vkn 1023 kutia prerabotka?????

Съобщение
Автор
ru4o

vkn 1023 kutia prerabotka?????

#1 Мнение от ru4o »

Здравейте,
Имам две колони респромки 20/26/48см купешки с фазоинвертор(мое дело) 6см. ВКН1023 60W
Рещил съм да ги преустроя като се водя от буфера на LUXEON 5.1H .
Въпросното чудо е с два обема като единият е вентилиран с 8см фазоинвертор.
Следвайки схемата мисля да увелича обема двойно и само единия да е с фазоинвертор.
Ако някои е правил такива схеми да помогне със съвет.
И да каже, дали има смисъл от цялото това упражнение?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Параметри?

#2 Мнение от Kiril Kirilov »

Хвърли първо един поглед на това:

http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0

И ако имаш параметрите на този говорител, дай малко повече подробности какво си решил да правиш. Качи схемата на кутията например тук.

ru4o

#3 Мнение от ru4o »

За говорителя не успях да намеря нищо повече от това:
НИСКОЧЕСТОТНИ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ: BKH 10230
Паспортна мощност 80 W
Номинален импеданс: 4W
Резонансна честота 35±10 Hz
Номинален честотен обхват: 40-4000 Hz
Характеристична чувствителност 85dB/W/m
Габаритни размери: Ж200x95mm
а за схемата ето каква ми е идеята: Изображение

ru4o

#5 Мнение от ru4o »

За сметките съм съгласен но ме поблазни каква малка въшка са сложили и как бачка.
а с BassBox 6 Pro програмката нямали да излезе нещо или ще е голяма стакмистика , имайки в предвид липсата на достатъчно параметри.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Програми-Параметри

#6 Мнение от Kiril Kirilov »

Това с необходимия минимум параметри важи са всички програми, както и за ръчни сметки. Просто няма да стане без минимума.

ru4o

Re: Програми-Параметри

#7 Мнение от ru4o »

Това което по прочетох във форума май няма данни за българските говорители а набавянето им граничи с закупуването на нови по-дори и с ясни параметри.
А относно моя експеримент ще поръчам кутията пък каквото излезе.
Само се чудя дали да увелича дебелината на стените, независимо дали става дума за експеримент.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Daniel Petrov »

Пуснах преди месец мейл до Благоевград точно по тоя повод-липсата на достатъчно параметри,отговориха ми,че предвид големия производствен толеранс,те не можели да дават повече данни-т.е. еквивалентен обем,качествен фактор и т.н.,с цел да не подвеждат клиентите си.
По БДС #намкойси,това,което давали било достатъчно.
Ако съм искал повече,те срещу скромната сума от 9 кинта/час щели да ми измерят останалото в тяхната лаборатория за конкретната бройка.
:-)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Zmej

#9 Мнение от Zmej »

widowmaker написа:Пуснах преди месец мейл до Благоевград точно по тоя повод-липсата на достатъчно параметри,отговориха ми,че предвид големия производствен толеранс,те не можели да дават повече данни-т.е. еквивалентен обем,качествен фактор и т.н.,с цел да не подвеждат клиентите си....
E ще си купя български говорител, вЕрвайте ми... :lol:

ru4o

#10 Мнение от ru4o »

Аз говорителите съм ги взимал на времето, когато се продаваха в ЦУМ и във фирмения им магазин.
Тук става дума за въпросната преработка.Поръчах кутията на дърводелеца от МДФ 18мм. като за начало ще сложа само бас-а а после ще монтирам останалите, ако свирне въобще.
За фазоинвертора (тръбата) се чудя не е ли по добре да е от хартиените тръби или да слагам ПВЦ-то и да не си играя да търся?
Веднага щом ми взема бокса ще "докладвам"(въх как звучи :) )
До скоро

AdsBot [Google]

#11 Мнение от AdsBot [Google] »

Êàðàø íà êúñìåò äðóæå...Îáúðíè ñå êúì Demon.Òîé ìèñëÿ,÷å ñå å çàíèìàâàë ñ áúëãàðñêè ãîâîðèòåëè...Òóê áåç ïàðàìåòðè è èíäèâèäóàëíî èçìåðâàíå íÿìà äà ìèíå...Ïîìîëè Dman è Zmej çà ïîìîù.Ìîãàò äà òè ñúäåéñòâàò äà ìåðíåø T/S ïàðàìåòðèòå èì è òîãàâà ëåñíî...

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Ivo_Hristev »

виж тук:
http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0

можеш да ползваш разравотката с 200 мм. говорител, а после с малко настройка на тръбите и вата мисля че ще се получи добрър резултат.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”