Няма и как да чуеш - при хорните е кощунство да се говори за оребряване, а тези големи неоребрени площи свирят ЯКО! Питай Краси Йончев, той ще ти каже. Доста дебели трябва да са стените, за да няма излишни резонанси. Няма хорна над 3 метра, която да не свири, ако не е оребрена или най-малкото със здрави стени.gitsov1 написа:Ами понеже до сега не ми се е случвало да чуя хорна без пик на 250 херца и със стегнат бас затова попитах , но щом казвате съгласихте ме.Иначе според мен стегнат бас имат трансмисионите линии, но не и хорните.Поне аз мисля така , а съм послушал доста хорни.
А аз имам друг въпрос - какво е положението при 7, 8 и повече метровите хорни, които имат стегнат бас, но пък забавен? Понеже само у Рачев чух нещо, което ми хареса, след обработката на помешението не съм бил, но Краси и други твърдят, че е много по-добре сега. И все пак това леко забавяне го има. На изложението на БГАудио в София чух невероятно твърд и дразнещ бас, който ми направи главата мека точно за 15 минути и това не е само мое мнение. Тези хорни тогава имаха точно уста тип тромпет, койято не е много полезна за получаването на реален бас.
В неделята бях във Варна при Момчил, видях големите заготовки и ми е много интересно какво ще се получи - този човек е наистина голям ентусиаст.