Благоевградски говорители с ИЗМЕРЕНИ параметри!

Заключено
Съобщение
Автор
Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Благоевградски говорители с ИЗМЕРЕНИ параметри!

#1 Мнение от Kiril Kirilov »

Потребител KD503 ме увери в лично съобщение, че е измерил параметрите на БГ-говорители. Това е разумен подход и моля модераторите да не трият темата, свързана с конструкцията на озвучително тяло с тях... 8)

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivo_Hristev »

Айде и да видиме що за говорители правят в Благоевград, че ми е интерсено.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Цялата продукция ли е измерил?
Та нали това беше идеята, че няма 2 еднакви?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

БГ

#4 Мнение от Kiril Kirilov »

Предполагам е измерил само 2 броя и има въпроси за тях.

gps

#5 Мнение от gps »

Въпроса не е в измерването-ако можеха графиките да свирят :D .Според най-непретенциозните слушатели 8" 10" 12 " бг говорители свирят с добър бас но тези хора не оценяват че баса трябва да е динамичен отчетлив пъргав тоест да има добри импулсни характеристики.Всъщност тези говорители вършат работа когато източникана звук е касетка +мижав усилвател но на CD+добър амп почва да се усеща липсата на динамика и замазването на басите(характерно и за руските и китайските говорители). На мен лично такъв замазан бас ми звучи изнервящо-все едно някой изтупва килим под прозореца ми в неделя в 8 сутринта :evil: -в такива случаи ръката неволно посяга към закаченото на стената РПГ :D .При средночестотните няма нито един който да свири прозрачно а при вч само ВКВ 3731 и то старото производство имаше приличен звук.Който иска-нека си ги слуша тези говорители но да има впредвид че трудно някой може да му помогне със съвет.

kd503

#6 Мнение от kd503 »

Момчета малко бързате :oops: все още не съм ги измерил .Не че е проблем да ги измеря за 1 час ,но искам да го направя когато имам повече свободно време за да бъдат измерванията точни и да видим толкова ли е плачевна картината около благоевград , дори , ако направиш нещо както пише в дебелите книги.
Става дума за 12312 в обем около 100 л. но за това по нататък
ще съм благодарен на модераторите ако не заключат бъдещата тема тема.
gps това дето пишеш съм го усетил ,но аз не съм чак толкова запален Хайфист и просто искам силна и що годе добре звучаща конфигурация
слушам предимно Mp3 :oops: и CD на стерео sony str de 197 и усилвателя ми не е кой знае какво.

gps

#7 Мнение от gps »

Виж не искам да го приемете като изхвърляне но още 1985 г свалих импедансните характеристики на всички налични тогава по магазините бг (и съветски ) говорители-с генератор през 1 Hz и после чертане точка по точка(маса труд!!!).Пазя си ги в папка като сантиментална стойност.Когато съм правил навремето тонколони с такива говорители по 3-4 дни съм си играл само с настройката на филтъра.Правил съм всякакви опити за ъпгрейдване на тези говорители.Ако всичко това беше довело до някакъв положителен резултат-щях да кача инфо(както съм качвал за ъпгрейдването на руските говорители).Който иска нека си ги слуша. :wink:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от velinski »

Между другото първите ми колони преди 17 години бяха едни малки двулентови благоевградски - забравих им модела (ОТ... нещо си). Та те бяха с един високочестотен конусен хартиен и един нискочестотен за средните и ниските честоти (без филтър!) и само с един разделителен кондензатор за пищялката. Е тези колонки свиреха просто супер и дори в момента са ми някъде из мазето. Който ги чуеше не можеше да повярва, че са благоевградски. Събота ще ги намеря за да видя с какви говорители са точно. Не бих казал, че са на нивото на B&W, но за парите са и сравнени с много уж сериозни модели са супер.
Последно промяна от velinski на Вто Юни 07, 2005 11:21 am, променено общо 1 път.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

kd503

#9 Мнение от kd503 »

Ха мойте първи бяха преди 4 години 6 инчов бас ламар :o и пиезопищялка :lol: без филтри разбира се на супер усилвателя TA 8205H 8O захранван от импулсно за правец и те свирех доволно даже с 2х 15ватовото та 2 пъти ми бучаха комшийте ламарите бяха 86 дб ако не греша интересното е ,че всичко още работи при един приятел и той много му се радва.

Gavril Gavrilov

#10 Мнение от Gavril Gavrilov »

Off/ kd503, Респект за доброто и евтино сони, аз съм със същото :) /Off

gps

#11 Мнение от gps »

Данните на ВКН 10230 4 ома-Vas-38 l Fs-48 Hz Qts-0,76 .Трябва да отбележа че магните е с d=121 mm а горната и долна полюсни наставки(металните плочи ) са с d=100 mm-това намалява ефективноста му.Звуковата бобина е с 10 мм висока намотка.Горната полюсна наставка е 6 мм дебела ,долната-9 мм.Процепа в който се движи звуковата бобина е 1,5 мм широк-това е с цел говорителите да се сглобяват от неквалифицирани работници но влияе зле на чувствителноста.Намалянето на този процеп дори с 0,3-0,4mm (което е изпълнимо) ще има добър ефект.При амплитуда 5 мм се наблюдават чупки по гънките -те резонират и внасят неприятни шумове.От всичко изброено дотук(като не коментирам как свири този говорител) -някой да има идея за какво може да се използва и в каква кутия?

Заключено

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”