Моята първа (по голяма ) хорна

Съобщение
Автор
Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#16 Мнение от e_manuele »

Изнервих се че ниските не са достатъчно плътни и се чудих какво да направя и реших да намаля обема на камерата на 2,6 литра ( преди това камерата не е била 5,5 литра както си мислих а около 9 и аз се чудех защо на някой песни има безбожно голям ход на мембраната ... ) сега тя едва се поклаща . За звукът мога да кажа че стана доста плътен откъм ниски , пищенето в диапазона 1000-6000 херца го оправих като изместих плоскостта с говорителя 12 см навътре в кутията и направих 2-ра средночестотна хорна с гърло 100 кв.см и уста 750 кв. см , друго което почувствах при първата песен е промяната в мидбаса сега ми се струва че повечето песни които съм харесвал просто си остават в миналото около 70% от тях са направо как да се изразя ... гърбави :D , не ми дойде друго на ума ... и май ще сменям жанра например Eagles - Hotel California сега ми прави доста по силно впечатление отколкото да речем daniel portman - cerberus original mix която ми беше любима допреди месец ... друго не знам какво мога да споделя засега освен че все още се чудя за финиша ... ПОМОЩ .

Поздрави

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Stoqn »

Няма какво да му мислиш фурнир и после лак това е.Прочети темата за фурнироването.
Трудните неща правим веднага, а невъзможните малко по-късно.

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#18 Мнение от e_manuele »

Meрси а можеш ли да ми дадеш линка ?

Поздрави .

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Nanko Rusev »

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Dgd »

Моля ти се ,обясни малко по-подробно за допълнителната хорна! Или става дума за преден рупор...?

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#21 Мнение от e_manuele »

Да става въпрос за средночестотен рупор не съм доуточнил .

Мерси за линка .

Поздрави на всички .

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#22 Мнение от e_manuele »

Stoqn Kostadinov написа:Третирай първо ранните отражения на стените и тавана.Можеш да си направиш бас трапове за нискочестотния диапазон.Използвай камена или минерална вата с плътност 50-60кг.^м3.Успех в начинанието. :)
Съжелявам че не съм прочел мнението ти но откъде мога да си намеря такава вата ?

Поздрави .

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Teodor Gugulanoff »

e_manuele написа:... и реших да намаля обема на камерата на 2,6 литра ( преди това камерата не е била 5,5 литра както си мислих а около 9 и аз се чудех защо на някой песни има безбожно голям ход на мембраната ... ) сега тя едва се поклаща . ...
Ако има възможност за още по-голямо намаляване - реализирай го и сподели впечатления. Дори и временно, с миниатюрни торбички сух пясък или мраморен прах.
Изображение

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Stoqn »

e_manuele написа:
Stoqn Kostadinov написа:Третирай първо ранните отражения на стените и тавана.Можеш да си направиш бас трапове за нискочестотния диапазон.Използвай камена или минерална вата с плътност 50-60кг.^м3.Успех в начинанието. :)
Съжелявам че не съм прочел мнението ти но откъде мога да си намеря такава вата ?

Поздрави .
Търси в магазините за строителни материали Rockwool.
Трудните неща правим веднага, а невъзможните малко по-късно.

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#25 Мнение от e_manuele »

Мерси , а случайно да знаеш къде се намира някой от тях ?
Поздрави .

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#26 Мнение от e_manuele »

Teodor Gugulanoff написа:
e_manuele написа:... и реших да намаля обема на камерата на 2,6 литра ( преди това камерата не е била 5,5 литра както си мислих а около 9 и аз се чудех защо на някой песни има безбожно голям ход на мембраната ... ) сега тя едва се поклаща . ...
Ако има възможност за още по-голямо намаляване - реализирай го и сподели впечатления. Дори и временно, с миниатюрни торбички сух пясък или мраморен прах.
Извинявай и твоят пост не съм го прочел днес ако ми остане време ще пробвам да намаля обема ...

Сега след като го намалих на около 1,5 литра по мои изчисления ми се струва че звукът стана още по плътен и не знам , но и по-" ударен " също така определено е по добре .

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от poseydon »

Ще имаш ли възможност да постнеш някакви снимки на хорните, за да добием представа.

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#28 Мнение от e_manuele »

Появи се проблем . Мембраната започна да се движи много при честотите около 40 херца ,а намалих обема на камерата нещо не се свързва . Моля за помощ .

Аватар
e_manuele
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#29 Мнение от e_manuele »

poseydon написа:Ще имаш ли възможност да постнеш някакви снимки на хорните, за да добием представа.
До няколко дена но само външни мога да дам защото вече е залепена и уплътнена .

П.П. не съм направил финиш.

Поздрави .

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Rumen Suvandjiev »

e_manuele написа:Появи се проблем . Мембраната започна да се движи много при честотите около 40 херца ,а намалих обема на камерата нещо не се свързва . Моля за помощ .
Каква по-точно?
Ако конструкцията не е подходяща (което е съвсем логично, ако се работи слепешката), единственият начин е да се направи нова, по-добре изчислена.

Публикувай отговор

Обратно към “Хорни и ТЛ”