SUB банд-пас 4-ти ред

Съобщение
Автор
DigiTech

SUB банд-пас 4-ти ред

#1 Мнение от DigiTech »

Здравейте,

Имам при мен едно субче (от комплект 2.1) с 4" 15W китайски(но-нейм) бас.
Бокса е бандпас 4ти ред с размери:

Заден обем(затворен:-) ) - 1,9 литра
Преден обем(с вент) - 2,6 литра
Вент (ФИ) диаметър 45мм. и дължина 140мм.

Проблема е, че говорителя е за смяна!

Не съм запознат с пазара в момента и Ви моля за съвет какъв говорител да купя за подмяна?

Благодаря на всички предварително. :)

gps

#2 Мнение от gps »

Фирмите които продават PC аксесоари би трябвало да имат такива говорителчета за гаранционна подръжка.Най-честия проблем е прекъсване на мишурните проводници или проводника който излиза от звуковата бобина точно където е залепен за мембраната.А иначе да го си го изгорил -трудно е с неговото усилвателче.Така че виж дали не може да се ремонтира.

DigiTech

#3 Мнение от DigiTech »

Проблема е че има доста дрънчащ звук :-) .
Разлепих го за да видя дали не е скъсало горната част на шпулата, но беше здрав. Просто така и така не ми харесва звука, та реших да го заменя с нещо поне малко по-добро.
Така че дайте идея за някой марки/модели 10цм. басче :roll:

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Daniel Petrov »

W100S Visaton
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

bbaikov

Я пробвай това!

#5 Мнение от bbaikov »

Тъй като говорителя ти е китайски и всичко друго тоже вземи сложи пак такъв. Има "прилични" говорители (горе долу ставащи) които пасват идеално за подобни ремонти. Това с Визатона ще е гавра - готин говорител в слаб като изпълнение бокс. От наблюдения съм забелязал, че един от основните проблеми на тези комп. системки са тънките стени и никаква вата. Резултат - готини резонанси, гъгнещ звук и тем подобен шит :D Аз имах подобен проблем. Гръмнала 5.1 система като освен ампа бяха заминали и сателитите. Отидох в магазина на Радимекс (рая на китайските боклуци, на страхотни цени) и си взех по добри говорители на смешна цена и си оправих 5.1-то. Свири не по-зле от преди. Даже бих казал по-добре. Моднах ги и малко с вата отвътре. Мислех да слагам Визатонки вместо онези смехории ама си казах "айде са на свинче-звънче" :D Какво щях да получа - по добре да чувам брума от скапаното захранване? Айде китайско да ми е мирна главата. То ако тръгвам да преработвам подобен боклук по-добре да направя нов. Ако искаш ще ти дам адреса на магазина чрез лично за да не става реклама тука.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”