Захранващи трамсформатори за лампови схеми

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Satan

Захранващи трамсформатори за лампови схеми

#1 Мнение от Satan »

Знае ли някой къде в София продават захранващи трафове, като за лампови маломощни схеми - предусилватели например? Интересува ме да имат две вторични едната 12V а другата 250-300V. Дали има готови такива или само по поръчка ?

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Bojo »

Не съм срещал готови такива трафове. Можеш да потърсиш залежали по складове и пуснати в "специализираните" магазини, като Танко, Амета и др. Имало е и руски такива с наименование ТАН -Трансформатор Анодно Накалний, но не ТН защото те имат само няколко по 6,3 V намотки. За проба можеш да вържеш два трафа един след друг - 220-12 и 12-220 и получаваш 220В напрежание - изправяш и филтрираш. Ако вторият е 9-220 получаваш по-високо, ако е 17-220 по ниско от 220В напрежение.
ПП Ако откриеш някъде готови трафове - пиши!

Satan

#3 Мнение от Satan »

За пробата ми мина през акъла с два трансформатора но иначе става много обемисто, вярвам че може да стане и с някакви диодни умножители - нещо такова :) Между другото в магазина до първи блок на ТУ има някакви изходни трансформатори за лампови стъпала някой да знае нещо за тях - параметри и тн. въобще отзиви ?

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

какви пари и колко вата са изходните трафове ?

#4 Мнение от kiki2002 »

какви пари и колко вата са изходните трафове ?

Satan написа:За пробата ми мина през акъла с два трансформатора но иначе става много обемисто, вярвам че може да стане и с някакви диодни умножители - нещо такова :) Между другото в магазина до първи блок на ТУ има някакви изходни трансформатори за лампови стъпала някой да знае нещо за тях - параметри и тн. въобще отзиви ?

Satan

#5 Мнение от Satan »

Ами малки бяха трафовете по 5-10W като за SE усилвател и като пари бяха евтини, но не знам какви са им параметрите...

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Bojo »

SE изходните 5 - 10W, трафове се навиват обикновенно на магнитопроводи за 100 - 120W. Да не си гледал трафове за 100V ви системи?

Satan

#7 Мнение от Satan »

Ами не съм ги заглеждал но по големина бяха колкото руските ТВЗ примерно.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”