TDA7293

HIGHLY INTEGRATED AMPLIFIER SOLUTIONS
Съобщение
Автор
Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

TDA7293

#1 Мнение от Yoan Petrov »

Привет
нов съм в форума но вече забелязах че няма тема за конкретния чип и затова реших да пусна. Предлагам тук да се обсаждат конкретни схеми и проблемите които се срещят при изпалнението и самото стартиране на схемата.
Аз ползвам набор на неомонтана като най-достъпен за мен ( от Монтана съм ). Проблемът е че след като пуснах успешно схемата с товарни съпротивления - работеше, веднага ги замених с бушони за да издуя и хоп отидоха два кондензатора ( в набора бяха сложени 10 микро на 10 волта, а по схема забелязах че трябва да са с 16 пробивно) заменихги и схемата вече неработи - прав ток на изхода = на едно от захранващите напрежения. Някакви идей и предложения за отстраняване на проблема :) благодаря предварително !

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

7293 е същата като 7294 с изключение на някои изводи, така че всичко казано тук за 7294 се отнася и за 7293.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Daniel Petrov »

Изтегли си ПДФ-а и прегледай внимателно всичко.
Във файла има препоръчителна схема на свързване от производителя.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: TDA7293

#4 Мнение от Ivo_Hristev »

mafia_1987 написа:Проблемът е че след като пуснах успешно схемата с товарни съпротивления - работеше, веднага ги замених с бушони за да издуя и хоп отидоха два кондензатора ( в набора бяха сложени 10 микро на 10 волта, а по схема забелязах че трябва да са с 16 пробивно) заменихги и схемата вече неработи - прав ток на изхода = на едно от захранващите напрежения. Някакви идей и предложения за отстраняване на проблема :) благодаря предварително !
Така като те слушам вече си прегорял първите 2 броя чипове. Имай предвид че корпуса на 7294 трябва да е на -Vcc. Виж дали и за 7293 не е така. Другото е да не работиш на границата на захранващите напрежения. добра идея която ми даде Калоян е да стартираш схемата през крушки ( последователно на захранването ).

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Yoan Petrov »

аз я пуснах през товари парвият път, неизползвам лампи а резистори и диод който свети ако се консумира ток през което и да е рамо. С товарите трагне подадох сигнал свири, свалям ги и заменям с бушони и хоп изпуши кондензатора 8O най-вероятно покрай него е отишла и интегралата.

Това ми е първият чип :)

Извинявай Demon не сам се изразил правилно но тези резистори точно тази роля играят да ограничават входния ток смятах го до 1 А. и ако има проблем ми светкат диодите. сащото като с лампи.
Последно промяна от Yoan Petrov на Чет Авг 25, 2005 8:24 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivo_Hristev »

Имах предвид ламбите да са последователно на захранванета, а не да служат за товар. Смисълът е че като дойде големия ток, който гори чипа, ламбите си повишават съпротивлението и ограничават тока.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Bojo »

mafia_1987 написа: ...Извинявай Demon не сам се изразил правилно но тези резистори точно тази роля играят да ограничават входния ток смятах го до 1 А. и ако има проблем ми светкат диодите. сащото като с лампи.
Тука нещо не ми е ясно. Как точно си вързал тази верига със светодиодите? Опиши по-подробно.

Относно кита: не я купувайте този шепа боклуци!

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Yoan Petrov »

Изображение

това са товарните резистори А метрите и бушоните не са задалжителни но трябва да си смяташ при различните напрежения колко точец ще минава :) ако има някаде проблем и минава по силен ток диодчетата светят, много парички ми е спестила

благодаря на bodan за предоставянето на схемата за тези товари

Аватар
ceco13
чете
Обратна връзка:

#9 Мнение от ceco13 »

възможно е или да си обърнал кондензаторите или фабрично да са им обърнати полюсите на такива съм случвам и е много неприятно.......

Публикувай отговор

Обратно към “CHIP (CHEAP) AMPS”