Как да свържа стерео еквалайзер към 7.1 ресийвър?
-
tochnia
Как да свържа стерео еквалайзер към 7.1 ресийвър?
Значи имам следната дилема, имам стерео еквалайзер Yamaha които искам да свържа към 7 каналният му рисиивър Sony STR-DE897, но понеже не съм доволен от режимите му Dolby Pro Logic/Dolby Pro Logic2/Dolby Digital EX и т.н. които преобразуват звука от стерео във 7 канален искам да използвам аналоговия 7 канален вход. Тук идва и проблема.. как точно да навържа кабелите.. защото при просто разклонение с кабели ще падне силата на входящия сигнал, и ще е проблемно да успея да направя качествена чак такова разклонение от 2->7, ако пък направя връзка от еквалаизера към 2 входа, оттях към следващите два се получава неприятен ефект на обратна връзка или нещо като зацикляне между каналите... Кажете си мнението как бихте го направили вие? 
Последно промяна от tochnia на Пет Сеп 23, 2005 1:03 am, променено общо 1 път.
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
tochnia
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
tochnia
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
разяснение
режимите dolby prologyc 1 и 2 са процесори които обработват именно този стерео сигнал значи ти си избираш кои вход да ползваш имаш голям избор там са много
dolby digital е процесор клйто обработва дигитален сигнал така че имаш шанс ако можеш да вземеш от някаде аудио цифров сигнал
при твоя случай взимаш стерео сигнала от източника + еквалаизера + ресивара
но недостатъка че така ще се получи по ниско качество на сигнала
препоръчва се да караш с вградените настройки на ресивара откъм ниски и високи щото там само тва има
хем по добро хем по лесно настрйване
най лесният вариянт е следният
даваш на твой авер да ти запои екранирани кабели демек от стерео кабел към всичките входове ни точно след разклонението да има и по едни резисторче 10koma примерно но така се получава една голяма каша
:):):)
dolby digital е процесор клйто обработва дигитален сигнал така че имаш шанс ако можеш да вземеш от някаде аудио цифров сигнал
при твоя случай взимаш стерео сигнала от източника + еквалаизера + ресивара
но недостатъка че така ще се получи по ниско качество на сигнала
препоръчва се да караш с вградените настройки на ресивара откъм ниски и високи щото там само тва има
хем по добро хем по лесно настрйване
най лесният вариянт е следният
даваш на твой авер да ти запои екранирани кабели демек от стерео кабел към всичките входове ни точно след разклонението да има и по едни резисторче 10koma примерно но така се получава една голяма каша
-
N.Jordanov
- има опит

- Обратна връзка:
За съжаление до сега не съм попадал на качествено създаване на 5.1 (.. 7.1) многоканален звук от receiver. А само минаването на звука през ЕКВ. ще влоши качеството му.
Надявам се THX да даде своето мнение.
Той е правил интересни неща в тази област (upmix)
А за PC :
http://upmix.hit.bg
Програмата е free, дори съм качил и source-а ако някой иска да е доразвие.
Подобни решения за PC : matrixmixer, Audigy 2
Надявам се THX да даде своето мнение.
Той е правил интересни неща в тази област (upmix)
А за PC :
http://upmix.hit.bg
Програмата е free, дори съм качил и source-а ако някой иска да е доразвие.
Подобни решения за PC : matrixmixer, Audigy 2
_________
NJ
NJ
-
tochnia
Значи досега dirtyboy даде най-доброто мнение, като мога да кажа първо 4е мога да си взема дигитален сигнал от звуковата карта... но за да минавам звука през еквалайзер замисъла е друг. Първо минавам звука през еквалайзера на звуковата ми карта и после през Yamaha-та като по този начин успявам да постигна много по-голямо коригиране и съответно точно звученето което искам. Колкото до ползването на ниски и високи зададени от рисиивъра.. то моя рисиивър както и повечето други може да прилага тия настроики само в стерео режим, но не и когато свири в 7 канален. Освен това забелязвам че Dolby Pro Logica отрязва някои честоти и на някои колони подава съвсем малки отрязъци от честотния диапазон което не ме устроива. А каква е целта на това резистирче дето ще се запоява?
Колкото до sidesk, мога да кажа че моя рисиивър заедно със тонколоните ми (които обаче не са home cinema) а са няколко чифта нормални тонколони, и всичко това свири изключително добре. А незнам и защо си мислите че еквалайзера влошава качеството? Моя не вкарва почти никакъв шум във сигнала и определено много подобрява звученето. Колкото до програмката интересна е.. но ако можеш да я направиш да работи със звукови потоци... трябва да и прегледам сорса де въпреки че бая отдавна не съм програмирал сериозно...
Колкото до sidesk, мога да кажа че моя рисиивър заедно със тонколоните ми (които обаче не са home cinema) а са няколко чифта нормални тонколони, и всичко това свири изключително добре. А незнам и защо си мислите че еквалайзера влошава качеството? Моя не вкарва почти никакъв шум във сигнала и определено много подобрява звученето. Колкото до програмката интересна е.. но ако можеш да я направиш да работи със звукови потоци... трябва да и прегледам сорса де въпреки че бая отдавна не съм програмирал сериозно...
-
tochnia
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
tochnia ....tochnia написа:Ами да кажем че ако си изключа източника на сигнал и оставя само еквалаизера и рисивъра и усиля докрай шумовете са много слаби... и затова си мисля така... но при включен източник, дори и без сигнал шумовете са много по-големи... така че източника ми вкарва много по-големи шумове от еквалаизера...
че ако веднага не вземеш мерки скоро ще преминеш точката след която няма връщане
Предлагам ти за начало да изчетеш всики статии побликувани на сайта а след това и всички теми обсъждани в форумите,така ще може да добиеш ясна представа що е то Hi-Fi и ще получиш отговори на повечето си въпроси
п.с. системата която си изброил в подписат ти е пример как не трябва да бъде балансирана една аудиосистема,не приемай поста за заяждане а като приятелски съвет
-
tochnia
Е и на мен ми е ясно че системата ми не е много балансирана, ама просто човек се учи постепенно (особено като няма кои да го напътства какво да си купи и какво да прави, едно време даже си мислех че Sony правят най-добрите тонколони
), първо тръгнах от 2х100В + 2х40, после ди купих рисивър заедно с 2х200В и 2х100В, след това замених рисивъра с по-висок модел, след това разбрах че ми липсва отделен сублуфер и си купих, после реших да си подобря звука чрез еквалайзер, След това много ме изкуши доброто звучене на един сублуфер JBL и си го взех. Но някаде по-това време разбрах че съм потрошил много пари за добро звучене, но без исканата от мен сила (или по-скоро добър звук без икривявания при по-силно звучене). Затова тая година реших постенно да мина към професионално стерео озвучаване като за начало си купих тоя усилвател Behringer , сега мисля да си купя и две професионални тонколкони и ми се искаше да си взема и 31 бандов еквалайзер и да приключа със покупките на аудио оборудване....
Колкото до статийте и темите съм ги чел всичките, и ми е ясно какво разбирате като казвате Hi-Fi, но може би това че не съм имал възможноста да чуя хорни/лампов усилвател още не ме е зарибило на тази вълна (то е защото живея в Русе и тук не познавам никои истински аудио маниак, всъщност преди време се бях запознал с някои от форума (за съжаление не му помня ника), но тогава имах още по-глупаво мислене на темата аудио). Наистина има написани интересни работи и съм научил много неща от сайта и от форума, но за съжаление вие по разбиращите се ограничавате само до DIY, а аз за съжаление не съм много добър нито в електрониката че да си направя собствен лампов усилвател, нито в дърводелството за да си направя добре хорни. И затова ми се налага да постигам качество на звука чрез закупуване на продукти от известни марки (то и това е голяма мъка като не знаеш кое е добро и кое не... а пък обикновено като си купиш нещо връщане назад няма и за дълго време трябва да се примириш с това което си си избрал) и използване на многоканален звук и еквалаизиране като засега съм доволен от резултата..
Колкото до статийте и темите съм ги чел всичките, и ми е ясно какво разбирате като казвате Hi-Fi, но може би това че не съм имал възможноста да чуя хорни/лампов усилвател още не ме е зарибило на тази вълна (то е защото живея в Русе и тук не познавам никои истински аудио маниак, всъщност преди време се бях запознал с някои от форума (за съжаление не му помня ника), но тогава имах още по-глупаво мислене на темата аудио). Наистина има написани интересни работи и съм научил много неща от сайта и от форума, но за съжаление вие по разбиращите се ограничавате само до DIY, а аз за съжаление не съм много добър нито в електрониката че да си направя собствен лампов усилвател, нито в дърводелството за да си направя добре хорни. И затова ми се налага да постигам качество на звука чрез закупуване на продукти от известни марки (то и това е голяма мъка като не знаеш кое е добро и кое не... а пък обикновено като си купиш нещо връщане назад няма и за дълго време трябва да се примириш с това което си си избрал) и използване на многоканален звук и еквалаизиране като засега съм доволен от резултата..
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
tochnia