vkn 1023 kutia prerabotka?????
-
ru4o
vkn 1023 kutia prerabotka?????
Здравейте,
Имам две колони респромки 20/26/48см купешки с фазоинвертор(мое дело) 6см. ВКН1023 60W
Рещил съм да ги преустроя като се водя от буфера на LUXEON 5.1H .
Въпросното чудо е с два обема като единият е вентилиран с 8см фазоинвертор.
Следвайки схемата мисля да увелича обема двойно и само единия да е с фазоинвертор.
Ако някои е правил такива схеми да помогне със съвет.
И да каже, дали има смисъл от цялото това упражнение?
Имам две колони респромки 20/26/48см купешки с фазоинвертор(мое дело) 6см. ВКН1023 60W
Рещил съм да ги преустроя като се водя от буфера на LUXEON 5.1H .
Въпросното чудо е с два обема като единият е вентилиран с 8см фазоинвертор.
Следвайки схемата мисля да увелича обема двойно и само единия да е с фазоинвертор.
Ако някои е правил такива схеми да помогне със съвет.
И да каже, дали има смисъл от цялото това упражнение?
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Параметри?
Хвърли първо един поглед на това:
http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0
И ако имаш параметрите на този говорител, дай малко повече подробности какво си решил да правиш. Качи схемата на кутията например тук.
И ако имаш параметрите на този говорител, дай малко повече подробности какво си решил да правиш. Качи схемата на кутията например тук.
-
ru4o
За говорителя не успях да намеря нищо повече от това:
НИСКОЧЕСТОТНИ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ: BKH 10230
Паспортна мощност 80 W
Номинален импеданс: 4W
Резонансна честота 35±10 Hz
Номинален честотен обхват: 40-4000 Hz
Характеристична чувствителност 85dB/W/m
Габаритни размери: Ж200x95mm
а за схемата ето каква ми е идеята:
НИСКОЧЕСТОТНИ ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ: BKH 10230
Паспортна мощност 80 W
Номинален импеданс: 4W
Резонансна честота 35±10 Hz
Номинален честотен обхват: 40-4000 Hz
Характеристична чувствителност 85dB/W/m
Габаритни размери: Ж200x95mm
а за схемата ето каква ми е идеята:
-
ru4o
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Програми-Параметри
Това с необходимия минимум параметри важи са всички програми, както и за ръчни сметки. Просто няма да стане без минимума.
-
ru4o
Re: Програми-Параметри
Това което по прочетох във форума май няма данни за българските говорители а набавянето им граничи с закупуването на нови по-дори и с ясни параметри.
А относно моя експеримент ще поръчам кутията пък каквото излезе.
Само се чудя дали да увелича дебелината на стените, независимо дали става дума за експеримент.
А относно моя експеримент ще поръчам кутията пък каквото излезе.
Само се чудя дали да увелича дебелината на стените, независимо дали става дума за експеримент.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Пуснах преди месец мейл до Благоевград точно по тоя повод-липсата на достатъчно параметри,отговориха ми,че предвид големия производствен толеранс,те не можели да дават повече данни-т.е. еквивалентен обем,качествен фактор и т.н.,с цел да не подвеждат клиентите си.
По БДС #намкойси,това,което давали било достатъчно.
Ако съм искал повече,те срещу скромната сума от 9 кинта/час щели да ми измерят останалото в тяхната лаборатория за конкретната бройка.

По БДС #намкойси,това,което давали било достатъчно.
Ако съм искал повече,те срещу скромната сума от 9 кинта/час щели да ми измерят останалото в тяхната лаборатория за конкретната бройка.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
Zmej
E ще си купя български говорител, вЕрвайте ми...widowmaker написа:Пуснах преди месец мейл до Благоевград точно по тоя повод-липсата на достатъчно параметри,отговориха ми,че предвид големия производствен толеранс,те не можели да дават повече данни-т.е. еквивалентен обем,качествен фактор и т.н.,с цел да не подвеждат клиентите си....
-
ru4o
Аз говорителите съм ги взимал на времето, когато се продаваха в ЦУМ и във фирмения им магазин.
Тук става дума за въпросната преработка.Поръчах кутията на дърводелеца от МДФ 18мм. като за начало ще сложа само бас-а а после ще монтирам останалите, ако свирне въобще.
За фазоинвертора (тръбата) се чудя не е ли по добре да е от хартиените тръби или да слагам ПВЦ-то и да не си играя да търся?
Веднага щом ми взема бокса ще "докладвам"(въх как звучи
)
До скоро
Тук става дума за въпросната преработка.Поръчах кутията на дърводелеца от МДФ 18мм. като за начало ще сложа само бас-а а после ще монтирам останалите, ако свирне въобще.
За фазоинвертора (тръбата) се чудя не е ли по добре да е от хартиените тръби или да слагам ПВЦ-то и да не си играя да търся?
Веднага щом ми взема бокса ще "докладвам"(въх как звучи
До скоро
-
AdsBot [Google]
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
виж тук:
можеш да ползваш разравотката с 200 мм. говорител, а после с малко настройка на тръбите и вата мисля че ще се получи добрър резултат.
можеш да ползваш разравотката с 200 мм. говорител, а после с малко настройка на тръбите и вата мисля че ще се получи добрър резултат.