Няколко въпроса за ТЛ проекта с Visaton

Съобщение
Автор
Riptor

#16 Мнение от Riptor »

balki написа:Аз в момента се опитвам сам да си ги направя със зигито, обаче незнам каква трябва да бъде ватата. Бихте ли помогнали!?
Полиестерна вата. Ползва се предимно за пълнене на якета. Аз също очаквам 1 руло скоро ;)

Аватар
pinki85
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#17 Мнение от pinki85 »

afterburner написа:Daniel Petrov: От скоро се занимавам/интересувам с/от DIY озвучаване. Реших да правя TL озвучителни тела, като тези, за които става въпрос в темата. Искам само да попитам възможно ли е да получа размери за направата на същите тела, но ползващи W170S?

Благодаря предварително :)
Лято помагах на st_hristov да направим едни ТЛ с W170S и има тема точно за този проект във форума. Ето точния линк http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=4709

Относно ТЛ проекта с W 130 S лятото докато помагах с кутиите на st_hristov си правех и моите ТЛ-ки с W 130 S и DT 94 и срязани на 3000 Hz(филтъра е изчисляван във Visaton и е с техни елементи)! Кутията беше точно тази но нещо не се зарадвах много на ниските! На някои песни звучаха добре на други доста дъвено и в момвнта отново са разглобени да се прави 3-та кутия! Ако може да кажете къде мога да чуя такава ТЛ за да направя сравнение и да разбера дали аз греша нещо или просто не е това което съм очаквал!

Riptor

оребряване

#18 Мнение от Riptor »

А при колони високи 1 метър с плоскост, която ги пресича през почти цялата дължина, има ли смисъл от оребряване? Материала е 18мм и 25мм за предните ПДЧ?

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Sylis »

От оребряване нужда може и да няма,но от по дебели стени определено има (ако не всичките стени то поне двоен преден панел)

Riptor

#20 Мнение от Riptor »

Sylis написа:От оребряване нужда може и да няма,но от по дебели стени определено има (ако не всичките стени то поне двоен преден панел)
Тогава се радвам, че съм сложил 25мм преден панел :)

А по какво да разбера дали има нужда от оребряване? Ако има много вибрации по кутията ли, мерят ли се с нещо..?

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Sylis »

Дигни ги и на шпайкове па тогава му мисли... :D :35gif:

Riptor

#22 Мнение от Riptor »

Sylis написа:Дигни ги и на шпайкове па тогава му мисли... :D :35gif:
Аз стигна ли до шпайковете... ще е малко късно за оребряване.

Купих си от Марни едни, ама са толкова малки, че едва ли ще станат за нещо. Има ли значение формата на шпайка - т.е. дали е остър отдолу, заоблен , цилиндричен, конусовиде и т.н.??

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Sylis »

Еми най разпространените и предпочитани са конусовидните...прави си изводи.Мисля че не е проблем да ги обърнеш и с острото нагоре (не към пода а към кутията).Експериметирай с различни.Поне тук откъм матерял и форма вагиянти много ;)Въпрос на вкус

D.Kolev

#24 Мнение от D.Kolev »

êîíóñ è ñ îñòðîòî íàäîëó.
çà äà íå òè äóï÷è ïàðêåòà èëè íàñòèëêàòà , ñëàãàø ïî 5 ñòèíêè :lol:
äðóã âèä íå òè òðÿáâà.

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#25 Мнение от Sylis »

D.Kolev написа:конус и с острото надолу.
за да не ти дупчи паркета или настилката , слагаш по 5 стинки :lol:
друг вид не ти трябва.
5-те стотинки (впрочем 5 лв от старите пари) няма да казвам на какво заприличаха под събуфера... :roll: Подложил съм 10 лв от старите големите "търкала" по две че се гънат иначе...ужассс.Незнам от каква сплав са точно но не са много твърди.
Ами няма как иначе,по 30 кг се падат на шпайк а площта на която той стъпва е около 10-12 мм^2 Големия цирк беше когато го изправих на шпайкове за пръв път и трябваше да го придвижа в ъгъла на стаята,без това да се отрази видимо на естественния паркет...Mission inposible :(

Riptor

#26 Мнение от Riptor »

Sylis написа:
D.Kolev написа:конус и с острото надолу.
за да не ти дупчи паркета или настилката , слагаш по 5 стинки :lol:
друг вид не ти трябва.
5-те стотинки (впрочем 5 лв от старите пари) няма да казвам на какво заприличаха под събуфера... :roll: Подложил съм 10 лв от старите големите "търкала" по две че се гънат иначе...ужассс.Незнам от каква сплав са точно но не са много твърди.
Ами няма как иначе,по 30 кг се падат на шпайк а площта на която той стъпва е около 10-12 мм^2 Големия цирк беше когато го изправих на шпайкове за пръв път и трябваше да го придвижа в ъгъла на стаята,без това да се отрази видимо на естественния паркет...Mission inposible :(
Какви са допустимите отклонения при сглобяването?

Аватар
Ivan Minkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Ivan Minkov »

Тъй като и аз ще правя въпросните ТЛ-ки и искам да задам няколко въпроса.
1- нещо аз невиждам или го няма размера на преградата вътре?
2-относно филтъра- Кой мойе да изработи такъв или дали се продава в SteadyGroup? В момента не съм в Сф и затова питам.

Въпросните ТЛ-и съм ги слушал и свирят перфектно!
Благодаря предварително!

Riptor

#28 Мнение от Riptor »

Ivan Minkov написа:Тъй като и аз ще правя въпросните ТЛ-ки и искам да задам няколко въпроса.
1- нещо аз невиждам или го няма размера на преградата вътре?
2-относно филтъра- Кой мойе да изработи такъв или дали се продава в SteadyGroup? В момента не съм в Сф и затова питам.

Въпросните ТЛ-и съм ги слушал и свирят перфектно!
Благодаря предварително!
1. Мерил съм тези 105мм поне 30 пъти и все излизаха различни резултати. Накрая след много мерене и суетене я резнах и залепих. Излезе няколко мм по-къса, но се надявам да компенсирам някак. Иначе при мен е 740мм а трябва да е 744 по мои сметки.

2. Филтъра излезе доста скъп заради визатонската бобина. По принцип ти трябват бобина и кондензатор от Стедигруп. Другото се намира и по магазините за елек. елементи. Аз се надявам да ми го направи Stoqn от форума, но в момента е болен и стискам палци да оздравява по-бързо ;) :smt023

Щракнал съм 2-3 снимки при лепенето и живот и здраве ще ги лепна и аз някой слънчев ден в "Моята система"

П.С. След 3 месечни мъки (които май ще откарат поне още 1 месец) искрено се надявам мъките да са оправдани, че вече съм изнервен и изтощен.

Днес не се сдържах и направих лек тест на полузатворена кутия с фрс8 и после с в130с... :smt020 установих, че поне не свирят по-зле от настоящите ми смешни колончици. ФРС-то извади учудващ бас в затворения си обем, а В130С беше нещо като събууфър при пускането му заедно със 1 от старите колони. Би трябвало след плътно затваряне, вата, настройка и филтър да грррейнат :)

(моля да ме извините за вълненията, но това ми е първото отроче и се чувствам като баща :smt069 )

Riptor

пищялки

#29 Мнение от Riptor »

Най-после свирна едната тонколона! Баса е отличен, макар и без вата.

Само едно ме тормози. Когато пусна старите тонколони с пищялка тази:http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pro ... 5-01_B.htm или тази http://www.vissokogovoriteli.plc.bg/pro ... 5-01_B.htm (не съм сигурен коя е понеже на външем вид са еднакви а колоните са затворени). Чувам много високи честоти, които при ФРС8 - 8 ома са много по-слаби и приглушени. Моля хората слушали бг пищялките да споделят дали има вероятност да съм привикнал към пищенето на старите и сега ФРС да ми се струват слаби (всеедно съм ги покрил с одеало. Когато сложа вата зад тях пък още повече отслабват. :oops:

Мерси предварително!

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”