Помощ за Sound Card !!!
-
Astrall
Помощ за Sound Card !!!
Здравей имам Creative Sound Blaster Live! 24bit - CA0106, вчера докато си измервах усивателя с RightMark Audio Analyzer 5.5 и нещо се прецака, на изхода сега се чува ама савсем слаб звук, почти едвам се долавя при максимално усилване? Какво може да е станало. На нито един от каналите не се чува почти нищо. Дали е изгорял Операционния - MC33076?
Мерси предварително.
Мерси предварително.
-
Astrall
-
rudiem
- sparky
- има опит

- Обратна връзка:
Специално с NE5532 или TL082 едва ли. MC33076 е "low voltage" и ще трябва някакъв аналог да се търси. Свали му datasheet-а и виж на какво захранване работи, след това търсиш нещо с подобни параметри, което да се предлага тук. Обаче може да ти излезе по-скупо от нова звукова карта. 
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
-
rudiem
Тук ще намериш инфо за операционния http://www.onsemi.com/pub/Collateral/MC33076-D.PDF
Дано да ти е полезен.Успех!!
Дано да ти е полезен.Успех!!
-
Astrall
Е добре де NE5532 е от +-3 до +-20, a MC33076 е от +-2 до +-18, какъв "low voltage" ми говориш. Освен ако нещо друго в параметрите има че да не става но едва ли захранването.sparky написа:Специално с NE5532 или TL082 едва ли. MC33076 е "low voltage" и ще трябва някакъв аналог да се търси. Свали му datasheet-а и виж на какво захранване работи, след това търсиш нещо с подобни параметри, което да се предлага тук. Обаче може да ти излезе по-скупо от нова звукова карта.
Ще го сменя днес ако не стане ще сложа OPA2134.
Мерси все пак за помоща.
-
Astrall
- sparky
- има опит

- Обратна връзка:
Ми по някаква причина не мога да си сваля datasheet-а му. А на обяснението пишеше low voltage, за това предположих че е някакъв за еднополярно напрежение.Е добре де NE5532 е от +-3 до +-20, a MC33076 е от +-2 до +-18, какъв "low voltage" ми говориш. Освен ако нещо друго в параметрите има че да не става но едва ли захранването.
Ще го сменя днес ако не стане ще сложа OPA2134.
Мерси все пак за помоща.
Но както и да е, в крайна сметка явно това няма значение в случая.
Проследи ако можеш от кой чип излизат изводите за звук, и от там по веригата. Но се съмнявам ако проблема е хадруерен да може да се оправи. Пробва ли да преинсталираш драйвери? Да я сложиш на друг слот?
За най-сигурно я пробвай на компютъра на някой приятел.
Случвало ми се е даже звуковата карта да не работи 1-2 дена и след това да тръгне - пълна мистерия, обаче след това нямах никога никакви проблеми с нея. (това беше SB AWE64, който имах преди Live-а)
Понякога им се скапва firmware-а. Виж някъде из форумите дали някой не е имал същите проблеми като теб.
Аз имах такава карта някога. Сега съм с Audigy 2, но Live-а е железен. Оцеля при токов удар, при който ми изгоря дъното и твърдия диск, а неизправността беше в усилвателя в насипно състояние, който бях вързал към него. За това ти казвам да пробваш всичко друго преди да се хващаш за поялника.
Успех.
P.S: Моя Audigy 2 го продавам за $35. Ако някой се интересува да пише.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
-
Zmej
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Astrall
Загорка не е от това някой чип изгоря на, и още не мога да разбера кой. Възможно ли да е DAC-a CS4382-KQ, но все пак от изхода се чува някакъв звук дори и адски слаб. Пробвах на вси4ките канали е едно и също. Не вярвам вси4ки операционни на изхода да са заминали.
Само да попитам точно до Line Out се намира един 4556А, а под него има още три 4558C. Какво е изгоряло според вас.
Само да попитам точно до Line Out се намира един 4556А, а под него има още три 4558C. Какво е изгоряло според вас.