Ами... касетка адаптер....
-
vankata_r
- има опит

- Обратна връзка:
Ами... касетка адаптер....
Ще ме извинявате ако се повтарям, но не намерих таква тема...
Въпроса мие за касетка адаптер - такава каквато си слагаш в касетофона на колата, връзваш към някои източник и си слушаш да речем МР3 плеъра...
Интересува ме някой има ли схема и начин на "приготвяне" на такова устройство...
Намерил съм го в магазина за 11лв, но преди време я бчх видял за 5, а сега 11 неми се дават, та ако някой може да помогне с инфо....
Въпроса мие за касетка адаптер - такава каквато си слагаш в касетофона на колата, връзваш към някои източник и си слушаш да речем МР3 плеъра...
Интересува ме някой има ли схема и начин на "приготвяне" на такова устройство...
Намерил съм го в магазина за 11лв, но преди време я бчх видял за 5, а сега 11 неми се дават, та ако някой може да помогне с инфо....
-
N.Jordanov
- има опит

- Обратна връзка:
-
N.Jordanov
- има опит

- Обратна връзка:
- Cvetomir
- има опит

- Обратна връзка:
касетка
Виж сега как си направих аз
взимаш една стара касетка, стерео глава, стрео кабел, и стерео жакче .
инструменти поялник, тинол, колофон, канаконлит.
та на въпроса , взимаш касетката и я разглабяш от лентатаизрязваш необходимата дължина която прекарваш през ролките и съединяваш краищата с канаконлит. после взимаш главатаи и запояваш кабела и жака. На мястото където е пружинката за притискане на лентата , фиксираш главата и си готов . ето ти идеята доразвивай има на къде
взимаш една стара касетка, стерео глава, стрео кабел, и стерео жакче .
инструменти поялник, тинол, колофон, канаконлит.
та на въпроса , взимаш касетката и я разглабяш от лентатаизрязваш необходимата дължина която прекарваш през ролките и съединяваш краищата с канаконлит. после взимаш главатаи и запояваш кабела и жака. На мястото където е пружинката за притискане на лентата , фиксираш главата и си готов . ето ти идеята доразвивай има на къде
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
vankata_r
- има опит

- Обратна връзка:
Значи за техноимаркета - ми аз работя там и съм видял цените, а за Белкин-а четох в едни форуми на eBay ако не греша че немалко пъти се прецаква....
Относно това за скоростите - ми и мене това ме тревожи, просто не ми се вярва че ще е толкова елементарна работата - главата, кабела, жака и лентата... едва ли биха стрували по 20лв тогава....
А другото е каква да е главата - четяща или пишеща....???
Вярно е че е по-добре да си го купя,но пък от чисто любителски интерес искам да знам какво им е устройството - все пак това уча в монета - електроника
Поздрави!
Относно това за скоростите - ми и мене това ме тревожи, просто не ми се вярва че ще е толкова елементарна работата - главата, кабела, жака и лентата... едва ли биха стрували по 20лв тогава....
А другото е каква да е главата - четяща или пишеща....???
Вярно е че е по-добре да си го купя,но пък от чисто любителски интерес искам да знам какво им е устройството - все пак това уча в монета - електроника
Поздрави!
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nanko Rusev