centipede1 написа:Както беше писал един юзър някъде в темите - едни слушат колони, а други просто се наслаждават на музиката
А даваш ли си сметка, че един музикант пък, слушайки музика, вижда ноти и партитури ? Това значи ли, че не се наслаждава на музиката? За мен това е още един начин да се наслаждавам на музиката. Ето, на една и съща песен (примерно) имам поне 3 "нива" (или варианта) на кеф :
- музиката
- изпълнението
- звука
Нали се сещаш, че едно парче като го слушаш повече пъти, и вече го знаеш наизуст. Е тогава почвам да се кефя на интересни решения в изсвирването (малееее - тоя това как го свири !! А тука тия чинели.... Ей тука игра с фуса.... Ееееее - извънземно соло !!!)- ей такива неща.
Произволно чалга парче ти дава само 1 ниво кеф, а аз имам цели 3 !!!! И това са просто различни начини на възприемане на музиката. Някои я виждат в цветове - да ги разстреляме ???
Айде да не се провокираме и обиждаме с опрделения (и пр. празни думички), да запалим по един фас (джойнт, пура), да си пуснем някое готино парче и да уважаваме повече хората наоколо.