Нивоиндикатор
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
Нивоиндикатор
Вчера си взех едно китче на неомонтана "Стерео нивоиндикатор 7" с интегрална схема ТА7666. Проблема е че светят само първите 3 светодиода а останлите дори не помръдвах .Реших че проблема е в интегралата и днес купих нова , проблема си остана ако някой има идея от какево е да каже.
-
PCL82
Провери дали не си завъртял светодиодите наопаки.Попадали са ми
светодиоди на които дългото краче е катода,а не анода.Другото е, че
понякога Неомонтана допускат грешки при изработка на платките и те не съответстват 1:1 на принципната схема.Понякога приложените елементи не съответстват на описаните и съм виждал вярно монтирани платки да изпушат.Затова най-добре е да разбереш в подробности принципа на работа на схемата и да си играеш с нея.
Успех!
светодиоди на които дългото краче е катода,а не анода.Другото е, че
понякога Неомонтана допускат грешки при изработка на платките и те не съответстват 1:1 на принципната схема.Понякога приложените елементи не съответстват на описаните и съм виждал вярно монтирани платки да изпушат.Затова най-добре е да разбереш в подробности принципа на работа на схемата и да си играеш с нея.
Успех!
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Имам го и си бачка нормално . Има един потинциометар завърти го , може просто да си го настроил на по малък обхват .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп