Simeonov
В България има достатъчно ресурси за производството на качествени CD носители
Да, съгласен съм с това, но за мене е важно следното. Да предположим има фирма с качествена апаратура за производсво на дискове, разположена в град М., България. На дисковете (на самия диск, на обложката, ясно отчетливо, а не в някое ъгълче с малки букви) пише:
1 случай. Произведено от DECCA (марката на фирмата е произволна).
2. случай. Произведено по лиценз на DECCA. Лиценза важи на територията на България.
Не мислите ли, че качеството на дисковете ще бъде различно и то е ясно кое ще бъде по-високо, нали?
Цената, която съм посочил на диск е примерна и формирането й излиза извън темата. Може ли един качествен диск да се продава за 15 лв. например. Да може. Конктерната цена не е толкова важна. Искам да кажа нещо друго. Както и ти сам отбеляза, фирми даващи качествена продукция (напр. Плексор - нещо ми се скапа латинската настройка, съжалявам) напускат пазара изместени от масовия и по евтин хардуер. Като правило - с по-ниско качество. В предишния пост това исках да подчертая, че в стремежа да намалим цените за един или друг компонент ( в случая диск) често се преминава една невидима бариера под която пада качеството. А това ние, които участваме в този форум, мисля, че не трябва да допускаме.