Малко помощ за кабел и хорна
- audioslave
- чете и пита

- Обратна връзка:
Малко помощ за кабел и хорна
Здравейте.След като сглобих въпросните хорни следвайки изцяло фирмения чертеж, http://www.madisound.com/catalog/PDF/fo ... e108ez.pdf накрая реших да не слагам терминали,а направо запоих кабелите на самите говорители.Използваният кабел е следния http://www.eagle-cable.com/root/home.as ... =en&lab=27 Но в последствие взе да ми се струва,че май се сгреших сложейки евтин кабел, но няма как - хорните са вече запечатани.Та въпросът ми е - ако реша да взема наистина добри кабели,от рода на това http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=8166 тези 40 см.които остават вътре в колоната от предишния кабел ще обезсмислят ли смяната.Мерси.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Малко помощ за кабел и хорна
Понеже този въпрос вечно ще те измъчва, ще трябва да експериментираш сам. И не е задължително да ти хареса най-много най-скъпия кабел. Много пъти вкуса на слушателя определя типа на кабела. Още повече че и усилвателя също оказава влияние върху избора.audioslave написа:...Та въпросът ми е - ако реша да взема наистина добри кабели,от рода на това ...тези 40 см.които остават вътре в колоната от предишния кабел ще обезсмислят ли смяната...
Хубаво си решил да запоиш директно кабела, но това се прави след като окончателно е определен кой да бъде.
五郎
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако си отварял повечко фабрични озвучителни тела, щеше да ти се уплаши окото какво вътрешно опроводяване се ползва масово.audioslave написа:...тези 40 см.които остават вътре в колоната от предишния кабел ще обезсмислят ли смяната.Мерси.
Моят съвет е все пак да сложиш едни добри терминали, поне докато установиш кой кабел е най-подходящ за системата ти. Преценката понякога е лесна, а понякога трябват дни наред слушане, но в аудиото няма бърза работа...
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
108 позволява да чуеш разликите в кабели, така че и аз те съветвам като останалите над мен - експериментирай.
- audioslave
- чете и пита

- Обратна връзка:
Ами това ще е крайният вариант,защото отворите отзад,откъдето излизат кабелите са уплътнени с някаква смола,за по-добра изолация и ще трябва да се чупят,а при този вариант има опасност да попаднат боклуци в самата хорна - а от там вадене няма.Разбирам съветите ви за експеримент,но за съжаление контактите ми с хора притежаващи или поне интересуващи се от подобен род хоби са крайно ограничени. Мерси на всички.amitko написа:а защо трябва да остава вътре, винаги можеш да смениш кабела като откачиш високоговорителя, завържес новия камел за стария и го изтеглиш
- Angel Dimitrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Marian Lozev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo