SE с 6Н6П
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
SE с 6Н6П
Отдавна се каня да пусна една такава схемичка с опаралелени триоди, т.е. по една лампа на канал.
Някой да си е трошил главата с подобно начинание?
Да сподели опит...
Някой да си е трошил главата с подобно начинание?
Да сподели опит...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Пак "старата ти любов" 6Н6П - хубав драйвер:D Става но трябва доста да ги подбираш
Какъв, за слушалки ли
П
Последно промяна от IvoNovakov на Пон Авг 22, 2005 9:14 am, променено общо 1 път.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
За крайна лампа е слаба - става за OTL усилвател за слушалки като катоден повторител на Уайт с цел максимално нисък изходен импеданс. Тя е близка като параметри с 5687 и E182CC и ЕСС99. Иначе е перфектна за входна или за драйверна лампа.
Иначе тук има интересна SE OTL схема с паралелно вързани 10 такива в инверторен режим (в случая 5687, но може лесно да се изчислят анодните и катодните за 6Н6П), която дава 1.8W/8 ома на канал - ако някой има 20 излишни лампи може да я пробва и да каже как е
widowmaker - разсейвана и изходна мощност не е едно и също
P.P.widowmaker - Велински, добре, че ме светна брат, аз съм толкова тъп, че си мислех точно това, което си написал
Направо си ме надценил!
Ти луд ли си бре? Аз да не съм малоумник???
П. С. Не съм си го и помислял, не знам защо си останал с такова впечатление - поясних за хората, които слушат куад и си мислят че с една 6Н6П ще изкарат 8 вата
Иначе тук има интересна SE OTL схема с паралелно вързани 10 такива в инверторен режим (в случая 5687, но може лесно да се изчислят анодните и катодните за 6Н6П), която дава 1.8W/8 ома на канал - ако някой има 20 излишни лампи може да я пробва и да каже как е
widowmaker - разсейвана и изходна мощност не е едно и също
P.P.widowmaker - Велински, добре, че ме светна брат, аз съм толкова тъп, че си мислех точно това, което си написал
Направо си ме надценил!
Ти луд ли си бре? Аз да не съм малоумник???
П. С. Не съм си го и помислял, не знам защо си останал с такова впечатление - поясних за хората, които слушат куад и си мислят че с една 6Н6П ще изкарат 8 вата
Последно промяна от velinski на Пон Авг 22, 2005 10:03 pm, променено общо 1 път.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
се
Идеята ти е много интересна! Но не повече от 1 ват и с качествен трансформатор.Предлагам да ти помогна за изходния трансформатор в оразмеряването- двама мислят по-добре от един.Не се отказвай.Успех!
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Сметките на Горо са точни-1 ват
(ако нямаш кривите да ти ги пратя)
А реши ли какво ще сложиш преди нея
Запаралелването обаче ме притеснява-дано имаш повече бройки защото това не е 5687 колкото да им се иска на руснаците да е така
Не препоръчвам ОТЛ щом няма да е за слушалки.
Успех
PS.Абе кво стана с ония кенотрони
Пиши на лично.[/list]
А реши ли какво ще сложиш преди нея
Не препоръчвам ОТЛ щом няма да е за слушалки.
Успех
PS.Абе кво стана с ония кенотрони
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
полугрец
malko opit
преди повече от половин година се наложи ремонта на радио Грундиг, беше с краина лампа ЕЛЛ80 - т.т. радиото е стерео!!! и по ВЧ , та не намерих тая лампа и на нейно място сложих 6Н6П, всеки триод сам за канала си като краен Ua=260V, преднапрежението някъде около -16V, Io не си спомням колко излезе , но го нагласих да дъни лампата на максималното разсейване от анода, сега резултата - никакжо намяляване на усилването по напрежение, каквото очаквах, получиха се някъде около 2 по0,5Вт и звука - идеален!, така работи и до днес повече от 8 месеца