Излезе и дългоочакваният диск на БУЛГАРА

АКО МУЗИКАТА Е ОСНОВНА ЧАСТ ОТ ТЕБ
Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Излезе и дългоочакваният диск на БУЛГАРА

#1 Мнение от Bojo »

BULGARA - "bear's wedding"

2006 Sound Project, 2006 Ethnic Art. KM/CO8 SN 990615

Преди няколко месеца, след близо две години очакване.
Хмммм - някой слушал ли го е и има ли мнение....
Последно промяна от Bojo на Пон Яну 16, 2006 10:38 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Borislav Uzunov »

Аз чух диска на Bulgaro. Дали говорим за различни неща? :wink:
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Demiurg »

БулгарА >>>>> БулгарО !!!!!

Диска излезе на 2-ри ноември миналата година (бях на премиерата :js ) и специално за мене е много "спорен".
Хем ме кефи музиката, хем ме дразнят електронните забежки (особено на премиерата - бяха откровено дразнещи и незапознатите с албума едва ли са добили някаква представа оттам).
Дразни ме и излишния стремеж към "фънкиране" - парчетата "Фънк Кавал" и онова с водещата гайда - някак да се опиташ върху една идея (един риф, по- точно) да завъртиш парче, и то само с един водещ инструмент, и то без силни и слаби части... абе монотонно и скучно става, стоят като правени насила.
Докато други парчета просто се леят - една идея - в друга, оттук поема един инструмент, подава на друг, той на трети и ГООООЛ!!!!! :lol:
Просто тия парчета те докосват много отвътре... И ти се ще да си сипеш една голяма ракия, може и без салата !

Другия голям проблем на тоя диск е записа ! Нямам подходяща техника да го преценя но май няма никаква картина - инструментите ми се струват дублирани и в двата канала, един вид - двойно моно, само дето в единия канал съответния инструмент е с по- различен ефект (реверб, ехо, нещо си там). Иначе като звук - става. Разбираемо и естествено стои, изключая барабаните - малко "кашонести" са ми. Ще ми е интересно човек с качествена апаратура да даде мнение по въпроса.

Микс преди този от албума (ама доста близък до него) можете да чуете тук:
http://store2.data.bg/sonyctemple/Jazz/Bulgara/
А албума - аз си го купих от концерта - все по магазините трябва да го има. Заслужава си !

alexcubata

#4 Мнение от alexcubata »

Аз също не харесвам аранжиментите, а и записа на групата. Гъдуларката откровенно ме дразни с приссътвието си в групата, но все пак като цяло по-скоро харесвам групата отколкото обратното.

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Demiurg »

^ не съм съгласен, но - въпрос на вкус.
Гъдуларката може да скрие шайбата на 90% от китаристите в БГ ! Мацката просто е култова ! На мен пък гайдата много ми избива, прекалено ангажираща е.
Аранжиментите - като постройка на парчето - нямам възражения, с изключение на гореизброените. Възражения имам главно относно това какво можеше да е албума. Имаме 7 инструмента, с които могат да се нарисуват картини !!! Всяка песен (то не е песен де, щото няма глас) можеше да е един мини- театър, с малко повече аранжиране на инструментите в пространството, с приближаване и отдалечаване на "актьорите"... Вместо това получаваме един прилично (т.е. не-много-зле) записан албум. А можеше да е МНОГО повече !!!!
____
Мнението ми е строго субективно, и съм толкова критичен просто щото съм фен на групата. :D

alexcubata

#6 Мнение от alexcubata »

Значи по въпроса с гъдуларката. Тя наистина е добра като инструменталистка, но на мен не ми харесва как се включва в цялата група. Пък закачките и с класиката са супер кичозни(не поради това, че са на народен инструмент).
ЗА записа съм съгласен с теб.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: ама верно ли никой не прави разлика между
Булгара и Булгаро ?....стегнете се вече без това има толкова малко БГ групи които стават :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Bojo »

alnico написа::mrgreen: ама верно ли никой не прави разлика между
Булгара и Булгаро ?....стегнете се вече без това има толкова малко БГ групи които стават :wink:
А де!

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от DJ Popa »

Купих си оригиналния диск още като излезе, но честно казано не съм очарован. Струва ми се , че Булгара са перфектни при импровизация на живо и доста под нивото си в албумите. Отделен е въпроса , че записа е под всякаква критика. Дори и на ширпотребска уредба се чуват дефектите му. Смесването е направено през пръсти , а изравняването на инструментите е просто ужасно. От спектрална гледна точка високите честоти са под всякаква критика. Слушайки диска се чудя това наистина ли е СД или преконвертирана МР3-ка... За съжаление подобно е и положението с последния албум на Нешко Нешев и Ана-Мария. Поне имам връзка с Нешко и можах да му се оплача лично от новия им продукт. Най-фрапиращото в техния диск е постоянното претоварване на мискрофона на Нешко , което дразни страхотно. Не знам кой им е бил тонрежисьора , но просто нямам думи за професионализма му... Жалко е , че такива музикални колоси записват в долнопробни студия...много е жалко даже...

Аватар
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Demiurg »

Hollowman написа:Купих си оригиналния диск още като излезе, но честно казано не съм очарован. Струва ми се , че Булгара са перфектни при импровизация на живо и доста под нивото си в албумите. Отделен е въпроса , че записа е под всякаква критика. Дори и на ширпотребска уредба се чуват дефектите му. Смесването е направено през пръсти , а изравняването на инструментите е просто ужасно. От спектрална гледна точка високите честоти са под всякаква критика. Слушайки диска се чудя това наистина ли е СД или преконвертирана МР3-ка...
...
... Жалко е , че такива музикални колоси записват в долнопробни студия...много е жалко даже...
Булгара май не са записвали в долнопробно студио, пък и май са със сериозен спонсор зад гърба си (поне на диска пишеше някаква банка). Доколкото съм запознат, там барабаниста е "експерта по звукозапис" и записа явно представлява неговото виждане за звука на собствената му група.
Тоя човек НЕ трябва да се допуска до пулт !!!!!! :twisted:

- М/у другото, това е феномен - Булгара май е единствената група, на която финалния продукт е много по- лош от предварителните миксове. Нагоре по темата има линк с едни мп3-та от предварителен микс. От тия гадни мп3-ки си направих аудио СД и него си слушам. Харесва ми повече от издадения диск. :oops:

D.Kolev

Re: Ana-Maria

#11 Мнение от D.Kolev »

kasmeta написа:Íå6êî Íå6åâ
õóáàâà ðàáîòà , ìîæåø ëè äà íàìåðèø ñèìâîëà "Ø" íåéäå ïî êëàâèàòóðàòà.

Публикувай отговор

Обратно към “MUSIC”