Eminence - мнения

Съобщение
Автор
kiro_thexfiles

Eminence - мнения

#1 Мнение от kiro_thexfiles »

Здравейте :lol: Искам да ви попитам дали този говорител си заслужава - Eminence Beta "15. Мисля да го комбинирам в колона с един '10 за среда и една пищялка. Как мислите дали ще ми свърши работа. Разполагам с малко пари, а ми трябва задължително "15 и то добър :lol:
Мерси предварително :lol:

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

О, искаш "гюфта-гуфта" :wink: , а :D. Откажи се от средите! говорителчето има много добри среди и заедно с едно APT-50 ще ти хареса много !

kiro_thexfiles

#3 Мнение от kiro_thexfiles »

А как мислите дали ще ми свърши работа за заведение, което не е много-голямо, и ще свири от време на време??? А и може и да се изкарват колните на вън, но главно за говорене от микрофон???
Мерси предварително

kiro_thexfiles

#4 Мнение от kiro_thexfiles »

А кое е по-добро за комбинация с говорителя, щом трябва да махна средите - Eminence APT-50/80 или Oberton HL60?

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

kiro_thexfiles написа:А кое е по-добро за комбинация с говорителя, щом трябва да махна средите - Eminence APT-50/80 или Oberton HL60?
Имам колони с Beta 15 в комбинация с два APT50, ползват се за кино - три зад екрана. Комбинацията излезна сполучлива, свирят много добре.
Казах ти за средите да се откажеш не за друго ами защото този говорител свири доста добре средите. Поне за кино колоните излезнаха повече от очакваното!

kiro_thexfiles

#6 Мнение от kiro_thexfiles »

А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.

gogo
отстранен

#7 Мнение от gogo »

kiro_thexfiles написа:А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.
Сложи АРТ-50 и не се занимавай с БГ високоговорители!

gps

#8 Мнение от gps »

gogo написа:
kiro_thexfiles написа:А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.
И кое те наведе на мисълта че обертон са бг говорители :D -ти поне погледна ли сайта им да видиш че фирмата е регистрирана в USA??А случайно да си сравнявал HL 50 HL60 с APT 50?Като пишеш нещо бъди конкретен иначе субективното ти мнение може да подведе някого!!

gogo
отстранен

#9 Мнение от gogo »

gps написа:
gogo написа:
И кое те наведе на мисълта че обертон са бг говорители :D -ти поне погледна ли сайта им да видиш че фирмата е регистрирана в USA??А случайно да си сравнявал HL 50 HL60 с APT 50?Като пишеш нещо бъди конкретен иначе субективното ти мнение може да подведе някого!!
Знам че обертон не са БГ високоговорители, имах предвид линка "тази пищялка" - което е ВКВ2533 - един наистина много стар модел, без никакви шансове за класация, сравнен с другите. Още повече и чувствителността му е прекалено ниска за да се комбинира с тях. А от АРТ-50 имам много добри впечатления и затова ти го препоръчвам, още повече че покрива и целия диапазон до 20кHz (освен ако няма да слушаш само радио или касетофон - тогава и обертона ще ти върши идеална работа)! А относно моето субективно мнение - не вярвам да се подведе човек дето освен АЧХ гледа и другите параметри на говорителите! Ако теб съм те подвел - извинявай, ама не знам кой поне и малко разбиращ човек би решил да комбинира "профи"-говорител като Eminence и Oberton с БГ-говорител предназначен за Home (а и за това надали става).

gps

#10 Мнение от gps »

Помислих си че слагаш в една графа вкв-то и HL-а :D А за kiro-той човека не разбира и затова пита дали да ги сложи и двата.НL 50 свири по-меко от HL60 но и двата покриват до 18 kHz.Сравнявал съм визатон BG20 с HL 50 сложени в една тонколона всеки със самостоятелен филтър от 2-ри ред ,за HL-а на 4,5 kHz за визатона -на 2,5 кHz.И двата покриваха почти еднакво високите.APT свири по -отворено от 2-та модела на обертон, тоест има по-реални горни среди но мисля че на kiro това не му трябва а и цената(ако не се лъжа ) e по-висока.Ако kiro беше музикант и му трябваше 2-лентова колона от която да извади добър вокал и аз бих му препоръчал APT+ Eminence .

gogo
отстранен

#11 Мнение от gogo »

gps написа:Помислих си че слагаш в една графа вкв-то и HL-а :D А за kiro-той човека не разбира и затова пита дали да ги сложи и двата.НL 50 свири по-меко от HL60 но и двата покриват до 18 kHz.Сравнявал съм визатон BG20 с HL 50 сложени в една тонколона всеки със самостоятелен филтър от 2-ри ред ,за HL-а на 4,5 kHz за визатона -на 2,5 кHz.И двата покриваха почти еднакво високите.APT свири по -отворено от 2-та модела на обертон, тоест има по-реални горни среди но мисля че на kiro това не му трябва а и цената(ако не се лъжа ) e по-висока.Ако kiro беше музикант и му трябваше 2-лентова колона от която да извади добър вокал и аз бих му препоръчал APT+ Eminence .
В Динакорд АРТ-50 е 20$ - което ми се струва много добра цена за него.

gps

#12 Мнение от gps »

С рупора или без?Защото на един друг сайт ги предлагат отделно и излиза скъпо.

gogo
отстранен

#13 Мнение от gogo »

Е да, цената е без рупора. В моя случай рупор не ми трябва понеже го ползвам навит отзад на Beta10CX.

gps

#14 Мнение от gps »

То проблема с рупора не е в оскъпяването а в промяната на звука на говорителя-при наличието на голям избор от рупори човек се чуди какво ще му пасва най-добре.Според мен тези коаксиални драйвери са добро решение.Не знаех че на бетата може да се сложи арт-благодаря за инфото!!

gogo
отстранен

#15 Мнение от gogo »

:D

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”