quad дърт инструктор грешна бобина
-
grim_reaper
quad дърт инструктор грешна бобина
http://www.mladkonstruktor.bg/Amp.htm
това е прословутата схема
възможно ли е да изгаря транзисторът Т12 ако бобината L2 е изпълнена не както е описано?
схемата работи със контролните напрежения няколко секунди след което напрежението +1.5V измерено след Т6 рязко се увяличава
благодаря ви предварително за дадените отговори
това е прословутата схема
възможно ли е да изгаря транзисторът Т12 ако бобината L2 е изпълнена не както е описано?
схемата работи със контролните напрежения няколко секунди след което напрежението +1.5V измерено след Т6 рязко се увяличава
благодаря ви предварително за дадените отговори
- SlowDead
- има известен опит

- Обратна връзка:
НЕ
НЕ ... не гори транзистора заради бобината ! Аз когато пусках такива усилватели не си играех 1-во да слагам бобината, а отдолу на пътечките едно проводниче на късо без никаква бобина и ако си заработи нормално тогава ги слагах. (Между дригото тази бобина която е в колектора на Т12 е напълно излишна
) Схемата ти се самовузбужда щом нараства напрежението така рязко! Като за начало си провери кондензаторите дали са правилно монтирани ! По принцип някой от тях ако е объркан тогава най-често става самовъзбуждане ! ... Между другото мерил ли си какво става на изхода ?
-
grim_reaper
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Тази схема само прилича на QUAD 405 и илюстрира как с повече елементи може да се направи по слабо изделие.Кой им пречи да копират ? Проверете дали захранващото напрежение не е много ниско и дали диодите D3,D4,D5 са изправни,правилно свързани и някой от тях да не е обърнат фабрично в корпуса.Бобината L2 няма отношение по въпроса.Трябва да се провери с осцилоскоп дали стъпалото не се възбужда. Възможно е да няма резерв по устойчивост.
-
grim_reaper
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
grim_reaper
SlowDead
там ми е грешката
а уж ги гледах по документация незнам защо съм се объркал така поне досега с тва нямах проблеми
сега трябва да намеря и какво друго е изгоряло
widowmaker това ще рече че на мястото на изходната бобина трябва да сложя мостче,а на другата да я махна или да и сложа и на нея мостче?
там ми е грешката
а уж ги гледах по документация незнам защо съм се объркал така поне досега с тва нямах проблеми
сега трябва да намеря и какво друго е изгоряло
widowmaker това ще рече че на мястото на изходната бобина трябва да сложя мостче,а на другата да я махна или да и сложа и на нея мостче?
Последно промяна от grim_reaper на Пон Юни 13, 2005 8:42 pm, променено общо 1 път.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Не на изходната!!!
Охххххххх
ЩЕ ви убие тока бе!
Изходната участва в моста.
говоря по захранване в колектора,при положение че е комплементар.
Всичките ви постове говорят за абсолютно непознаване на материята.
Сега разбирам,че в общи линии повечето постове тук са на китайски за голям процент от хората
Охххххххх
ЩЕ ви убие тока бе!
Изходната участва в моста.
говоря по захранване в колектора,при положение че е комплементар.
Всичките ви постове говорят за абсолютно непознаване на материята.
Сега разбирам,че в общи линии повечето постове тук са на китайски за голям процент от хората
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
grim_reaper
widowmaker разбирам те какво искаш да кажеш,но и литературата е страшно малко,а в провинцията е още по зле
.Последната литература която съм намерил са някакви лекции от техническият в София.
Това ще се ползва за суб така че мисля че и другата бобина мога да махна,все пак индуктивното съпротивление има големи стойности при високи честоти.
Ако греша ме поправи.
Това ще се ползва за суб така че мисля че и другата бобина мога да махна,все пак индуктивното съпротивление има големи стойности при високи честоти.
Ако греша ме поправи.
-
grim_reaper
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
grim_reaper