Помощ за пасивен филтър
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Помощ за пасивен филтър
Значи след доста четене от форума и не само намерих това http://colomar.com/Shavano/inductor_info.html и програмта CalCOILS, с които се изчисляват бобините. Пуснал съм тема в озв. тела за първия ми проект ( ако може да се нарече така ) един суб. И искам да му направя някакъв филтър порбвах нещо, но явно не се получи и така за моя драйвер искам да питам как изчисля колко mH (около 0,5 става ли )да е индуктивността на бобината( какви параметри ми трябват за това ) и от там с програмата колко намотки сечение на проводника и.т.н.Ако филтърът е от втори ред свързвам един кондензатор успоредно ( 25v,47uF като за 30 - ватовия драйвер става ли ?) и бобината (за която се надявам да ми подогнете) свързвам последователно на плюса.
п.п. дано да не съм писал много глупости в темата и да съм научил нещо след толкова рoвене и четене !
Поздрави !!!
п.п. дано да не съм писал много глупости в темата и да съм научил нещо след толкова рoвене и четене !
Поздрави !!!
- Lamer26
- чете и пита
- Обратна връзка:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/20387/_.html
по доло на този надпис ще си я дръпнете и е доста елементарна
Download >> To download the file, please, click here ! << Download
аз съм я ползвал може би от преди година и половина а може и повече
по доло на този надпис ще си я дръпнете и е доста елементарна
Download >> To download the file, please, click here ! << Download
аз съм я ползвал може би от преди година и половина а може и повече
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Meрси за отзивите, но с опита и познанията ми ще ми е доста трудно да направя активен, но все пак ако се захвана с него ще ми трябва и едно кит - че( както ме посаветвахте - може би ТДА7093 ) и работата става много дебела пак сабирам парички (които винаги са кът), за някой колонки.( суба за сега остава на заден план първо колонките)
Поздрави !!!
Поздрави !!!
- jimy
- има известен опит
- Обратна връзка:
Здравей и от мен
От всичко казано дотук ми става ясно, че ти не си наясно с материята!!
Поздравления, че си решил да си направиш нещо сам. И дано да не е само от финансови съображения. Когато човек иска нещо и го желае истински, с повече упоритост нещата стават. Но при теб има нещо липсващо-някаква минимална база от знания, свободно боравене с понятия, цифри, технически данни и пр. За да стане твоя суб, трябва да попрочетеш малко специализирана литература или да запретнеш ръкави и да "оглозгаш" материалите из форумите на този сайт. Има доста статии, които ще ти изяснят картинката и ще ти спестят много неудачни въпроси. Надявам се си съгласен с мен
Успех!

От всичко казано дотук ми става ясно, че ти не си наясно с материята!!
Поздравления, че си решил да си направиш нещо сам. И дано да не е само от финансови съображения. Когато човек иска нещо и го желае истински, с повече упоритост нещата стават. Но при теб има нещо липсващо-някаква минимална база от знания, свободно боравене с понятия, цифри, технически данни и пр. За да стане твоя суб, трябва да попрочетеш малко специализирана литература или да запретнеш ръкави и да "оглозгаш" материалите из форумите на този сайт. Има доста статии, които ще ти изяснят картинката и ще ти спестят много неудачни въпроси. Надявам се си съгласен с мен

Успех!
- bis
- има опит
- Обратна връзка:
"Проблемът" ти идва от това, че искаш да ползваш пасивен филтър за субуфер. Не че е невъзможно, но се предполага, че честотата на срез ще е по-ниска (до 150-200Hz), та при 8 омов драйвер стойността на бобината (ако не ползваш желязо за нея......а не е препоръчително) ще 12 - 9mH, което никак не е малко ако искаш да имаш ниски активни загуби.
От "твоята" таблица от линка, може да видиш и какви са приблизително стойностите, като количество медна тел, която да ползваш. За да получиш задоволителни резултати , ще имаш стойности от поне 1.5-2кг. използвано количество тел и нагоре на бобина. При средна цена от 20-25лв/кг. излиза дори по-изгодно и лесно предложеното ти решение с активни филтри и интегрални усилватели.
Избора все пак е твой!
От "твоята" таблица от линка, може да видиш и какви са приблизително стойностите, като количество медна тел, която да ползваш. За да получиш задоволителни резултати , ще имаш стойности от поне 1.5-2кг. използвано количество тел и нагоре на бобина. При средна цена от 20-25лв/кг. излиза дори по-изгодно и лесно предложеното ти решение с активни филтри и интегрални усилватели.
Избора все пак е твой!
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Според мен си направи един активен филтър. Виж този-той е с усилвател, но може да използваш само филтъра [/img]http://cxem.net/sound/amps/amp11.php Аз съм го направил, но още не съм го изпробвал. Когато го пробвам ше пиша.
Поздарви на всички!
Поздарви на всички!
-
- има известен опит
- Обратна връзка: