Какви 12" говорители за добър и нисък бас да избера ...
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Така като ви чета постовете ми става ясно че къртенето на миФки, кочини и тям подбна арматура е основен аспект при избора на говорител. Както казаха Кирилов и Ручо - теково жУвотно за текиви пари НЕМА! ( освен някой Ламар или друг No Name говорител който дори и да свирне по желаният от вас начин не се знае колко време ще даяни ). Единственото което се сещам да ви предложа е Peerledd XLS 12. Цената обаче е 380 лв за парче. А и чувствителността му не е като тази която търсите.... Друг вариант е да пробвате доста обсъжданите Обертон или друг род музикантски говорители.
Вие си преценвайте, но не мислете че някой ще ви предложи уневрсален къртач за 32лв ( без ДДС ).
Вие си преценвайте, но не мислете че някой ще ви предложи уневрсален къртач за 32лв ( без ДДС ).
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Честно казано въпреки ,че изглежда сериозна конструкция мисля ,че няма да изкара нисък грохот , но без да видя (малко ми е далечко ) пипна и чуя само бегли предсатви.
Е картинката се поизясни ясно е че няма да мога да взема с този бюджет сносни ИСТИНСКИ говорители затова можеби ще рискувам с българските
все пак продължавам да приемам предложения няма да бързам да купувам
пс. някой усети ли ниския бас от горе споменатата песен много ми е интересно с горното нещо дали ще се чува добре
ако имате проблем с намирането на парчето мога да го кача някъде 
Е картинката се поизясни ясно е че няма да мога да взема с този бюджет сносни ИСТИНСКИ говорители затова можеби ще рискувам с българските

все пак продължавам да приемам предложения няма да бързам да купувам
пс. някой усети ли ниския бас от горе споменатата песен много ми е интересно с горното нещо дали ще се чува добре

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
12" Обертон е над 120 лева - говорителят е доста солидно изпълнен.Demon написа: Друг вариант е да пробвате доста обсъжданите Обертон или друг род музикантски говорители.
Аз съм модифицирал такъв и се получи доста добър резултат (за сметка на Vas свалих резонансната честота, без чувствителността да пострада сериозно).
Но дори и в този вариант превишаваме 300 лева за чифт.
Така, че трябва или да съобразим бюджета с изискванията, или обратното...
След като дискусията взима тая насока, да питам: За един проект на съб търся TVM ARN-312-00/8. От Пас ми казаха, че е 150лв, че нямат на склад и трябва до утре да направя авансово плащане за да хвана следващата доставка - все лоши и трудноизпълними неща. Та въпроса ми е - алтернативни източници на този ТВМ
?
Може и втора употреба да са, стига някой от вас да има информация да са читави. Вярвам на преценката на хората в този форум, та за това питам.
Благодаря предварително, темата може би трябва да е в Покупки, но не ми се искаше да дразня със стандартизирани молби, след като в тази тема нещата вече отиват в посока НЧ говорители.

Може и втора употреба да са, стига някой от вас да има информация да са читави. Вярвам на преценката на хората в този форум, та за това питам.
Благодаря предварително, темата може би трябва да е в Покупки, но не ми се искаше да дразня със стандартизирани молби, след като в тази тема нещата вече отиват в посока НЧ говорители.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
В Сливен твм-а беше 90 лв но 4 ома-продаваше се на магазин за караудио(вероятно са го сметнали за автомобилен).Не знам дали са останали още.Бях писал една тема в този форум за този твм-погледна ли я,може да ти е от полза защото аз го сложих в обем с фи.За Rutcho-трябва да отворим тема за профи говорителите-досега не са обсъждани .Това което казваш за ъпгрейдването на 12-ката е интересно,предполагам че и други имат какво да споделят.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Rutcho, извинявам се, че чак сега поглеждам отговора ти.
С удоволствие бих дошъл да чуя решението с ТВМ-а в 120литра, тъй като за момента съм фокусирал един JBL на 4ома, който си е решение за кола. Това, и факта, че къртене на кочина автомобил-стайл не е моята идея за дълбок линеен бас, може да отложа тоя проект за към края на лятото и да понасиля нещата със ТВМ-а, белки са намери отнякъде един брой за мен.
С удоволствие бих дошъл да чуя решението с ТВМ-а в 120литра, тъй като за момента съм фокусирал един JBL на 4ома, който си е решение за кола. Това, и факта, че къртене на кочина автомобил-стайл не е моята идея за дълбок линеен бас, може да отложа тоя проект за към края на лятото и да понасиля нещата със ТВМ-а, белки са намери отнякъде един брой за мен.
Аз продължавам да търся ясно ,че нищо истинско няма да взема това е най доброто което намерих за парите
1 Boshmann sw 128(поне така пише на магнита) 55лв.
2 Червен хай саунд35лв (много полпулярен китайски ефтин говорител) тези поне са ефтини , ако някои си е играл с тях може ли да каже кои е по добър
а и дали това е истински бошманн 
1 Boshmann sw 128(поне така пише на магнита) 55лв.
2 Червен хай саунд35лв (много полпулярен китайски ефтин говорител) тези поне са ефтини , ако някои си е играл с тях може ли да каже кои е по добър

Не можах да му намеря данните и затова -само общи указания.Бошманите задължително трябва да се раздвижат преди да се мерят.Обикновенно след раздвижването Fs-а им долу горе отговаря на посочения от производителя но Vas-а винаги е по-голям.При 70% от бошманите Qts-а е висок ,0,5-0,7.Не знам твоя какви данни ще покаже.
Благодаря ти за вниманието човек в магазина "ги докарват вече специално заради мен 1 седмицаgps написа:Не можах да му намеря данните и затова -само общи указания.Бошманите задължително трябва да се раздвижат преди да се мерят.Обикновенно след раздвижването Fs-а им долу горе отговаря на посочения от производителя но Vas-а винаги е по-голям.При 70% от бошманите Qts-а е висок ,0,5-0,7.Не знам твоя какви данни ще покаже.

след като ги "обработя" и измеря пак ще поствам

И найстина последно за сега

- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: