Суб със 2 х TVM-ARN226-07-8

Съобщение
Автор
Va4o

Суб със 2 х TVM-ARN226-07-8

#1 Мнение от Va4o »

Мисля да си правя такъв. Препоръчайте ми кутия и филтри ?

rudiem

#2 Мнение от rudiem »

Извинявам се много, но с тази картинка в аватара си ми правиш face off. Не искам да бъда нахален и да те карам насила да ми го върнеш обратно, така че бъди така добър да го смениш. Аз положих доста усилия докато успея да се сдобия с него. Можеш да погледнеш темата "имам проблем с аватара". :)

gps

#3 Мнение от gps »

Виж старите теми в този форум -има тема за бандпас с ТВМ имаше даже и снимки от процеса на изработване доколкото си спомням.

Va4o

#4 Мнение от Va4o »

Има но за друг модел на ТVM. Със 226 05 а гледам че бая хора от форума са правили ТL с такива говорители. АКо някой има проект с 2 226 07/8 за суб да ми го изпрати.

Va4o

#5 Мнение от Va4o »

Говоря за този проект http://bgaudio.org/images/upload/Kutia_ARN.jpg и дали ще е приложим за 226 07/8

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivo_Hristev »

Кутията гледам че си я намерил - филтъра активен 3-ти ред ( 18 dB/oct ).

Va4o

#7 Мнение от Va4o »

Ти тази кутия правил ли си я. Защото съм бос в тези неща. Тов ще ми е първия проект. http://sound.westhost.com/project48.htm това подходящо ли ще е ?

gps

#8 Мнение от gps »

Va4o написа:Говоря за този проект http://bgaudio.org/images/upload/Kutia_ARN.jpg и дали ще е приложим за 226 07/8
Ами нали точно за ТВМ226 07 е проектирана! Нали ти писах да видиш темата "Снимки на моя бъдещ суб" а ти явно не ме разбра.Някъде из постовете по тая тема има линк и към друга!

Va4o

#9 Мнение от Va4o »

Забелязах обаче че е за по малък модел тонколони. Направих камерите 40 л всяка. Така мисля че ще е по добре.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivo_Hristev »

Va4o написа:Забелязах обаче че е за по малък модел тонколони. Направих камерите 40 л всяка. Така мисля че ще е по добре.
И как така забеляза че е за "по-малък модел тонколони"?
Ако ще прявиш проекта - прави го, ако ще го модифицираш поне вложи малко мисъл в модификацията, а не едно към гйотерен...

Va4o

#11 Мнение от Va4o »

Demon: Стефане в раздел архив/статии има цяла статия отедлена на бандпаса. Въпросният суббас е изследван подробно и мижеш да видиш характеристиките му. а използваният говорител е ARN 226-05/8. A аз ще го правя с АРН 226-07/8 има разлики в резонансната честота и др характеристики на говорителите

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Ivo_Hristev »

чертежът който гледаш е за арн 226-07-08!

Va4o

#13 Мнение от Va4o »

Оки. Поръчвам кутията да ми я правят с МДФ 22 мм. Ама май нещо ги мързи в завода. И ще си поръчам плоскостите и я мятам :)а

gps

#14 Мнение от gps »

Demon написа:чертежът който гледаш е за арн 226-07-08!
Аз на 3 пъти му го казвах ама нещо не можем да се разберем :D Не е задължително да е от МДФ може и ПДЧ.

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Teodor Ainadjiev »

И с тея сметки дето прай пича, като си сглоби кутиата, ще има едно подобие
на нощно шкафче, не суб :)

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”