8" говорител - моля за помощ при избора на кутия
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Кажи за коя конструкция питашdex13 написа:Да - знам че има, но няма програма в която да са засегнати всички видове конструкции - например във BassBox са засегнати само closed, vented и bandpass конструкции...
Затова питам ако някой може да ми даде основни напътствия.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers
We are the Musicmakers
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
За други конструкции този говорител така или иначе не е подходящ.dex13 написа:Да - знам че има, но няма програма в която да са засегнати всички видове конструкции - например във BassBox са засегнати само closed, vented и bandpass конструкции...
В Bassbox избери конструкция "bandpass single tuned box", за диаметър на инвертора - не повече от 70mm и натисни "Suggest".
Получава се кутия около 25 литра, с която ще можеш да разчиташ на около 34-35Hz@-6dB. Не се опитвай да слезеш по-ниско - вместо бас ще получиш някакво бучене.
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Евентуално можеше да разгледаш подробно сайта и да видиш че в раздела за хорни и ТЛ има важна тема пусната от Оушънмен-а озаглавена "Конструиране на ТЛ- Практика", а не да се правиш на открехнатdex13 написа:Ами евентуално за ТЛ - точно това е че се опитвам да разбера при коя ще се получи най-задоволителен резултат.Borislav Uzunov написа:Кажи за коя конструкция питашdex13 написа:Да - знам че има, но няма програма в която да са засегнати всички видове конструкции - например във BassBox са засегнати само closed, vented и bandpass конструкции...
Затова питам ако някой може да ми даде основни напътствия.
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е той Румен ти отговори на въпросаdex13 написа: ...Исках да разбера не точни размери на конструкцията, а какъв тип конструкция е възможна и подходяща за този говорител.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Simonov
- има известен опит

Добре е да дефинираш "най-задоволителен резултат" сам за себеси. По този начин ще може най-добре да се насочиш към конкретно акустично оформление, имайки предвид различните крайни качества на различните конструкцииdex13 написа:Ами евентуално за ТЛ - точно това е че се опитвам да разбера при коя ще се получи най-задоволителен резултат.
Поздрави