без усилвател

Съобщение
Автор
stefanyovev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

без усилвател

#1 Мнение от stefanyovev »

това което чувам - това ли е максимума качество което моеже да изкара звуковата ми карта или .. ?

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от wassilzaza »

stefanyovev написа:това което чувам
Нямам ни най-малка представа какво чуваш..., а относно въпроса нищо не схващам от него, бъди по ясен !
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

stefanyovev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от stefanyovev »

вхрадена звукова карта на дъното, на изхода вместо към усилвател (и след това колони) съм ръгнал директно колоните (храня ги със 0.775V) .. но нали идеята на всеки усилвател е да не криви .. еми тука няма усилвател .. това значи ли качеството което чувам и максимално за картата ми и няма да получа повече преди да я сменя ..ИЛИ.. понеже не е предвидено там да има колони нещо се разваля

btw Нанко, не фанах кое ти е смешно .. за сила и бас не говоря въобще

Stilian Andonov

#4 Мнение от Stilian Andonov »

stefanyovev написа:вхрадена звукова карта на дъното, на изхода вместо към усилвател (и след това колони) съм ръгнал директно колоните (храня ги със 0.775V) ....
Требе ток да клати мембраните. Не става само с компа - това е същото като да ръгеш колоните в изхода за слушалки на cd-то, а народа нещо не го прави....

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от bachelor »

Качеството, като цяло не зависи само от усилвателя... :wink: Пък и от вградена саунд карта едва ли ще излезе нещо за аплодисменти :)

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от wassilzaza »

stefanyovev написа:вхрадена звукова карта на дъното, на изхода вместо към усилвател (и след това колони) съм ръгнал директно колоните (храня ги със 0.775V) .. но нали идеята на всеки усилвател е да не криви .. еми тука няма усилвател .. това значи ли качеството което чувам и максимално за картата ми и няма да получа повече преди да я сменя ..ИЛИ.. понеже не е предвидено там да има колони нещо се разваля
От изход на предусилвател (от изход на звуковата карта) не мисля, че е удачно да захранваш директно ОТ. Едвали ще се чуе нещо така, за да кажеш дали качеството е по-добро, отколкото като звука мине през усилвател.
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

Riptor

Re: без усилвател

#7 Мнение от Riptor »

stefanyovev написа:това което чувам - това ли е максимума качество което моеже да изкара звуковата ми карта или .. ?

Първо е записа, който слушаш, след него е формата на музиката (със или без загуби), после плейъра и всичките му там еквалайзери буустове и т.н., после Дайрект Екс, после е звуковата ти карта + захранването на ПЦ-то (можеше поне да споменеш модела на звуковата ти карта), после кабел, после усилвател, после пак кабел после тонколони, после стаята. Ако едно от тези нещаа е чувствително по-калпаво от другите, всичко отива на кино.
Като за начало можеш да сложиш някаква Криейтивка - разликата ще те очуди максимално! После можеш да мислиш и за по-качествена звукова, но там парите стават големи.

Виждал съм и вградени прилични звукови, ама само прилични. Опитай да увеличиш на макс звука и след това да движиш мишката или да отваряш папките по компютъра без да пускаш музика. Направи го късно вечер като няма много външни шумове. Пиши какъв е резултата!

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от DLS »

Свястна вградена карта просто няма. Като пуснеш на твойта и усилвател ще чуеш всички шумове, които в момента може би не чуваш.

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”