Две питания - DVD audio vs SACD и biamping

Съобщение
Автор
Маниакален тип

Re: Емпирика

#16 Мнение от Маниакален тип »

kirilov написа:Добре е да дойдеш и да чуеш нещата, за които ти говорим и струва ми се преднамерено приемаш скептично, за да разбереш за какво става дума и дали (направо, според теб, обективно, измерено, професионално :smt027) са безмислени и оправдани и да прецениш за себе си дали научният ти подход при опитната постановка (твоята система) би довел до толкова желания обективен резултат, защото за мен тази опитна постановка не ти дава ясна представа за експериментите, които твърдиш че провеждаш, както и не би ти дала обективни резултати...

Рупърт Шелдрейк: Висотата и отношението на експериментиращият към даден експеримент предопределят резултата от експеримента
(Yello - Pocket universe)
Здрасти Кирилов,
като гледам ще има идване към Сф, защото темата ми е интересна, а искам и да чуя един ДОГЦ, защото интереса ми да си го купя е голям, но ... все пак искам да чуя преди да броя левчета.
В тоя ред имам въпрос: ти, уидоу на едно място ли сте? или за целта удобно ли е да се съберем на едно място? да знам как да си планирам идването...

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Слушане

#17 Мнение от Kiril Kirilov »

Не сме на едно място, но за една събота ще можеш да послушаш достатъчно, че да имаш материал за размисъл. Заповядай, вземи си музика и ще обиколим на няколко места за да направиш преценка...

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Сещам се за няколко ситуации, при които bi-amping е едно добро решение.
Когато има сериозна разлика в чувствителността на отделните говорители. Като правило басът е с най-ниска чувствителност и изисква най-голяма мощност. Средно и високотоновите говорители са особено чувствителни към всякакъв вид изкривявания. В този случай е уместно те да бъдат включени към маломощен, но качествен усилвател, докато басът да се захранва от по-компромисен, но мощен.
При ламповите стъпала, за да постигнем ниска долна граница, се изисква трансформатор с големи размери, които водят и до по-сложно секциониране, ако искаме да не пострадат високите. В такъв случай отново можем да си "помогнем" с отделен усилвател за баса.
Все пак държа да подчертая, че и в двата случая говорим за компромисно решение, което поне за мен е неприемливо.

Маниакален тип

Re: Слушане

#19 Мнение от Маниакален тип »

kirilov написа:Не сме на едно място, но за една събота ще можеш да послушаш достатъчно, че да имаш материал за размисъл. Заповядай, вземи си музика и ще обиколим на няколко места за да направиш преценка...
Кирилов, това нещо възможно ли е да стане през седмица, не в почивен ден?
Уидоу, ти какво ще кажеш?

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Daniel Petrov »

За мен не е проблем, на мене почивните дни са ми когато аз ги кажа, за Кирилов обаче е проблем...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Маниакален тип

#21 Мнение от Маниакален тип »

widowmaker написа:За мен не е проблем, на мене почивните дни са ми когато аз ги кажа, за Кирилов обаче е проблем...
Понеже на мен основния ми интерес е ДОГЦ + предпочитам да дойда и видя/чуя каквото има да се види и чуе през седмицата, струва ми се основния ми приоритет ще е среща с Уидоу, Кирилов - ако успее да го съвмести.
Поздрав!

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Ivo_Hristev »

Мисля че добре го е рекъл човеко :

I-WIRING & BIAMP

Bi-wiring is needed to reduce woofer energy sent back to the tweeter (this energy produces a lot of sound compression - normally very high if mono-wiring is used). Cables must be chosen very well in this regard.

If you bi-wire, then the energy of the woofer is reduced by the fact that this energy to reach the tweeter it first has to go back to the amplifier output (that is NEARLY a short circuit) then go towards the tweeter again. The going back and forward (THRU THE CABLES) plus the very low impedance of the amplifier output ( that nearly shorts this energy) reduces a lot the ENERGY then the sound compression (not all of it but reduces a lot or so), this depends on several other factors.

If you do bi-amp as you suggest is something not even imaginable. The difference is incredible.

Then you can (in case of no crossover speakers or crossover speakers) do as following:

passive filter ( or no filter) Amp -------- woofer

preamp ---- passive filter Amp -------- Tweeter (amp power needed is 1/10 of woofer amp power)

then you eliminate crossover on the speakers and connect drivers directly.

In this case the filter at the amps input MUST be review, because are function of the amplifier impedance inputs and so on. Bi-amp is the maximum. It is where you can start feel the real music.

If you do bi-wiring you have to leave the crossover on the speakers

If you do bi-amp then you have to eliminate the crossover. Each driver is then fed by itself

Маниакален тип

#23 Мнение от Маниакален тип »

Demon написа: Bi-wiring is needed to reduce woofer energy sent back to the tweeter
Съгласен съм донякъде с написаното, но възниква един "малък" въпрос - нали все пак преди средни/високи има филтър? Не е ли той спирачка за енергията генерирана от баса?
На мене ми се струва, че основната печалба е от това, че биампването разтоварва усилвателя, който захранва средните/високите, от индуктивността на басите.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”