Как да озвуча колата си - концепция.

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от Azeroth »

Наистина при отворения обем мембраната губи контрол под Fb. Затова аз изрично търсих усилвател със subsonic филтър. В моя случай ще режа честотите под 25Hz. Всъщност ще видим какво ще се получи. Ако не стане добре ще скова друга кутия.

Иначе ЕС300 ми се струва много "корав". Раздвижвах го с усилвател 100Вт. Опитах до го издуя за малко до дупка с 20Hz. Мембраната според мен не мина Xmax. Как познах ли? Ами надписа на капачката става 3D и на око се вижда много добре колко е хода.

Gavril Gavrilov

#17 Мнение от Gavril Gavrilov »

Ъгх, убивате ме. Аз винаги съм бил с идеята, че затворения въздух играе ролята да подпира мембраната, и така може да понесе бая повече мощ, без да прави голям ход мембраната. 10 инчовия ХЕРЦ го дават много чувсвителен, и при 200вата, в затворен обем би трябвало да вади сериозни налягания. Ще се ползва в стая, споменах ли :) Нямам никакво намерение да слагам подобни дивотии в колата си :wink:

Gavril Gavrilov

#18 Мнение от Gavril Gavrilov »

Мна, аз гледам само тия с един войс койл. Не ми требе двоен войс.
Но все пак - файнъл върдикт - ще свирне ли добре в затворен ЕС250 при подадени 200в, все пак го дават 250 номинал, и 500макс.

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Azeroth »

За стая е много съмнително че ще стане. Можеш да чуеш ЕС300 в затворен обем в Техномаркет - Младост. В онзи хамбар Херца се губи и никакъв не се чува.

Gavril Gavrilov

#20 Мнение от Gavril Gavrilov »

Ако е в тия на ХЕРЦ кутиите, никак не се учудвам, за какви коли са ги мислеи?! Пък и стаята в която ще се слуша ще е 20квадрата :)
Един колега го реализира, затваряйки обема на ФИ колони джамо, Х500 или нещо подобно, нискочестотния се намира отстрани на колоната, всички оставли драйвери са заменени с по-качествени, и по негови думи свири доста добре, вади си сериозно налягане и не е успял да го накара да "дъни". За 250 става въпрос...
Де да знам, вече започвам да се колебая.
Стъпалото ще е handcrafted by widowmaker ако това ще помогне за преценката...

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”