"The Blue Pill"

Ако знаеш какво искаш!
Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
tutka
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#136 Мнение от tutka »

еми като гледам мисля че трябва да е само с една 6Н3П на рамо!!!
sorry ако съм се изложил много :oops: , но се бях объркал и не се замислих!:oops:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#137 Мнение от Stefan Stefanov »

С по 2 триода на канал е, свързани паралелно.
Ето ти едно малка задачка: Защо са 2, а не 1?
Потърси сам отговора, така ще е най-полезно за теб.

2N3055

#138 Мнение от 2N3055 »

Извинете ме предварително, за глупавте въпроси, който може да задам, но нямам голям опит с лампови усилватели :oops: От скоро чета по темата. Реших и аз да си сглобя един, но не знам от къде да започна. В интернет има много схеми, но не знам на коя да се спра. Какво бихте ми препоръчали като схема - push pull или single ended. Вторият ми въпрос е с какви лампи препоръчвате да използвам и от къде мога да закупя качествени изходящи и мрежови трансформатори. Благодаря предварително за отговорите.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#139 Мнение от velinski »

2N3055 написа:От скоро чета по темата.
Прочети внимателно цялата тема за The Blue Pill - в нея има и схема, и коментари към нея, и подробности откъде могат да се намерят всички части.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

2N3055

#140 Мнение от 2N3055 »

Темата, я прочетох но не знам какво да направя да си поръчам ли кит. Да опитам да си сглобя усилвателя сам, дали да не сглобя друг push pull усилвател? Не съм се спрял на конкретна схема засега и съм доста объркан. :lol: Този ли усилвател е най-добър? Освен това моите колони са ЧасПром и не знам дали ще са подходящи за него, не знам. Ще трябва ли да ги сменя?

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#141 Мнение от Rado Penev »

2N3055 написа:Темата, я прочетох но не знам какво да направя да си поръчам ли кит. Да опитам да си сглобя усилвателя сам, дали да не сглобя друг push pull усилвател? Не съм се спрял на конкретна схема засега и съм доста объркан. :lol: Този ли усилвател е най-добър? Освен това моите колони са ЧасПром и не знам дали ще са подходящи за него, не знам. Ще трябва ли да ги сменя?
Вероятно за в бъдеще ще трябва.Аз съм на мнение, че хората, насочили се към Хапчето вече не правят двутактни схеми...
Добър вариант е кита, като се има впредвид включените изходни трафове.
Моят съвет е първо да започнеш промяната с озвучителните тела, по-късно - с източника, усилвателя...

2N3055

#142 Мнение от 2N3055 »

Не знам от къде да започна. От една страна си харесвам колонките, но явно ще трябва да ги сменям ако искам хапчето. Колоните ми са 80вата. Какво смятате за варианта с push pull усилвател? Би трябвало да стане доста по-мощен. В интернет прочетох, че и криви по-малко.
Характеристиките били по-добри.Прочетох и обратни мнения. Какво мислите по въпроса. Благодаря предварително.

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#143 Мнение от Rado Penev »

2N3055 написа:Не знам от къде да започна. От една страна си харесвам колонките, но явно ще трябва да ги сменям ако искам хапчето. Колоните ми са 80вата. Какво смятате за варианта с push pull усилвател? Би трябвало да стане доста по-мощен. В интернет прочетох, че и криви по-малко.
Характеристиките били по-добри.Прочетох и обратни мнения. Какво мислите по въпроса. Благодаря предварително.
Започни с ТАЗИстатия.После се поразходи из останалите теми.Обърни внимание на групите за ОТ - било то рупори или ТЛ....
Тази статия също е по въпроса.

2N3055

#144 Мнение от 2N3055 »

Аз исках съвет от хора, който са сглобявали хапчето и двутактен усилвател и тяхното мнение по въпроса. Наистина ли е толкова добър усилвател? Има ли и други добри варианти и евнтуално колко би ми струвало в момента стерео вариант. Има ли китове в наличност? Благодаря предварително. Май много въпроси зададох наведнъж :lol:

AHDPO

#145 Мнение от AHDPO »

2N3055, аз се извинявам още от началото че обсъждам СХ, но...
1. Двутактници комай всички сме правили. Май познавам повече ламповици, отколкото хора, опитали еднотактен транзисторен усилвател... IMHO жалко, но както и да е...
2. СХ не е Хай Енд от ония за 324 560 долари. То е IMHO единствения български кит, с който човек може да се запознае с ламповия звук
3. IMHO има поне два вида усилвателджии:
3.1. Които търсят "гюфта-гюфта" и да троши мивки
3.2. Които се захласват по всеки нов звук, който са успяли да изкарат
3.1. Работят с ватове и THD
3.2. ... не.
И ние с един мой приятел като започвахме лани да си точим зъбите за Ламбови Ампове сметахме, пцувахме "ееее, 5 Вт, махни зааае_и, оно нема смисъл", след годинка 2х5 Вт ни се види доста по-другояче.
4. Чувствителността и изобщо озвучителното тяло са от кардинално значение... IMHO и пак IMHO разликата от 85 до 100 дБ чувствителност е колкото от клас В до клас А на усилвателя, просто разбиваща... IMHO не е коректно да си говорим за ватове, а за SPL...
5. IMHO цялата система се гради отзад напред. Е, да се огранича до техническата част, от баса през другите говорители (или - от Етерът през Хорната - или друго съответно), през филтърът, крайните усилвателни елементи и така напред... после на второ четене човек понякога започва да се отказва от някои източници, в смисъл да оставя все по-често компютъра за флеймене и все по-често да се замисля за свестен грамофон...
Аз пак да се извиня, ако нещо... но
С уважение,
Андро

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#146 Мнение от Milen Gogov »

Аз съм на-доволния човек на земята след като го събрах тоя змей :) нямам думи за звука... трябва да се чуе......
Последно промяна от Milen Gogov на Нед Юни 01, 2008 8:42 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

сх

#147 Мнение от Nikolay Savov »

Хапчето?! ... чудя се какво ново да кажа за него ,въобще думите могат ли да кажат това което може да се види във музиката....
С думи може ли човек да опише Театъра и представлението в което си участник, да видиш не само музиката но и характера на инструментите.... ,не да чуеш само имитираният звук от системата ти ,ами да видиш картина в която всеки инструмент се обрисува със звученето си като се локализира и затихва с такава скорост или ехо... о да! истинско пространствено ехо, пътен пълен бас ,пъргав така сякаш вълни от кръгове се гонят изчавкат нарочно . Чувството което човек може да изпита слушащ синьо хапче е такова ,че да се ухилиш и да онемееш :)
И защо да говориш ,като музиката е поне 100пъти по изразна и визуализираща.... дори се сещам в този миг защо си мислим че музиката е просто вълни/сигнали затворени зад колоната и ограничени от усилвателя, грешно непълно преведени от източника по кофти кабели.
Музиката е онова нещо ,което не се спира пред нищо, пред никаква материя... тя е като светлината и водата... в съюз преминават през всичко от едно съществувание в друго така че умът да се шашне и да се запита :? "Реално ли е това" което виждат ушите ми!!!!? какво става? къде попаднах ? кой е този вълшебен свят? ... как кой това е святът без мисли , светът на магията ,светът който нее свят а е поле от пулсиращи вълни ,на които си стъпил със сетивата си.

Искрени благодарности на тези ,които са превъзмогнали егото си и са подарили това чудо на нас обикновените простосмъртни :)

Konstantin Aleksiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#148 Мнение от Konstantin Aleksiev »

Извинете за елементарния въпрос,но с каква стойност са C1,2,3,4 и препоръчително ли е стаб. захранване?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#149 Мнение от Stefan Stefanov »

На схемата са написани, там е и препоръчителното захранване.

Аватар
siropuch
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#150 Мнение от siropuch »

Хора зайнтригувахте ме с това синьо хапче :).Може ли да притесня някой от вас,като ме покани да чуя това чудо,че с тия коментари почти съм се навил да си взема кит,само трябва да го чуя и го вземам :)

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”