Мерси за отговорите .
И аз това питам?Momchil написа: Въпросът по скоро е има ли смисъл .
Точно такъв вариант имам впредвид + още едно въпросче . И 2-те хорни ли трябва да се разгъват по еднакви контури ( и 2-те ли трябва задължително да се изчисляват за един и същ честотен диапазон или може и за различен ) ?Rumen Suvandjiev написа:Вероятно имаш пред вид следното решение:
В показания случай - и двете.e_manuele написа: И 2-те хорни ли трябва да се разгъват по еднакви контури ( и 2-те ли трябва задължително да се изчисляват за един и същ честотен диапазон или може и за различен ) ?
Ето една статийка, обясняваща основите на акустиката в едно помещение.e_manuele написа:Забравих да попитам още нещо , понеже не знам питам . Какво означава модален резонанс ?
Това ми беше и мисълта искам да коригирам честотите от 90-500 херца само ,че с преднонатоварена хорна ми идва малко голямо за моята 20 квадрата стая с гардероб, бюро и скрин та се чудя дали да не наблегна с 2 хорни на мид и високоя диапазон и да оставя на 1 или 2 хорни най ниския къкво мислиш ? И другото което е мисля тази нискочестотна хорна да я центрирам в ъгълът но на тавана че май друго място нямам + това забелязах ( в момента съм си направил експириментална хорничка с 2хТВМ АРН 116 ) , че когато я сложа на гардероба отгоре пак ъглово цялата стая се " пълни " с бас а като е на земята само района около хорната около стените и по тавана .Rumen Suvandjiev написа: В показания случай - и двете.
Има случаи, когато с цел корекция, основната хорна се комбинира с различна допълнителна, както и с басрефлексна тръба, TL или хелмхолцов резонатор.
Много често се използва и комбинация заднонатоварена + преднонатоварена хорна, като целта е взаимно допълване.
Мисля, че преди всичко трябва да попрочетеш повечко за хорните.e_manuele написа: Това ми беше и мисълта искам да коригирам честотите от 90-500 херца само ,че с преднонатоварена хорна ми идва малко голямо за моята 20 квадрата стая с гардероб, бюро и скрин та се чудя дали да не наблегна с 2 хорни на мид и високоя диапазон и да оставя на 1 или 2 хорни най ниския къкво мислиш ?...
Half Chang е един от проектите, на Frugel Horn сайта (снимката горе е на техен проект). Може би имаш предвид BVR ... Повечето им проекти са такива, но има и не малко NagaokaBMPO написа:Тази конструкции обикновенно са Half Chang.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост