приятелю, много добре знам какво е ред на Фурие. Само си пропуснал изключително важния факт, че 3-тия е с апмлитуда 1/3 от сновния, 5-тия с 1/5, 7-мия с 1/7, и т.н. и са с 0градуса първоначална фаза. Тоест ако си направиш една проста проста симулация на маткад например или даже на ексел, ще видиш, че при 11 хармоника вече ще имаш добре издлеждащ правоъгълник. Или ако пускам 1kHz и изглежда добре значи имаме добро предаване до 11kHz.
Е, тия добрите ЦДта би следвало да ги вадат.
А сега ето какво излиза от дека ми:
Модел Техникс RS-BX727 - триглав, три мотора.
Теста го правя на -10дБ при положение, че всички технически данни за дековете се дават на -20дБ. Касетата е BASF - II, или хромдиоксид. Тоест това е една евтина касета. Нямам в момента свободни метални касети иначе щях да пробвам с тях. Искам да уточня, че правоъгълния сигнал от генератора ми е доста чист и за това не съм го снимал.
Това излиза от дека при включен монитор:

това е записа:

Както ясно се вижда в дека се наблюдава склонност към самовъзбуждане и то на входните предусилватели.
Записа изглежда обаче доста добре, особено като знам какво излиза от ЦД-то ми. Налкона на платото се дължи не на неравномерност в АЧХ-то а във наличието на фазово изместване на сигнала с по-висока честота.
Според мен касетата вади по-верен звук, проблема е, че няма от къде да вземем такъв звук за записи