Kolko chakate
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Знаеш ли,едно време бях корабомоделист и любимото ми лепило бе епоксидната смола...Страхувам се обаче,че с течение на времето няма да издържи на вибраций.Ти какво наблюдение имаш?
...Жокер,наистина трябва да оствиш материала да си "почине" в прегръдката на стегите,едно 24 часа...Аз едно време (а и новия ми проект) ще бъде с корпуси извити като на Jamo 707 и представи си каква сила е това...И Ц200 и Ц300,та дори и Ц 900 не издържаха и страниците ми се отваряха...После попаднах на едно лепило"Lejfa"(Бизон ми бе скъпо...)И то издържаше безпогрешно...
...Жокер,наистина трябва да оствиш материала да си "почине" в прегръдката на стегите,едно 24 часа...Аз едно време (а и новия ми проект) ще бъде с корпуси извити като на Jamo 707 и представи си каква сила е това...И Ц200 и Ц300,та дори и Ц 900 не издържаха и страниците ми се отваряха...После попаднах на едно лепило"Lejfa"(Бизон ми бе скъпо...)И то издържаше безпогрешно...
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
А да ви питам като се запълват пукнатините с кит , не ли се скапва звука . Или при такива проекти които не са хай-енд не е фатално .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
1. Дотук нищо по моето питане за Лакол. Значи аз пръв ще го пробвам /от форума/ като ми свърши другото лепило.
2. Както Rakoll, така и Emfibois 860 /френското лепило, което препоръчах тук преди време/ са поливинилацетатни лепила. Работил съм и с двете. И при двете, когато се приложи тест за якост, материала се разрушава извън зоната на слепване. И двете лепила са на горе-долу еднаква цена. Ползват се от професионалисти. Ако става въпрос за препоръчване и съотношение цена-качество-количество, засега не бих препоръчал някое от C-тата, или друго ПВА лепило.
3. Китването не скапва звука. Звука се скапва от въздушните включвания и пропуски. Основен момент при китването е кита да се полага на няколко слоя/пласта/ръце и пр. Видите ли пукнатини в изсъхналия кит - работата не е добре - трябвало е да китвате постепенно. Най-добрият кит, imho, е фина фракция от материала на плоскостите, които биват китвани, смесена с някое от горните лепила.
4. Въздушният пропуск в разумни размери /не говоря за 'зеене' от порядъка на милиметри/ не е фатален; фатален /за самия драйвер/ е при големи мощности и големи SPL, каквито тук досега не са се коментирали.
2. Както Rakoll, така и Emfibois 860 /френското лепило, което препоръчах тук преди време/ са поливинилацетатни лепила. Работил съм и с двете. И при двете, когато се приложи тест за якост, материала се разрушава извън зоната на слепване. И двете лепила са на горе-долу еднаква цена. Ползват се от професионалисти. Ако става въпрос за препоръчване и съотношение цена-качество-количество, засега не бих препоръчал някое от C-тата, или друго ПВА лепило.
3. Китването не скапва звука. Звука се скапва от въздушните включвания и пропуски. Основен момент при китването е кита да се полага на няколко слоя/пласта/ръце и пр. Видите ли пукнатини в изсъхналия кит - работата не е добре - трябвало е да китвате постепенно. Най-добрият кит, imho, е фина фракция от материала на плоскостите, които биват китвани, смесена с някое от горните лепила.
4. Въздушният пропуск в разумни размери /не говоря за 'зеене' от порядъка на милиметри/ не е фатален; фатален /за самия драйвер/ е при големи мощности и големи SPL, каквито тук досега не са се коментирали.

-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Забравих да кажа , че ползвам лепило Moment производител Henken Унгария от бриколаж цена за 750г 11 лева бързосъхнещо 17 минути . Дъжа го поне 40 и става . Получи ми се странно нещо , на една дъска го държах 17 минути и стегна супер , на друга след 40 минути чакане се отвори дъската като махнах стегите след около 4 часа . Горе долу съм доволен , опаковката му е като шприц и се нанася лесно .
Посетете:
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
От практикер мен ме посъветваха за едно на бизон за дърво с 10 години гаранция от някой си там не му помня името , в тубичка около 6 лева и нещо . Държи се обаче 24 часа и после нямало мърдане , супер било , мен ми се стори малко и затова не го купих ако знаех колко малко лепило се хаби щях да го взема .
Посетете:
-
Nikolay Kolev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
И Момент от бриколаж също става прозрачен 
Посетете:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Епоксидната смола ако се направи според предписанията, не след дъло става трошлива като стъкло. Ако се добави по-малко втвърдител, лепилото стяга за отчайващо дълго време, но смолата запазва известна еластичност за дълго време (имам образци отпреди 20 години)...oceanman написа:Знаеш ли,едно време бях корабомоделист и любимото ми лепило бе епоксидната смола...Страхувам се обаче,че с течение на времето няма да издържи на вибраций.
-
gps
За епоксидната и полиестерната смоли е най-добре да се ползват пълнители и пластификатори а също може и оцветители.Аз лично ползвам винервайс (креда) защото не е хигроскопична много и не прави смолата стричава.Полиестерната според мен е по-добра от епоксидната-не напразно яхти и лодки се правят от нея защото има остатъчна еластичност след втърдяване.
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: