ама наистина ли

Съобщение
Автор
Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Dimitar Atanasov »

Абе, то е като да сравнявате винил с CD

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Ivan Rachev »

а ве шефе обаче във всеки твой пост настояваш някой да дойде да му поясниш нещо не дей така че може и да се възползвувам от тази покана :D отдавна си тарся място да чуя хубава музика най се интересувам от сд плеар сега хубав някакав даже пиши едно лс ако имаш някаква идея за нещо до 1000лв ново
:D абе шефчее направи кратка справка в постовете ми за да разбереш че говориш малко на изуст,в нас съм канил няколко пъти точно определени хора.CD плеар може да ти направим само кажи с какъв Dac предпочиташ и с каква оптика...но мисля че е много по-добре да се ориентираш към ламбов конвертор и после ще мислиш за транспорт. :wink:
p.s. с сигурност и най-непретенциозната DIY система има по-реална звукова картина от която и да е слушалка :lol:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

2MeninResearch написа: p.s. с сигурност и най-непретенциозната DIY система има по-реална звукова картина от която и да е слушалка :lol:
ops тука бъркаш сериозно :D

явно не си слушал на хубави слушалки през хубав амп от хубав плейър или грамофон. грешката винаги може да бъде поправена :D

моята слушалкова система не бих я заменил за никакъв DIY амп и боксове - ти прецени дали съм идиот ;)

а съм слушал внимателно много добри SE ламби (RE604, AD1, 300B, 2A3, 6С4С, ГМ70...) и боксове (Lowther, B&W Nautilus, много DIY еднодрайверни, без твоите :) )
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Dreamer
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Dreamer »

абе ама така като ви слушат хората и добиват представа, че сте некфи богове пък те просто смъртни.
И престанете с това "глух ли си?". Ми к'во може да е далтонист ама в ушите ебати.
За мен огромна разлика няма (чува се некфа, ама не си заслужава да се мора със 100 цигани). А аз подканям всеки който има намерение да попита има ли разлика между МП3 и ЦД да не го прави. Отговора е отдавна ясен. Както е бил ясен и отговор-а на въпроса има ли разлика между винил и ЦД навремето.

а аз така по-между другото - вие дисковете всичките оригинални ли си ги купувате или от време на време си ги записвате?

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

:cm :mrgreen:

ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

#21 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

:) начи темата ми не е заяждане, макар и провокацията да беше желатена :)
защо я пуснах:
Напоследък, сред морето от мп3-ки, които има в интернет (и сред които се ровя с удоволствие), попадам на някои неща, които въпреки ниският им битрейт(192 или 320 например), който би трябвало да предполага ниско качество, звучат направо невероятно. Силно изненадан съм и сравнявах някои от тях с оригинални, закупени от САЩ дискове на същите неща, които имам в нас. На някои места разлики наистина не чух. Повечето неща, записани на 192kbps наистина имат звук, който не искам да обсъждам, но тези, за които говоря нямат нищо общо с тях. Не знам на какво се дължи - на кодеци ли, на кво ли, но наистина е така. Музиката, за която говоря е предимно електронен или акустичен джаз, dub-4ета, трип-хоп и подобни.

Не съм човек, който слуша една система, гледайки спецификациите. Не съм технически грамотен да нарпавя DIY система. Това, което мога да правя е да слушам и да сравнявам. Това, което съм чул като DIY системи наистина не се доближава до звука на слушалките, които ползвам в момента. Лично мое мнение :) Знам, че не всеки възприема и одобрява звука от слушалки. На мен ми харесва. ТА във връзка с това, след като на HD650+ Corda Prehead не чувам разлика между някои мп3-ки и оригинални дискове, малко се съмнявам, че на друга система ще се чуят.
Иво, моля ти се не коментирай, знам ти мнението :D

petarbg7

#22 Мнение от petarbg7 »

Според мен не чуваш разлика, защото слушаш и mp3 и диска от компютъра, при което качеството се ограничава от звуковата ти карта. И аз не хващам разлика слушайки оригинален диск през компютъра и същата музика рипвана лично от мен на mp3, но пусна ли диска през сд плеър разликата се долавя веднага. Не забравяй, че трябва да има баланс между компонентите, включително кабелите и захранването, иначе звука ще се ограничи горе-долу около най-некачественото звено във веригата.

ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

#23 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

petarbg7 написа:Според мен не чуваш разлика, защото слушаш и mp3 и диска от компютъра, при което качеството се ограничава от звуковата ти карта. И аз не хващам разлика слушайки оригинален диск през компютъра и същата музика рипвана лично от мен на mp3, но пусна ли диска през сд плеър разликата се долавя веднага. Не забравяй, че трябва да има баланс между компонентите, включително кабелите и захранването, иначе звука ще се ограничи горе-долу около най-некачественото звено във веригата.
слушам ги на Denon DCD-685 от дискове - един оригинален, другия записван (мп3-->аудио диск с Nero)

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Ето какво ми е мнението: предпочитам да слушам Joy Division на 128 kbps МР3-ки отколкото никак !!
Темата за сравняване между МР3 и вся остальная сволоч ;) е безсмислена за мен. Живея в България. Не заработвам 3000 на месец. Трябва и да се яде, пие .. и други неща ;)
and last but not least - за всички почитатели на CD - няма, не е имало и засега май не се очертава да има по-добро от винил :P :HMguit
Изображение

roscko

#25 Мнение от roscko »

Way to go, Progressor, you're the best! Кажете ако някой продава запазени плочи, купувам...

ЛЕКЕ с VW дизел и тайван

#26 Мнение от ЛЕКЕ с VW дизел и тайван »

roscko написа:Way to go, Progressor, you're the best! Кажете ако някой продава запазени плочи, купувам...
Тука трябва да има ако не форум, то поне постоянна тема в настоящия, за взаимопомощ и размяна на дискове/плочи. Всеки има някакви дискове, които и други биха искали да имат, така че може да си записваме взаимно това-онова. Освен онези, които не могат да слушат записвани дискове, разбира се. :)
ама това е off-topic

audioman

#27 Мнение от audioman »

progressor написа: and last but not least - за всички почитатели на CD - няма, не е имало и засега май не се очертава да има по-добро от винил :P :HMguit
Това не е особено вярно. Феновете на винила според мен са фанатици. Според изследвания 70% от хората предпочитат ЦД, а по-малко от 30% - винила. Това се отнася да звук, а не до удобство.
Лично аз харесвам и виниловия звук, но определено предпочитам динамиката и точността на Компакт-диска. Същото може да се каже и за лампи-транзистори. Не немирам замазания звук на лампите за точен и естествен. И моля не ми казвайте колко съм бил глух, колко не разбирам и колко още имам да уча - това съм го чувал :lol: 8)
Да напомня пак че това е личното ми мнение.
Последно промяна от audioman на Чет Май 19, 2005 11:37 am, променено общо 1 път.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от velinski »

brat написа:Тука трябва да има ако не форум, то поне постоянна тема в настоящия, за взаимопомощ и размяна на дискове/плочи. Всеки има някакви дискове, които и други биха искали да имат, така че може да си записваме взаимно това-онова. Освен онези, които не могат да слушат записвани дискове, разбира се. :)
ама това е off-topic
Tова е малко нечестно :D
Аз може да съм дал над 5000 лева за оригинални дискове и плочи - защо трябва да ги запиша на някой, при условие, че никой не може да ми предложи музиката, която търся аз? What is the point?
audioman написа:Лично аз харесвам и виниловия звук, но определено предпочитам динамиката и точността на Компакт-диска.
Има шасита и дози и определени албуми на винил, които могат да ти изкарат такава динамика, че ще забравиш компакт диска на секундата. Аз си глътнах езика след подобна сесия. И според мен най-великата комбинация като звук и музика е лампи + винил без да съм краен фанатик и на двете. От гледна точка на удобството - винила е на последно място (мъка е да го връткаш на всеки 20 минути, но дисковете са ни разглезили много :D )
Последно промяна от velinski на Чет Май 19, 2005 10:35 am, променено общо 1 път.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

audioman

#29 Мнение от audioman »

Точно така, не е честно. Аз също съм дал много пари и време за да науча много неща, защо ли трябва да ги предоставям на хората безплатно? Кой ще ми предложи онова знание, което търся, в замяна?

За динамиката: любопитен съм, но до момента не ми се е случвало да бъда убеден в това.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Ivan Rachev »

velinski написа:а съм слушал внимателно много добри SE ламби (RE604, AD1, 300B, 2A3, 6С4С, ГМ70...) и боксове (Lowther, B&W Nautilus, много DIY еднодрайверни, без твоите :) )
бъркам ама според тебе а според мен не бъркам
ето част от нещата които целенасочено с посещения на hi-fi изложения главно в Frankfurt съм имал късмета да чуя [на тези с които са ми разрешили да се снимам имам снимки]:

Karma Exquisite Reference 1b-65 000$р Meridian CD plear 800,Audio Meca Mephisto,Cabasse,Cary amp-40 000$, е тези са на една крачка от отвъд Hi-End-a Burmester 970 combo-70 000$,DCS Elgar-12 000$,Duo Avangard speaker,Genesis speaker-135 000$,стария модел Jadis cd pleyar-17 000$,Mesa Baron amp,Oracle cd,Avalon Osiris speaker,Audio Research Reference 600mk2,Sony MDRR-10 -4000$,Tact Milenium amp-10 000$,Wavac 833b,Zingali Overture4b speaker,Audio Note pre-amp-130 000$,Clear Audio turntable, JM Lab Grand Utopiq-80 000$,MagnetPlanar MG 3,6/r,Martin Logan Statements-70 000$,Nelson Pass amp- x600,Krell Master Reference amp-120 000$,Dynaudio temtatio speaker......най скъпата конфигурация грамофон+слушалки която съм слушал - e Rockport Sirius3-70 000$+Stax SR-007 electrostatic+SRM-007t vacuum tube driver,1998 дори имах късмета да присъствам на една от презентациите на Стах в Европа,пълен електтростатиk които беше с батерии и преди басовият panel имаше 400 000волта..... на базата на слушането на тези компоненти и на 18 години Hi-Fi research[ по-долу изброените ламби освен че са слушани внимателно са и реализирани амп-ове с тях
300B,2A3,6C4C,GU81M,6C33C,EL84,EL34,GU50,KT66,KT88,6C18C,6C19C,6N5C,6N13C,EC360,60806S31C,EL86,EL83,5881,6JB8.... имаме и странни решения като амп с входна 6Н8Ци крайна 6Н7Ц или пък входна GU50 крайна GU50] личното ми мнени е че звукът от слушалките неможе да "дрогира" човек така както го правят 2 качественни колони.....можеби по-различен начин сме свикнали да слушаме музиката,аз обичам да я чувам освен с ушите си и с вестибюларният апарат,белите дробове и цялото тяло обичам звукът да е пред и около мене[както е в действителност] а не в главата ми [както е при слушалките каквито и да са те].на всичките Hi-Fi изложения на които съм бил[5 пъти oт 1995 насам] интересът към демостаите с слушалки проявяван от посетителите беше 1 kъm 1000 сравнен с интереса към колоните.....имаm и списание с последните статии на TC електрониkc [водеща фирма в студиообработката] в която се обяснява че по никакъв повод сaундинжинера не трябва да смесва и маcтерира на слушалки......защо ли ?все пак още притежавам един грамофон ЕМТ-930СТ и слушалки Stax SR404 и чат пат си ги пускам с голям кеф...но когато искам да се доближа максимално до истинският Hi-Fi оргазъм сядам пред 7 метровите си хорни.
p.s.предлагам да се съберем с Теб и Брад и да сравниме Стах-а с Градо-то и Сенхейсера.Hе съм фен на cd-то но го предпочитам
Последно промяна от Ivan Rachev на Чет Май 19, 2005 11:38 am, променено общо 2 пъти.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Заключено

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”