Low Cost BL Horn with FR10 (FR13)

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

гдс

#76 Мнение от Cvetomir »

предполага се с фреза .
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#77 Мнение от Milen Gogov »

corel draw после cam 350 и накрая зареждам в машината и тя си фрезова :) (цял ден дебна шефа да изчезне че да ги фрезовам)

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#78 Мнение от Nanko Rusev »

barbarossa написа:corel draw после cam 350 и накрая зареждам в машината и тя си фрезова :) (цял ден дебна шефа да изчезне че да ги фрезовам)
Сега ги направи само че с надпис "Widow BL Horn" ;)

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#79 Мнение от Milen Gogov »

Супер тъкмо щях да питам за разни предложения за име на хорните, че само visaton не ми допада... ще експериментирам още.. мисля в крайния вариант надписа да е сребристо лъскав....

Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

Опит за направа на хорни

#80 Мнение от horacii »

Здравейте , реших да се пробвам да направя хорна ! За първи път ми е ! Сега чакам говорителите и съм в очакване да чуя първите звуци!
Схемата е чертах няколко пъти но , един раэмер не ми пасна /32мм/ , моля за помощ ако може ! Става дума за размера 66/120 съответно с ъгли 50 и 79 градусаи напасването с разстоянието от 32мм към размера 179/120 съответно с ъгли от по 80 градуса !!!
Благодаря !!!

bachelor
има опит
има опит
Обратна връзка:

#81 Мнение от bachelor »

Здравейте , реших да се пробвам да направя хорна ! За първи път ми е ! Сега чакам говорителите и съм в очакване да чуя първите звуци!
Схемата е чертах няколко пъти но , един раэмер не ми пасна /32мм/ , моля за помощ ако може ! Става дума за размера 66/120 съответно с ъгли 50 и 79 градусаи напасването с разстоянието от 32мм към размера 179/120 съответно с ъгли от по 80 градуса !!!
Благодаря !!!
Здрасти. В момента и аз се боря с два броя такива :) за размера:
в началото и при мен не се получаваше... просто нагласи разтоянията да ти дойдат пък ъгъла сам се оформя :wink:

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Опит за направа на хорни

#82 Мнение от ortho »

horacii написа:Здравейте , реших да се пробвам да направя хорна ! За първи път ми е ! Сега чакам говорителите и съм в очакване да чуя първите звуци!
Благодаря !!!

На хората зъбите гласиш, едни размери нема да можеш :D
Успех в лепенето!!!

dr.ivo
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Аватар
horacii
има опит
има опит
Обратна връзка:

#83 Мнение от horacii »

Здравейте отоново, ето и моите вече залепени хорни.
Сега чакам да доставят и говорителите, защото стедигруп ги нямат на склад. Затова не съм готов и с финиша , който смятам да е с фурнир.

снимки :
Изображение

Изображение

и
Изображение

Очаквам коментари!!!
Успех на всички

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#84 Мнение от Nikolay Savov »

Поздравления към всички ,които са се наели с такава нелека задача.Заслужавате признание!
След като добиете повече опит ще се радвам да си сглобите и истински DIY Усилватели удрящи в земята всичко магазинско.Така усещането за прецизност ще бъде все по истинско.

Модели има за всеки според предпочитанията и вкусово-слуховите сетива.
А На по-младите от нас препоръчвам да не си хабят слуховият апарат ,а да се наслаждават по-пълноценно на върховният звук образуващ и разкриващ мистерията на магията.

Nikolai Nikolov

#85 Мнение от Nikolai Nikolov »

horacii Я разгледай тази снимка на barbarossa добре и виж какво си пропуснал на твоите... ;)
Изображение

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#86 Мнение от Sylis »

kalmara написа:horacii Я разгледай тази снимка на barbarossa добре и виж какво си пропуснал на твоите... ;)
Изображение
Ефекта се засилва още повече ако изгладиш всички грапавини и неравности по линията на хорната с шкурка,а не само да заоблиш ръбовете на преградите...Ако имаш пододяща машина за това за да не те болят ръцете още по добре за теб.Накрая една ръка лак и затваряш... ;)При най-ниските честоти грапавините не оказват влияние,но при по високите... ;)

Аватар
Milen Gogov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#87 Мнение от Milen Gogov »

Аз цялата линия на хорната я намазах със силикон по ръбовете да се получи по заоблен профил и да не издиша от никъде въздух... това дали е правилно?

Nikolai Nikolov

#88 Мнение от Nikolai Nikolov »

barbarossa написа:Аз цялата линия на хорната я намазах със силикон по ръбовете да се получи по заоблен профил и да не издиша от никъде въздух... това дали е правилно?
Ти си я намазал линията, ама тази която се вижда... след като си я затворил ако си намазал и другата, значи си бая пластичен... :lol:

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#89 Мнение от Dgd »

@Хораций. Поздравления за старанието. ама снимката ли лъже. или всички преградки са успоредни?
А ако ще фурнироваш- направи го преди да си ги затворил, иначе няма бъркане, а през устичката се вижда половината хорна отвътре....

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#90 Мнение от Simonov »

А аз си мисля, че и китосване ще се наложи. С този грапав материал :roll:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”