Някой да знае параметрите на Denon PMA-757

Съобщение
Автор
Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

отчасти

#1 Мнение от toroid »

Виж сега,точно за 757 не зная но за 735 имам нещо.А те са много сходни,като се има в предвид,че и 715 е като 735 то явно и 757 ще е почти същия но от2001/2 година. Та така,PMA-735 120W+120W 1 kHz,4Ohm,THD 0,7% S/N phono MM-86 dB,LINE 107dB, 210W consumption,434x140x345 mm,9,5 kg.Това е,дано ти свърши работа,сложи по 5 вата отгоре за другия модел и няма да сгрешиш.Имай впредвид,че при Деноните 120 вата на 4 ома е равно на 75 вата при 8 ома 20-20000 херца.

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Anakin »

С това захранване трудно може да изкара 150вата а и с много голямо кривене пак няма да може

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от toroid »

Защо 150 вата?!?! Говориме за 75 реални,синус на канал.И какво му е на захранването?Това е консумация по новите стандарти IEC и по тях например крайно стъпало на кенууд L-1000М с мощност165 вата има консумация 500W

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay_Hristov »

Не знаех че консумацията на каквото и да било може да се определя по стандарти ... но щом казваш ....

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Поредният пример, от безброй многото такива, как в днешно време,
повечето комерсиални марки, си лъжат толкова нахално, че понякога
прави впечатление и на тези които по-малко чуват петлите :)
a.k.a. vitekk

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от toroid »

За съжаление и там има стандарти и то разни?!?!?!Преди години/а аз съм живял и в тези години,60-70-80/имаше DIN стандарт много използван/и сега го има но не е толкова еталонен/.После японците въведоха NAB а Европа IEC и Техникс и Пайниър много ползваха старите стандарти и обявяваха "консумации" по 500-600 вата за усилватели 2х40-50 вата изходна.Имам доста каталози и от тях проличава как се променят нещата.През 1993 г.ми попадна от Германия каталог на Техникс и там си обявяват за едни по-стари модели консумация от 530 вата за усилвател с изходна мощност 2х55 Вт.на 8 ома син. но в скоби пише (alter IEC-Standard)т.е. стария ай-и-си стандарт.Докато другия по-нов модел усилвател в съседна колонка е вече с 230 Вт.консумация и същата,55 Вт.изходна.?!?!?! :?: А сега де?!?!?!И от тогава не съм видял по-галяма консумация от 440 вата за 100 ватов усилвател по новия IEC, докато преди години, Pioneer си даваха по 1100 Вт. за 90 ватови изходи :cm Просто да се гръмнеш!Ама като не всеки може да се добере до качествено и вярно,напр.англииско и скъпо............ :?

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay_Hristov »

Еми .. определено не ги разбирам тия стандарти..... Все си мислех че консумацията зависи не само от това каква мощност се отдлея върху товара, а и от самата принципна схема ... Какъв е началния ток на крайните транзистори и т.н. (Земи си едно еднотактно клас А примерно и да видим къде отиват тия стандарти .... )

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от toroid »

Вярно!!!!Ама нали първоначално черпиш информация от проспекта,упътването ,техн.характеристики и т.н.Не си в състояние да измериш параметри в магазина и каквото фирмата ти е написала трябва щеш нещеш да го приемеш поне приблизително,ориентировъчно.В повечето случаи си затваряш очите пред консумацията и толкова :roll: Имах едно Онкио дето беше уж 2х80 а свиреше като за 120 и си мислех,че ще консумира поне 700-800Вт./отзад беше поизтрито и не личеше нищо/.Мериха ми го,изчисляваха и се оказа-925 Вт.След времи ми попадна каталог и в него даваха скромните 220 Вт.консумация.?!?!?! :js И вече не гледам отзад,това не е за мен параметър в сегашните каталози!Така,че за консумации не питай,виж мощноста/изходна/,махни 5-10 Вт.,чуй го дали ги докарва и толкоз!От мен това.А Бодана не се обади да каже върши ли му работа писаното до тук?!?!

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Bojo »

cycles написа:Еми .. определено не ги разбирам тия стандарти..... Все си мислех че консумацията зависи не само от това каква мощност се отдлея върху товара, а и от самата принципна схема ... Какъв е началния ток на крайните транзистори и т.н. (Земи си едно еднотактно клас А примерно и да видим къде отиват тия стандарти .... )
Правилно! Стандартите регламентират мощността в/у товара, и то строго регламентирано. Но като тръгнеш отзад напред - понякога излиза, че КПД то на усилвателя е 120, 150, даже 300%. А за клас А стъпалата - там по-добре да не смятаме КПДто (Аз го докарвам към 10% - чист клас А с немодулируем токов генератор).

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от toroid »

Bojo написа:
cycles написа:Еми .. определено не ги разбирам тия стандарти..... Все си мислех че консумацията зависи не само от това каква мощност се отдлея върху товара, а и от самата принципна схема ... Какъв е началния ток на крайните транзистори и т.н. (Земи си едно еднотактно клас А примерно и да видим къде отиват тия стандарти .... )
Правилно! Стандартите регламентират мощността в/у товара, и то строго регламентирано. Но като тръгнеш отзад напред - понякога излиза, че КПД то на усилвателя е 120, 150, даже 300%. А за клас А стъпалата - там по-добре да не смятаме КПДто (Аз го докарвам към 10% - чист клас А с немодулируем токов генератор).
yes,yes,yes!!OK!Абе таковало си е таковата............Ама айде,че задълбахме там където не можеме да променим нещата.Няма да ни разрешат ние да пишем проспектите.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Bojo »

toroid написа: ... И вече не гледам отзад,това не е за мен параметър в сегашните каталози!Така,че за консумации не питай,виж мощноста/изходна/,махни 5-10 Вт.,чуй го дали ги докарва и толкоз!От мен това....
А пък аз гледам. Гледам и колограмите. По-тежък - значи е по-хубав. Това ми е правилото. Действа безотказно.

audioman

#13 Мнение от audioman »

За мощността отзад:
Като някой гледа колко ЕКО е продукта или смята колко пари ток ще му изхаби за година /а такива хора има/ - гледа да пише по-малко отзад.
Коректните производители пишат поне 2 мощности:
Idle
Max
Примерно за едно 100-ватово стъпало клас Б/АБ Idle е 30-80Вт, а Max е 350-450. Кой коя стойност между двете пише на гърба си е негова работа, НО СРЕДНАТА МОШНОСТ, КОНСУМИРАНА ОТ УСИЛВАТЕЛЯ НЕ Е равна на максималната, освен в тестови постановки. Това не важи за "чистия" клас А

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”