Аудиофил или меломан
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Аудиофил или меломан
Как определяте себе си - аудиофил или меломан ?
(Може би е добре преди да отговорите, да прочетете "Възпроизвеждането и Методиката на тестването" - http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0 )
Нарочно не съм оформил въпроса в анкета. И ако е възможно - без междинни отговори.
(Може би е добре преди да отговорите, да прочетете "Възпроизвеждането и Методиката на тестването" - http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0 )
Нарочно не съм оформил въпроса в анкета. И ако е възможно - без междинни отговори.

-
gps
Аз съм меломан.Всъщност членувам в клуб с точно това име -"Меломан".Към 40 човека сме разменяме си CD-та ,някои имат колекции от над 3000 и са строго подбрани по критерий "качество".Има хора и с огромни колекции винил.Интереса ми към звуковъзпроизвеждащата техника е само вторичен продукт от интереса ми към музиката.
-
Dman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
...
приятно ми е Фил...Аудиофил...
При всеки тунинг се чува по нещо ново от старите записи..звучат различно..някой път по-добре даже ;П..
Не споделям тезата 1000 диска и конвенционална минисистема за слушане...
При всеки тунинг се чува по нещо ново от старите записи..звучат различно..някой път по-добре даже ;П..
Не споделям тезата 1000 диска и конвенционална минисистема за слушане...
-
bezobraznia
ето...
Определено ще дам може би най-стандартният отговор: Някъде по средата, но със следните забележки:
С най-голямо удоволствие си слушам любимите записи и съм съгласен с dman, че с всеки нов тунинг от старите записи се чуват много нови неща
С еднакъв успех мога да слушам любимите си дискове, които знам наизуст, както на много добра апаратура, така и на старият си дек Техникс (пък бил той и с магнитна глава
), но това го отдавам на факта, че може би познавам музиката наизуст слушана на хубавата апаратура... т.е. имам предвид, че май повече клоня към аудиофил, защото отдавна вече спрях да слушам мр3-ките си като се има впредвид, че половината от любимите ми дискове (засега) ги имам в този формат... НО, какво е музиката ако не можеш да и се насладиш 100%-ово, т.е. на добрата апаратура...
Ще направя и допълнителна забележка: относно LP
... там нещата стоят по-скоро на "носталгична" основа ... което не е за пренебрегване... и все още имам един албум на Dire Straits - "Love Over Gold", който го имам във всички възможни формати, но споменът от слушането на винила конкретно на този албум не мога да го компенсирам дори със звученето на CD на перфектната апаратура... т.е. започват да се чуват неща, които до сега поради естеството на грамофонът не са се чували и субективно звукът не е изграден по споменът, който лично аз имам... НО това е единичен случай... за другата музика я предпочитам на колкото се може по-добра апаратура
Поздрави!
С най-голямо удоволствие си слушам любимите записи и съм съгласен с dman, че с всеки нов тунинг от старите записи се чуват много нови неща
Ще направя и допълнителна забележка: относно LP
Поздрави!
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
ЛЕКЕ с VW дизел и тайван
- Azeroth
- има известен опит

- Обратна връзка:
А що се отнася до темата - и двете определения са твърде гръмки за мен. Обичам да слушам музика на прилична техника. Не успявам да се наслаждавам на дадена апаратурка повече от няколко месеца - омръзва ми и ми се приисква друга. Но, ако музиката ми харесва мога да и се кефя дори и във формат MP3 на компютърните ми слушалки.
Ще кажете - какво тогава правиш в този форум? Ами защото ми е интересно и мога да понауча нещо.
Ще кажете - какво тогава правиш в този форум? Ами защото ми е интересно и мога да понауча нещо.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Много добре казно.slartibartfast написа:Все пак нали всичко е заради музиката. Гледаш луната, а не пръста, който я сочи...
Не бива да забравяме какво е все пак предназначението на аудиосистемите.
Очевидно тук има много хора със сериозни музикални колекции. Какво ще кажете да обменим информация по въпроса? Не мисля, че е нужно да се стига до отделен форум "музика", но не е зле всеки да спомене в каква област се е насочил (извинявам се, ако това е вече направено, ако е така, насочете ме къде).