Изработване на Субвуфер

Съобщение
Автор
skyshoot

Изработване на Субвуфер

#1 Мнение от skyshoot »

Как мога да си направя субвуфер с колона Pioneer(инфо за нея-http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=3106).Та като искам точно да ми кажете от какво дърво(по-желание да е най-хубавото за бас),колко литра трябва да е,дайте ми точните размери на кутията която трябва да направя. :)

Gavril Gavrilov

#2 Мнение от Gavril Gavrilov »

Олелееее :lol:
Начи, почваме от тука:
http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0
После тука гледаме:
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... 5%F2%F0%E8
Трии тоя пост, почни да четеш здраво из форума, и има теоритичен шанс модераторите да не ти "сипят" здраво.
Последно промяна от Gavril Gavrilov на Нед Окт 09, 2005 7:52 pm, променено общо 1 път.

rudiem

#3 Мнение от rudiem »

Вярно, че тук сме за да си помагаме, но все пак нека да се научим да използваме по подходящ начин вече разискваните теми.

Четете, четете и чак тогава, ако има нещо неясно се стига до въпросите. Наистина е много по-лесно когато получим инфото на готово, но така се губи удоволствието от добре свършената работа.

skyshoot

#4 Мнение от skyshoot »

БЛАГОДАРЯ! :)

skyshoot

#5 Мнение от skyshoot »

С целта да не ставам много нахален,ще помоля някой все пак да ми изчисли каква кутия ще ми трябва за Pioneer TS-W306C ? :)

skyshoot

#7 Мнение от skyshoot »

Добре благодаря на ultimate за информацията.Stoqn ако немога да сметна нещо ще ти пиша ЛС за помощ.

Послепис: За първи път се занимавам с правене на субвуфери така че съм малко по-любопитен как стават работите.Преди съм правил субвуфер от колона Панасоник 100вата 40Хз монтирал съм я в кашон и съм я пробвал на 10 ватов субвуфер.Като усиля до края и прозореца започва леко да дрънчи. :) :) :D

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Daniel Petrov »

Тая тема май е за форума на Тояга, а не за тук...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

skyshoot

#9 Мнение от skyshoot »

Добре.Казвам просто че преди експериментирах само с кашони сега за първи път ще експериментирам с дървен материал.Така че...... :D :) :(

skyshoot

#10 Мнение от skyshoot »

Еи сега продължавам да рушкам из форума. :D

skyshoot

#11 Мнение от skyshoot »

Благодаря! gps :D

rudiem

#12 Мнение от rudiem »

Аз предлагам да използваш ПДЧ вместо МДФ за изработката на кутията. Все пак мощността на говорителя не е малка, а също така доколкото знам ПДЧ е малко по-евтино.

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Stoqn »

Аз мисля че с MDF е по добрия варянт но ако няма финанси нека да е ПДЧ.На ПДЧ стените много вибрират и трябва да се укрепят а MDF е плътен матерял и не му трябва укрепление освен ако кутията не е много голяма.

skyshoot

#14 Мнение от skyshoot »

Добре.Ако може дайте ми линк към BassBox Pro 6,че немога да я намеря.За да мога да пресметна колко литра трябва да е кутията. :D

rudiem

#15 Мнение от rudiem »

За програмата: има я в data.bg теглиш най-големия файл и си шест. :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”