Някой да знае параметрите на Denon PMA-757
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
отчасти
Виж сега,точно за 757 не зная но за 735 имам нещо.А те са много сходни,като се има в предвид,че и 715 е като 735 то явно и 757 ще е почти същия но от2001/2 година. Та така,PMA-735 120W+120W 1 kHz,4Ohm,THD 0,7% S/N phono MM-86 dB,LINE 107dB, 210W consumption,434x140x345 mm,9,5 kg.Това е,дано ти свърши работа,сложи по 5 вата отгоре за другия модел и няма да сгрешиш.Имай впредвид,че при Деноните 120 вата на 4 ома е равно на 75 вата при 8 ома 20-20000 херца.
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
За съжаление и там има стандарти и то разни?!?!?!Преди години/а аз съм живял и в тези години,60-70-80/имаше DIN стандарт много използван/и сега го има но не е толкова еталонен/.После японците въведоха NAB а Европа IEC и Техникс и Пайниър много ползваха старите стандарти и обявяваха "консумации" по 500-600 вата за усилватели 2х40-50 вата изходна.Имам доста каталози и от тях проличава как се променят нещата.През 1993 г.ми попадна от Германия каталог на Техникс и там си обявяват за едни по-стари модели консумация от 530 вата за усилвател с изходна мощност 2х55 Вт.на 8 ома син. но в скоби пише (alter IEC-Standard)т.е. стария ай-и-си стандарт.Докато другия по-нов модел усилвател в съседна колонка е вече с 230 Вт.консумация и същата,55 Вт.изходна.?!?!?!
А сега де?!?!?!И от тогава не съм видял по-галяма консумация от 440 вата за 100 ватов усилвател по новия IEC, докато преди години, Pioneer си даваха по 1100 Вт. за 90 ватови изходи
Просто да се гръмнеш!Ама като не всеки може да се добере до качествено и вярно,напр.англииско и скъпо............ 
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Еми .. определено не ги разбирам тия стандарти..... Все си мислех че консумацията зависи не само от това каква мощност се отдлея върху товара, а и от самата принципна схема ... Какъв е началния ток на крайните транзистори и т.н. (Земи си едно еднотактно клас А примерно и да видим къде отиват тия стандарти .... )
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Вярно!!!!Ама нали първоначално черпиш информация от проспекта,упътването ,техн.характеристики и т.н.Не си в състояние да измериш параметри в магазина и каквото фирмата ти е написала трябва щеш нещеш да го приемеш поне приблизително,ориентировъчно.В повечето случаи си затваряш очите пред консумацията и толкова
Имах едно Онкио дето беше уж 2х80 а свиреше като за 120 и си мислех,че ще консумира поне 700-800Вт./отзад беше поизтрито и не личеше нищо/.Мериха ми го,изчисляваха и се оказа-925 Вт.След времи ми попадна каталог и в него даваха скромните 220 Вт.консумация.?!?!?!
И вече не гледам отзад,това не е за мен параметър в сегашните каталози!Така,че за консумации не питай,виж мощноста/изходна/,махни 5-10 Вт.,чуй го дали ги докарва и толкоз!От мен това.А Бодана не се обади да каже върши ли му работа писаното до тук?!?!
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Правилно! Стандартите регламентират мощността в/у товара, и то строго регламентирано. Но като тръгнеш отзад напред - понякога излиза, че КПД то на усилвателя е 120, 150, даже 300%. А за клас А стъпалата - там по-добре да не смятаме КПДто (Аз го докарвам към 10% - чист клас А с немодулируем токов генератор).cycles написа:Еми .. определено не ги разбирам тия стандарти..... Все си мислех че консумацията зависи не само от това каква мощност се отдлея върху товара, а и от самата принципна схема ... Какъв е началния ток на крайните транзистори и т.н. (Земи си едно еднотактно клас А примерно и да видим къде отиват тия стандарти .... )
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
yes,yes,yes!!OK!Абе таковало си е таковата............Ама айде,че задълбахме там където не можеме да променим нещата.Няма да ни разрешат ние да пишем проспектите.Bojo написа:Правилно! Стандартите регламентират мощността в/у товара, и то строго регламентирано. Но като тръгнеш отзад напред - понякога излиза, че КПД то на усилвателя е 120, 150, даже 300%. А за клас А стъпалата - там по-добре да не смятаме КПДто (Аз го докарвам към 10% - чист клас А с немодулируем токов генератор).cycles написа:Еми .. определено не ги разбирам тия стандарти..... Все си мислех че консумацията зависи не само от това каква мощност се отдлея върху товара, а и от самата принципна схема ... Какъв е началния ток на крайните транзистори и т.н. (Земи си едно еднотактно клас А примерно и да видим къде отиват тия стандарти .... )
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
А пък аз гледам. Гледам и колограмите. По-тежък - значи е по-хубав. Това ми е правилото. Действа безотказно.toroid написа: ... И вече не гледам отзад,това не е за мен параметър в сегашните каталози!Така,че за консумации не питай,виж мощноста/изходна/,махни 5-10 Вт.,чуй го дали ги докарва и толкоз!От мен това....
-
audioman
За мощността отзад:
Като някой гледа колко ЕКО е продукта или смята колко пари ток ще му изхаби за година /а такива хора има/ - гледа да пише по-малко отзад.
Коректните производители пишат поне 2 мощности:
Idle
Max
Примерно за едно 100-ватово стъпало клас Б/АБ Idle е 30-80Вт, а Max е 350-450. Кой коя стойност между двете пише на гърба си е негова работа, НО СРЕДНАТА МОШНОСТ, КОНСУМИРАНА ОТ УСИЛВАТЕЛЯ НЕ Е равна на максималната, освен в тестови постановки. Това не важи за "чистия" клас А
Като някой гледа колко ЕКО е продукта или смята колко пари ток ще му изхаби за година /а такива хора има/ - гледа да пише по-малко отзад.
Коректните производители пишат поне 2 мощности:
Idle
Max
Примерно за едно 100-ватово стъпало клас Б/АБ Idle е 30-80Вт, а Max е 350-450. Кой коя стойност между двете пише на гърба си е негова работа, НО СРЕДНАТА МОШНОСТ, КОНСУМИРАНА ОТ УСИЛВАТЕЛЯ НЕ Е равна на максималната, освен в тестови постановки. Това не важи за "чистия" клас А