Дайте идея за тонколони за черна музика

Съобщение
Автор
Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Дайте идея за тонколони за черна музика

#1 Мнение от Nikolay Kolev »

Слушам излцяло Рап и R&B парчета и обичам баса да е в повечко . Засега се спрях на ТЛ проекта с Бг20 , ама ми се струва , че ще е слабичък и май няма да става за купони в апаратаментчето . Дайте някакви предложения . Пък и бг20 го няма като ходих да питам . Средния тл също ми се вижда слабичък , ама поне му има говорителите и ще мога да си го сглобя . Значи мога да отделя до 200-300 лева за говорители и филтри (без да смятам в тях дъските и финишинга) . Винаги съм искал да имам трилентова система . Вуичо ми има едни трилентови колони на сървин вега с 25 санта бас не помня точно модела по 100 вата и направо клатят апартамента .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Anakin »

Би ли ми казал как така може нещо което се слуша да ти се вижда слабичко без да си го чул.Интересни хора сте ей.И аз не съм слушал тл и смятам да си направя,да чуя и смятам тогава да кажа.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay Kolev »

Леле супер изглежда , от къде може да се купи и на каква цена .
Тл съм слушал ама не с тези драйвери признавам си , добре свиреха ама бяха по към 60-70 вата всеки драйвер в тях , и съм писал , че ако няма по-добро решение ще си правя точно тях .
Посетете:

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Ейй, не се стърпях значи ;) ... Eminence има в Dynacord, на 5-те кьошета, а също и в Марни, на Клокотница.
Изображение

gps

Re: Дайте идея за тонколони за черна музика

#8 Мнение от gps »

nightyj написа:Слушам излцяло Рап и R&B парчета и обичам баса да е в повечко . Засега се спрях на ТЛ проекта с Бг20 , ама ми се струва , че ще е слабичък и май няма да става за купони в апаратаментчето . Дайте някакви предложения . Пък и бг20 го няма като ходих да питам . Средния тл също ми се вижда слабичък , ама поне му има говорителите и ще мога да си го сглобя . Значи мога да отделя до 200-300 лева за говорители и филтри (без да смятам в тях дъските и финишинга) . Винаги съм искал да имам трилентова система . Вуичо ми има едни трилентови колони на сървин вега с 25 санта бас не помня точно модела по 100 вата и направо клатят апартамента .
Уточнение:при TL се гони КАЧЕСТВО на звука-обърнете внимание че в повечето случаи се захранват от лампови 3-5 W усилватели.Това не означава че не свирят здраво но предварително знам какво ще се случи-корекциите на усилвателя ще бъдат дадени на макс и говорителя ще прави недопустимо голяма амплитуда а и звука няма да е естествен-някои хора от този непревилен начин на ползване на TL си направиха погрешни изводи за тях!Красотата на проекта с BG20 е точно в използването на 1 широколентов драйвер-без разните му там пасивни филтри които оплескват звука!Досега 2 пъти съм организирал спаринг срещи :D между TL и 3 лентови съруин вега.TL с TBM226 слиза доста по-ниско от 3 лентова вега с 12" бас(от стария модел който беше 400$ на кореком)-това го чуха и признаха самите собственици на вегите ,а новите веги с 12"бас произведени в китай бяха пометени от TQWT с 6,5" Vifa.Еминенс са много добри но за черна музика и селениум 12" ще ти върши работа а е по-евтин.Струва ми се че еминенса ще се развихри пълноценно в бас-хорна но нека по-компетентните да си кажат мнението. p.s.-при избора на говорител нека да не се гледа само мощноста и чувствителноста-това е прекалено примитивен подход.Говорителя има един куп параметри от които зависи за каква точно кутия е най-подходящ-затворен обем,с фи ,TL,хорна и т.н.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Nikolay Kolev »

На сайта на динакорд го дават 97 децибела , това ми се струва доста .
Аз затова пиша тук щото не разбирам и не искам да си похарча парите на вятъра .
Посетете:

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Anakin »

Еми 97dB и на 5вт да ги пуснеш особено в ТЛ пак ще свирят по силно и хубаво от на вуйчо ти а ти това искаш нали :D

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Nikolay Kolev »

Е не точно щото , не искам да ми паднат прозорците . Неговите като са увеличени на една трета и тресат джамовите , е у нас сме със стъклопакет и може да издържи на повече :twisted: . А този говорител няма ли да има нужда от пищялка . И горе долу какъв обем ще глътне щото стаята ми е супер малка .
Посетете:

audioman

#12 Мнение от audioman »

Добре, че не си ми комшия.....

Sergo

#13 Мнение от Sergo »

Купи си CerwinVega с 15 инчов бас!

gps

#14 Мнение от gps »

Дайте да приключим с тези големи децибели големи ватове и големи инчове :D -размера има значение в леглото :wink: -макар че и там важи френската поговорка:"Майсторлъка на рибаря не се измерва с дължината на неговата пръчка!" :wink: .Тази поговорка сведена до аудиотехнически вариант означава че с малък говорител при компетентен подход може да се постигнат по-добри резултати отколкото с голям говорител при който е приложен дърводелско-тесловия подход :D .Темата е за loudspeaker diy-прехвърлете я там.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Daniel Petrov »

Темата май е за нов раздел - DIY DESTRUCTION @ HOME :)
Времена и нрави...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”