Goro - супер. Снощи чистих грешки по аудиото, има нов ъпгрейд, както и нещо ново в раздела за Райф.
Провери ВЧ генератора... там най-малкото имам да сменям транзисторите и да сложа закъснителна верига. Ако откриеш грешки - бъди снизходителен - не ми е това работата, че да правя всичко от раз

Ако забелязваш на нещата пише Project only! Ако нямам нужда от помощ, за каквато да съм тук и да я искам отдавна? За парите не бери грижа. Да му мислят тези които не са свикнали сами да си решават проблемите.
Колкото до Аудиото не твърдя, че схемата е перфектна. За МОS транзистори и аз се бях замислил, но реших 1-во да пробвам с биполярен с минимален ток на покой. За ферита знам, но не мисля да се занимавам с честоти под 200 херца, а и РС кутията ми позволява трансформатора да е извън СиДи-то, на мястото на флопито. Макар, че ако се поръча FeNi ферит с височина 3,5 см и други големи размери - може и да влезе. Ама ако всичко се поръчва от един-двама -всичко става златно. Това имах предвид преди...
Аудиото съм го правил по NE555 datasheet. Програмата ми е за смятане на импулсни трансформатори и данните за трансформатора за сега са само пожелателни. Температурата - повишил съм минималните съпротивления във веригите, а и това, че НЧ има дрейф не ме притеснява много. Важното е ВЧ -то да дрейфа минимално.

Абе, що не вземете да се скарате на производители на Райф лампи, дето донят 300 килкохерца с 555 ? Други чипове има, ама този ми е под ръка и на улицата струва 30 стотинки, без да чакаш поръчка. Когато умувахме с Guitman за нелинейността на НЧ на трафа, той писа нещо като: нали за това има копче Volume

-----------------------------------------------------
Колко струва ICL8038 и намира ли се лесно? Иначе ако е с хубави схеми с екстри - може и с MAX038 , както при ВЧ генератора. Но не е евтина (което не е главен критерий). Линка е из последните постове на Guitman с надпис: тук
------------------------------------------------------
Колкото до аргументирани предложения - приемат се всякакви и при общо съгласие на учавстващите нещата си влизат директно в схемата.
Нали за това е форум и на схемите пише: BG team, а не Vitan-Guitman или обратно Guitman-Vitan...
------------------------------------------------------
Вижте за FeNi
http://www.pramiz.com/frambgp.html
В момента обезкостявам един голям монитор - много ценни части падат 'гювеч', дето не се намират, а и струват немалко.
Натъкнах се на едно тясно място по платката на една малка феритна макара с навит на нея качествен дебел литцендрат (явно дросел, но увит с гума - да не шава системата).
Под малката макаричка имаше немалък магнитен цилиндър. Знае ли някой магнитния цилиндър дали има отношение към увеличаване сечението на магнитопровода, като номер за пестене на място?