Kolko chakate

Съобщение
Автор
Аватар
kabel
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от kabel »

от по стара тема някой ми препоръча едно френско лепило 25 мм. мдф напречно залепен се опитахме да го разлепим най накрая стигнахме до чук материала се пръсна на друго място та мерси за съвета

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от oceanman »

Знаеш ли,едно време бях корабомоделист и любимото ми лепило бе епоксидната смола...Страхувам се обаче,че с течение на времето няма да издържи на вибраций.Ти какво наблюдение имаш?
...Жокер,наистина трябва да оствиш материала да си "почине" в прегръдката на стегите,едно 24 часа...Аз едно време (а и новия ми проект) ще бъде с корпуси извити като на Jamo 707 и представи си каква сила е това...И Ц200 и Ц300,та дори и Ц 900 не издържаха и страниците ми се отваряха...После попаднах на едно лепило"Lejfa"(Бизон ми бе скъпо...)И то издържаше безпогрешно...

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Teodor Gugulanoff »

Наскоро видях да се продава лепило, производство на ЛАКПРОМ АД, с търговска марка ЛАКОЛ. На кутията пише, че е произведено със суровини на водещи европейски производители. Близкото звучене на имената ме подсети за Rakoll.
Някой има ли опит с това лепило (Лакол) ?
Изображение

Аватар
Dgd
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Dgd »

Препоръчвам на всички да работят с лепила за ламиниран паркет "Момент" ,или други ПВА лепила .Отвореното им време/през което можеш да правиш корекции/ е 15-18 мин ,а след това на стеги около 2 часа при над 10 градуса и ПРАВИ срезове! Удобни са и разни "монтажни" лепила в шприц-опаковки .Успех!

Аватар
Stoqn
има опит
има опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Stoqn »

Аз ви препоръчвам РАКОЛ по здраво лепило за дърво не съм виждал.Матеряла се чупи а лепилото не се отлепва.

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Nikolay Kolev »

А да ви питам като се запълват пукнатините с кит , не ли се скапва звука . Или при такива проекти които не са хай-енд не е фатално .
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Teodor Gugulanoff »

1. Дотук нищо по моето питане за Лакол. Значи аз пръв ще го пробвам /от форума/ като ми свърши другото лепило.
2. Както Rakoll, така и Emfibois 860 /френското лепило, което препоръчах тук преди време/ са поливинилацетатни лепила. Работил съм и с двете. И при двете, когато се приложи тест за якост, материала се разрушава извън зоната на слепване. И двете лепила са на горе-долу еднаква цена. Ползват се от професионалисти. Ако става въпрос за препоръчване и съотношение цена-качество-количество, засега не бих препоръчал някое от C-тата, или друго ПВА лепило.
3. Китването не скапва звука. Звука се скапва от въздушните включвания и пропуски. Основен момент при китването е кита да се полага на няколко слоя/пласта/ръце и пр. Видите ли пукнатини в изсъхналия кит - работата не е добре - трябвало е да китвате постепенно. Най-добрият кит, imho, е фина фракция от материала на плоскостите, които биват китвани, смесена с някое от горните лепила.
4. Въздушният пропуск в разумни размери /не говоря за 'зеене' от порядъка на милиметри/ не е фатален; фатален /за самия драйвер/ е при големи мощности и големи SPL, каквито тук досега не са се коментирали.
Изображение

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Nikolay Kolev »

Забравих да кажа , че ползвам лепило Moment производител Henken Унгария от бриколаж цена за 750г 11 лева бързосъхнещо 17 минути . Дъжа го поне 40 и става . Получи ми се странно нещо , на една дъска го държах 17 минути и стегна супер , на друга след 40 минути чакане се отвори дъската като махнах стегите след около 4 часа . Горе долу съм доволен , опаковката му е като шприц и се нанася лесно .
Посетете:

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от Nikolay Kolev »

От практикер мен ме посъветваха за едно на бизон за дърво с 10 години гаранция от някой си там не му помня името , в тубичка около 6 лева и нещо . Държи се обаче 24 часа и после нямало мърдане , супер било , мен ми се стори малко и затова не го купих ако знаех колко малко лепило се хаби щях да го взема .
Посетете:

Nikolay Kolev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от Nikolay Kolev »

И Момент от бриколаж също става прозрачен :D
Посетете:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Rumen Suvandjiev »

oceanman написа:Знаеш ли,едно време бях корабомоделист и любимото ми лепило бе епоксидната смола...Страхувам се обаче,че с течение на времето няма да издържи на вибраций.
Епоксидната смола ако се направи според предписанията, не след дъло става трошлива като стъкло. Ако се добави по-малко втвърдител, лепилото стяга за отчайващо дълго време, но смолата запазва известна еластичност за дълго време (имам образци отпреди 20 години)...

gps

#29 Мнение от gps »

За епоксидната и полиестерната смоли е най-добре да се ползват пълнители и пластификатори а също може и оцветители.Аз лично ползвам винервайс (креда) защото не е хигроскопична много и не прави смолата стричава.Полиестерната според мен е по-добра от епоксидната-не напразно яхти и лодки се правят от нея защото има остатъчна еластичност след втърдяване.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#30 Мнение от Zlatan Kitanov »

Зависи каква е епоксидната смола. Аз имам опит с Araldit и мога да кажа, че след стягане остава доста еластична. Изсъхнала на картонче, върху което е разбърквана, се огъва заедно с картончето без никакво напукване.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”