CD Player 2-ра употреба. Никъде не ми дават гаранция, а и на повечето места дори искат да ги взема на 'честна дума', дори без да съм ги чул. Също така не съм много на ти с електрониката нито познавам някой, който да ми поддържа player-a в бъдеще. Днес разгледах в сайт-а на Техномаркет и се насочих към комбинираните DVD/DivX/MP3...... устройства. Нови са на цени от 60лв. Харесах си два модела на Sony.
SONY DVP-NS400
http://www.kkelectronics.com/product_de ... d=09000920
SONY DVP-NS405
http://www.kkelectronics.com/product_de ... d=09006448
Ако някой има впечатления от конкретните модели или изобщо от подобен тип устройства, нека да сподели. Player-a ще бъде вързан към усилвател Sony STR-DE-497, но ще се се ползва предимно за музика в стерео режим, поради простата причина, че досега единственият ми източник на звук беше компютъра (MP3), но качеството не ме устройва. Имам доста оригинални дискове, ще има ли разлика във възпроизвеждането през допълнителен CD Player и заслужава ли си да купувам изобщо такъв?
Така и така съм започнал в грешния раздел да попитам и за едни боксове. Наскоро ми подариха 2бр. JBL E90. В сравнение с всичко което слушах у дома до сега са прекрасни. Единственото нещо което им куца (според мен и моят слух) е 'постните' високи. Дайте някаква идея за ъпгрейд на колоните? В технополис (единственото място където съм имал възможност да чуя скъпи колони) високите които ми харесаха бяха на някакъв модел Tannoy. Бяха някак си по-живи. Там сравнявах 7-8 чифта с подобни на мойте JBL-и. Ако някой е ъпгрейдвал такъв модел колони, моля да сподели своя опит.
Благодаря!
С уважение Александър.
Почти се отказах от закупуването на CD Player 2-ра употреба. Никъде не ми дават гаранция, а и на повечето места дори искат да ги взема на 'честна дума', дори без да съм ги чул. Също така не съм много на ти с електрониката нито познавам някой, който да ми поддържа player-a в бъдеще. Днес разгледах в сайт-а на Техномаркет и се насочих към комбинираните DVD/DivX/MP3...... устройства. Нови са на цени от 60лв. Харесах си два модела на Sony.
SONY DVP-NS400
SONY DVP-NS405
Ако някой има впечатления от конкретните модели или изобщо от подобен тип устройства, нека да сподели. Player-a ще бъде вързан към усилвател Sony STR-DE-497, но ще се се ползва предимно за музика в стерео режим, поради простата причина, че досега единственият ми източник на звук беше компютъра (MP3), но качеството не ме устройва. Имам доста оригинални дискове, ще има ли разлика във възпроизвеждането през допълнителен CD Player и заслужава ли си да купувам изобщо такъв?
Така и така съм започнал в грешния раздел да попитам и за едни боксове. Наскоро ми подариха 2бр. JBL E90. В сравнение с всичко което слушах у дома до сега са прекрасни. Единственото нещо което им куца (според мен и моят слух) е 'постните' високи. Дайте някаква идея за ъпгрейд на колоните? В технополис (единственото място където съм имал възможност да чуя скъпи колони) високите които ми харесаха бяха на някакъв модел Tannoy. Бяха някак си по-живи. Там сравнявах 7-8 чифта с подобни на мойте JBL-и. Ако някой е ъпгрейдвал такъв модел колони, моля да сподели своя опит.
Благодаря!
С уважение Александър.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: sorry
не съм много очарован от фирмата Сони...loki написа: Харесах си два модела на Sony.
SONY DVP-NS400
SONY DVP-NS405

Винаги правят едни такива странни неща
Чесно казано аз не бих заложил на тази фирма.

.
Утре съм решил да отида да послушам тези които може от 2-рата употреба. Ще наблегна на този Marantz CD56 и ще мисля на място. Имам едно CD Princo записвано на х52, както и няколко доста надраскани оригинални диска, ако се справи предполагам, че ще го взема. По принцип четенето на надраскани дискове критерий ли е за добра оптика? Или съм в заблуда?