Аудиофил или меломан

Съобщение
Автор
Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Аудиофил или меломан

#1 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Как определяте себе си - аудиофил или меломан ?

(Може би е добре преди да отговорите, да прочетете "Възпроизвеждането и Методиката на тестването" - http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0 )

Нарочно не съм оформил въпроса в анкета. И ако е възможно - без междинни отговори.
Изображение

gps

#2 Мнение от gps »

Аз съм меломан.Всъщност членувам в клуб с точно това име -"Меломан".Към 40 човека сме разменяме си CD-та ,някои имат колекции от над 3000 и са строго подбрани по критерий "качество".Има хора и с огромни колекции винил.Интереса ми към звуковъзпроизвеждащата техника е само вторичен продукт от интереса ми към музиката.

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#3 Мнение от Dman »

приятно ми е Фил...Аудиофил... :D

При всеки тунинг се чува по нещо ново от старите записи..звучат различно..някой път по-добре даже ;П..

Не споделям тезата 1000 диска и конвенционална минисистема за слушане...

bezobraznia

ето...

#4 Мнение от bezobraznia »

Определено ще дам може би най-стандартният отговор: Някъде по средата, но със следните забележки:
С най-голямо удоволствие си слушам любимите записи и съм съгласен с dman, че с всеки нов тунинг от старите записи се чуват много нови неща :) С еднакъв успех мога да слушам любимите си дискове, които знам наизуст, както на много добра апаратура, така и на старият си дек Техникс (пък бил той и с магнитна глава :wink: ), но това го отдавам на факта, че може би познавам музиката наизуст слушана на хубавата апаратура... т.е. имам предвид, че май повече клоня към аудиофил, защото отдавна вече спрях да слушам мр3-ките си като се има впредвид, че половината от любимите ми дискове (засега) ги имам в този формат... НО, какво е музиката ако не можеш да и се насладиш 100%-ово, т.е. на добрата апаратура...
Ще направя и допълнителна забележка: относно LP :) ... там нещата стоят по-скоро на "носталгична" основа ... което не е за пренебрегване... и все още имам един албум на Dire Straits - "Love Over Gold", който го имам във всички възможни формати, но споменът от слушането на винила конкретно на този албум не мога да го компенсирам дори със звученето на CD на перфектната апаратура... т.е. започват да се чуват неща, които до сега поради естеството на грамофонът не са се чували и субективно звукът не е изграден по споменът, който лично аз имам... НО това е единичен случай... за другата музика я предпочитам на колкото се може по-добра апаратура
Поздрави!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Ivan Rachev »

:mrgreen: и от 2-те на макс е при мен :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Bojo »

Аз съм МЕЛОМАН - с над 3000 часа музика.

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Nikolay_Hristov »

Аз съм електроман :D
Т.е. харесва ми електрониката и електронната музика :D :D :D

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Anakin »

Аз пък съм абсолютен меломан ама до както са трагнали работите от 2години на сам може да стана и накрая аудиофил но друго си е да сложиш диска в дъртотот изстрадало си ди и да се опънеш на диванчето в хола :D

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от velinski »

Аз съм 2 в 1 :D

Имам огромна колекция от музика и качествени уреди за възпроизвеждането й.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Zlatan Kitanov »

Все пак нали всичко е заради музиката. Гледаш луната, а не пръста, който я сочи...

ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

#12 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

ааами допускате ли съществуването на меломан И аудиофил без технически познания и умения да си скове сам уредбицата?
:lol:

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Azeroth »

brat написа:ааами допускате ли съществуването на меломан И аудиофил без технически познания и умения да си скове сам уредбицата?
:lol:
Ами да. Тоест технически познания трябва да има, но може да е вързан в ръцете. Какво пречи това да знае как да слуша?

Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Azeroth »

А що се отнася до темата - и двете определения са твърде гръмки за мен. Обичам да слушам музика на прилична техника. Не успявам да се наслаждавам на дадена апаратурка повече от няколко месеца - омръзва ми и ми се приисква друга. Но, ако музиката ми харесва мога да и се кефя дори и във формат MP3 на компютърните ми слушалки.

Ще кажете - какво тогава правиш в този форум? Ами защото ми е интересно и мога да понауча нещо.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Rumen Suvandjiev »

slartibartfast написа:Все пак нали всичко е заради музиката. Гледаш луната, а не пръста, който я сочи...
Много добре казно.
Не бива да забравяме какво е все пак предназначението на аудиосистемите.
Очевидно тук има много хора със сериозни музикални колекции. Какво ще кажете да обменим информация по въпроса? Не мисля, че е нужно да се стига до отделен форум "музика", но не е зле всеки да спомене в каква област се е насочил (извинявам се, ако това е вече направено, ако е така, насочете ме къде).

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”