Продавам СТК-тата дайте някоя А+Б схема за 50-60Вата@8Ома
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
AdsBot [Google]
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Слушай сега,вкарах и без това оскъдните данни на АРЗ-та в УинАйЕсДи-то.Какво излиза-един мармалад,при положение Qsp=Qvol.Бутнах честотата и обема и гледай какво излезе:
на -3дБ - 39.2Хц
Има подем в характеристиката,поради това,че качественият фактор на обема е вече различен от тоя на говорителя-това си е нормално:
46Хц-2.2дБ
91Хц-6.4дБ
Повдигането при 90Хц се смъква плавно и на 500Хц е на 0.
Все пак софта не отчита неравномерностите в АЧХ на говорителя.
Ако сметките са верни и програмата не лъже,познай какъв бас ще излезе от тая мукава.
И не забравяй,че е 91дБ!Това ще рече,че свири колкото 60 ватов с чувствителност 88дБ.Fostex-ите са на 94-95дБ...ехххх...
Горе го декларират да свири до 20000Хц.
Абе виж го:
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=1 ... =1&catg=27
При диаметър 100 мм на тръбата за фазоинвертора,дължината и трябва да е 42.5мм.Обем 80 литра.
Примерни размери-W300/H1030/D350 при дебелина на материала 20.
на -3дБ - 39.2Хц
Има подем в характеристиката,поради това,че качественият фактор на обема е вече различен от тоя на говорителя-това си е нормално:
46Хц-2.2дБ
91Хц-6.4дБ
Повдигането при 90Хц се смъква плавно и на 500Хц е на 0.
Все пак софта не отчита неравномерностите в АЧХ на говорителя.
Ако сметките са верни и програмата не лъже,познай какъв бас ще излезе от тая мукава.
И не забравяй,че е 91дБ!Това ще рече,че свири колкото 60 ватов с чувствителност 88дБ.Fostex-ите са на 94-95дБ...ехххх...
Горе го декларират да свири до 20000Хц.
Абе виж го:
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=1 ... =1&catg=27
При диаметър 100 мм на тръбата за фазоинвертора,дължината и трябва да е 42.5мм.Обем 80 литра.
Примерни размери-W300/H1030/D350 при дебелина на материала 20.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Да,наистина ще загубиш около 3 дб вероятно(не е мерено).Но нека да оставим характеристиките...ТЛ се държат най-адекватно в ниските. Никаква система друга не може да ти осигури тази чистота и безрезонансност на баса...не говоря за сила,а за качество...Изчакай Слоу Дет да направи проекта и ще чуеш отзивите му...Това е единствената система,при която няма компресия от обем(изключвайки безкрайната преграда),хода не мамбраната е най-малкия заедно с хорните,(като само затворената кутия е по-добра в този показател).Както и при усилвателите,така и при озвучителните тела цифрите са само(някакъв) ориентир,Но "живинката"както каза Демона е другаде...Ако си от София ела да чуеш какво може 15 см говорител...
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Оушън,от Русе съм 
Наистина си прав-най добрият вариант е да е възможно най малък хода на мембраната,най вече заради Доплера при високите.
Аз не бързам,но и аз ще прибегна най вероятно до АРЗ на ТВМ.
Нямам излишни пари,пък на първо време е по добре отколкото с това,с което съм в момента.Че нали знаеш-не търси обувки при обущар
Прогресор има пайпове с тоя говорител,ама аз така и не разбрах как
се държи спрямо Визатон примерно.Ако е по куц,то колко по зле?
Как му е 3Д-то...
Гледам,че и той има подем на 4КХц като БГ20,явно ако и свири подобно не си струва да давам двойно пари за на тъпите шваби мукавата.
Наистина си прав-най добрият вариант е да е възможно най малък хода на мембраната,най вече заради Доплера при високите.
Аз не бързам,но и аз ще прибегна най вероятно до АРЗ на ТВМ.
Нямам излишни пари,пък на първо време е по добре отколкото с това,с което съм в момента.Че нали знаеш-не търси обувки при обущар
Прогресор има пайпове с тоя говорител,ама аз така и не разбрах как
се държи спрямо Визатон примерно.Ако е по куц,то колко по зле?
Как му е 3Д-то...
Гледам,че и той има подем на 4КХц като БГ20,явно ако и свири подобно не си струва да давам двойно пари за на тъпите шваби мукавата.
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.
-
AdsBot [Google]
Óèäîóìåéêúð,äîêîëêîòî çíàì,íÿêîé ìè ãîâîðåøå çà ðàçëèêèòå ìåæäó ãåðìàíåöà è ÷åõà...Âúâ Âîéò Ïàéï ñòàâà âúïðîñ(Êèðèë ñúùî èìà ãåðìàíåö è å ìíîãî äîâîëåí îò íåãî).Íåçàâèñèìî îò õàðàêòåðèñòèêèòå,ãåðìàíåöà áèë ïî-äåòàéëåí..Äàæå è ãðàôèêè èìàøå.×åõà èìàøå ãðîçåí ïèê îêîëî 100 òå õåðöà,äîêàòî ãåðìàíåöà ñëèçàøå ïëàâíî íàäîëó...Ëè÷íî àç ,óáèé ìå ,àìà íå ìîãà äà ñå ñåòÿ êîé áåøå ïîñòíàë ìàòåðèàëà,à è ìàé îùå íå áåøå â íàøèÿ ñàéò,à â äèð-à....ìîæå áè Ïðîãðåñîðà,èëè ïúê Áåçîáðàçíèÿ.Ðåàëíî íå ìîãà äà ïðåöåíÿ,çàùîòî íå ñúì ñëóøàë íè åäèí îò äâàòà...Àìà íå òóê èì å ìÿñòîòî äà ãè îáñúæäàìå.Ïî-äîáðå îòòàòúê,÷å ïðèçíàâàì ñè
àç èìàì ãîëÿìà âèíà çà ðàçâîäíÿâàíåòî íà òåìèòå íàïîñëåäúê .
-
AdsBot [Google]
Widowmaker êîëêî ïàðè å òîâà ÀÐÇ?
ùîòî øèðîêîëåíòîâ íà òèÿ äèöèáåëè äîñòà äîáðå èçãëåæäà..
Èíà÷å äà âè êàæà ìè ñå ñòðóâà ÷å òèÿ 30 Âàòà ñà ìè çà íèêàäå...
Õîðà äî ñåãà ïðîåêòà äåòî ñè ãî ïðàâõ ùåøå äà èçëåçå 250W 90äá + 5*50W 86db...
Èñêà ìè ñå íåùî ïîíå äà èçêàðà 2*80W 90äá...
êîåòî ìå èçêëþ÷âà îò ÒË-èòå çà ñúæàëåíèå..
Àìà ìèñëÿ âñå îùå, ùå âèäèì êàêâî ùå ìè õðóìíå
Äàâàéòå èäåè...
ùîòî øèðîêîëåíòîâ íà òèÿ äèöèáåëè äîñòà äîáðå èçãëåæäà..
Èíà÷å äà âè êàæà ìè ñå ñòðóâà ÷å òèÿ 30 Âàòà ñà ìè çà íèêàäå...
Õîðà äî ñåãà ïðîåêòà äåòî ñè ãî ïðàâõ ùåøå äà èçëåçå 250W 90äá + 5*50W 86db...
Èñêà ìè ñå íåùî ïîíå äà èçêàðà 2*80W 90äá...
êîåòî ìå èçêëþ÷âà îò ÒË-èòå çà ñúæàëåíèå..
Àìà ìèñëÿ âñå îùå, ùå âèäèì êàêâî ùå ìè õðóìíå
Äàâàéòå èäåè...
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Виж сега,че Визатона е по добър,спор няма!
Въпросът е с колко...
Ако е малко,не ми се дават пари,ще го докарам от усилвател.
Реално хубав усилвател с калпави колони е за предпочитане пред калпав с хубави
Не знам дали някой е слушал фабричен А+Б примерно.Не че правения свири по лошо,ама се съмнявам,че някой го търкаля с настроен мост,т.е. с почти пълна компенсация за високи честоти.
Щото на оригиналния разликата м/у диск и касета се хваща само в паузите-касетата шуми
Та имам предвид,че ако говорителя е някоя идея по зле,ако е закачен на добър амп,ще извади максимума си...и оттам нама да ми се иска да го изхвърля,а ще закърпя положението,докато събера пари за Фостекс примерно
За пика на 100Хц...не знам кой го е писал това,прогресор се изказа много ласкаво за тоя говорител,а само той има такива.
Пък и какво му плащаш?
21 кинта...
Въпросът е с колко...
Ако е малко,не ми се дават пари,ще го докарам от усилвател.
Реално хубав усилвател с калпави колони е за предпочитане пред калпав с хубави
Не знам дали някой е слушал фабричен А+Б примерно.Не че правения свири по лошо,ама се съмнявам,че някой го търкаля с настроен мост,т.е. с почти пълна компенсация за високи честоти.
Щото на оригиналния разликата м/у диск и касета се хваща само в паузите-касетата шуми
Та имам предвид,че ако говорителя е някоя идея по зле,ако е закачен на добър амп,ще извади максимума си...и оттам нама да ми се иска да го изхвърля,а ще закърпя положението,докато събера пари за Фостекс примерно
За пика на 100Хц...не знам кой го е писал това,прогресор се изказа много ласкаво за тоя говорител,а само той има такива.
Пък и какво му плащаш?
21 кинта...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.