Въпрос за кутия за PIONEER TS-W306C вече е за Hertz ES300

Модератори: guitman, DLS

Съобщение
Автор
jaredharet

#16 Мнение от jaredharet »

Demon Благодаря много

А иначе gps беше споменал за използването на гипсо картон вместо вата, та мисля да я облепя цялата.
А иначе горе-доло има ли значение къде да са разположени бас рефлекторите.

А относно за свистенето пак от gps прочетох за басрефлектори с форма на пясъчен часовник и тъка се избегвало свистенето, та бихте ли ми казали размерите за подобни такива басрефлектори

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivo_Hristev »

Басрефлекс с форма на пясъчен часовник нагажда трудно ( след N оптиа ). Моят съвет е да си купиш готови басрефлекси с тромпетовидни отвори от Авител. Цената е около 15лева. Дължината им обаче е различна от горепосочената. Като се прибера довечера ще пусна нова слимулация и ще пиша.

Gavril Gavrilov

#18 Мнение от Gavril Gavrilov »

Това, плюс едни добри шпайкове ще тряя да поубие вибр.
Иначе, онези споменати флейрнати рефлекси от авител, ако имат по-дълги, някой може ли да спомене от опит дали се поддават на подкъсяване и свързване.
Иначе - проблема със напасването откъм геометрията на самата тромпетовидна част ли идва? Иначе не мисля, че ще е проблем да се нагрее една тръба и да се направи като тромпет, а другия край да отива навътре и да се регулира евентуално..

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Ivo_Hristev »

1.Относно модването на тръбите така че да придобият тромпетовиден вид - пробвано е многократно и не е баш толкоз лесно. Онези в авител са си направени, така че да се скъсяват лесно, изглеждат добре и лесно се закрепват в отвора на колоната. От `тва по-благо здраве му кажи. Ако искаш да експериментираш - мога даже да ти дам два дорника от дърво да си поиграеш.
2.Разликата между обикновеният цилиндър и тромпетовидният басрефлекс е в присъединената маса въздух. Това е определено количество въздух извън басрефлексната тръба ( отпред и отзад ) който се движи със същата скорост както въздуха в тръбата. В двата случая тази маса очевидно е различна, а оттам и дължината на тръбите се различава.
3.По повод раположението на басрефлексите - най-малко на по един диаметра разстояние от околните стени на кутията и един от друг.

Gavril Gavrilov

#20 Мнение от Gavril Gavrilov »

Факт, че тук се получава конструктивна дискусия. Аз специално се заглеждам до месец да реализрам (до месец поради временна липса на финанси) съб със JBL GT120 и разпорвам нета за всякакви ДиАйУай ресурси.
По повод тия планове в книжлето към говорителите. Разучих документацията на тоя джбл, както и нета за коментари.
Маса хора казват, че това което те са направили не било толкоз добро като звучене сравнено с дадените параметри на кутията в книжлето. Не мога за знам за нивото им на техническа компетентност обаче.
Също така, и този джбл ще се използва за къртачека дейност в помещение, та дадените параметри за кутия вероятно няма да издържат теста и ще се наложи направата на наново-изчислена кутия.
Ще се радвам на всякакъв инпут.

Gavril Gavrilov

#21 Мнение от Gavril Gavrilov »

Нямам представа, гледах го магазина на Раковска до Френската.
Любопитен съм да знам за какво иде реч, че не ми се набутва на китайка. 140 кинта е. Силно се надявам, че китайските стоки биха ни ги пробутали на доста по-ниска цена и поне така ще мога да ги отсея.

jaredharet

#22 Мнение от jaredharet »

Междодругото и аз днес в Technopolis видях такъв говорител и като пипнах мембраната ми се стори доста мека, докато на Pioneer-а който за сега съм избрал е доста твърда, но за нещастие като поисках да чуя JBL-а мизарницете в технополиса ми отговориха "Неможем да го пуснам, но това е JBL все пак няма за каков да говорим повече." И направо ми идеше да им бия една глава.

Та иначе по отношение на кутията за Pioneer-а.
Обиколих всички магазини, които се сетих и най дабрия бас рефлектор (с най-близки размери до тези, които ми казахте), който намерих беше 70x70 та мисля да нахлузя PVC тръба върху него, само че въпросът ми е колко дълга да е тя, защото като се има в предвид, че в началото на реблектора фще е 70 а към края ще е около 73-74

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Ivo_Hristev »

3-те милиметра няма да окажат кой знае какво влияние, но ръбът който се получава при надяването, допълнително ще спомогне за фученето на тръбата. За целта те съветвам да минеш с шкурка ръба, така че да няма рязък преход между нахлузената и другата тръба.
Успех!

jaredharet

#24 Мнение от jaredharet »

Ами ако е обратен ръба демек отзад да е по малко ф

А и като цяла как да се справя със свистенето защото търсих, но ненамерих бас рефлектор със формата на пясъчен часовник.

jaredharet

#25 Мнение от jaredharet »

Давам размерите на кутията както и 3D вида и
Чакам вашите коментари и да мога в началото на седмицата да започна сглобяването.

Изображение

Изображение

jaredharet

#26 Мнение от jaredharet »

Говорителите са към вертикалната страна а иначе от Стара Загра съм и за това няма как да ги взема от "Марни"

А сега се сетих, че единствено не сме уточнили въпроса със филтрите.
Чакам някакви идей

jaredharet

#27 Мнение от jaredharet »

Е започнах с изпълнението на проекта, тъй де започнал съм преди две седмици още, но чак днес ми докараха кутията, само че проблема е че отвора за басрефлектора е на 15мм от долната стена и на 25мм от страничната. Това би ли оказало някакво влиание

jaredharet

#28 Мнение от jaredharet »

Еми да параметрите се взети направо от производителя, а иначе попринцип гледах да спазя условието разтоянието от фи до говорителя да е = фи и за това малко тъка се получи

jaredharet

#29 Мнение от jaredharet »

Понеже нали в крайна сметка се оказа, че в тази кутия сложих Hertz-а та въпросът ми е не е ли малък обема от 50 литра понеже по документи я дават 89,40 л а и също тъка. А иначе да сложа ли фи м/у двата говорителя и ако да с какви размери

jaredharet

#30 Мнение от jaredharet »

Да гооворя за Vas 89 л и за фи м/у двата говорителя вътре в кутията

Публикувай отговор

Обратно към “CAR LOUDSPEAKERS”