high pass filter

Съобщение
Автор
Аватар
HiFi_Mania
чете
Обратна връзка:

high pass filter

#1 Мнение от HiFi_Mania »

Здравейте, предварително се извинявам, ако не съм поставил темата на подходящото място и моля модераторите да я преместят, ако сметнат за нужно. Трябва ми схема на пасивен high pass за усилвател на основата на геиклона, искам да изрежа всичко от 70 - 80 Hz надоло, понеже имам нов съб. Незнам дали е възможно, а не съм и много запознат, но като цяло идеята ми е филтъра да е преди усилвателя без собствено захранване, само да минава сигнала през него и да е постояно настроен да реже всичко под 70 - 80 Hz. Поздрави

Аватар
haralanov
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

нека уточним някои неща...

#2 Мнение от haralanov »

Такъв филтър се слага между предусилвателната част и крайните усилватели. Но преди това няколко уточняващи въпроса:

1) Какви са ти колоните?

2) Каква е твоята аудио-мотивация да им ограничиш нискочестотния спектър?
HiFi_Mania написа:да реже всичко под 70 - 80 Hz.
3) Кое те кара да мислиш, че като сложиш филтър на 70Hz, той ще "изреже" всичко под тази честота, все едно сме хванали триона? Колко стръмен мислиш да е и защо? Знаеш ли как ще се отрази това на Звука?

4) Как определи, че трябва да ги филтрираш на 70-80Hz?

Аватар
HiFi_Mania
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от HiFi_Mania »

Колоните са ми двулентови DIY в тях съм сложил готови филтри от магазина. Характеристиката им е от 40 Hz - 20 000 Hz, 30 Вт, 92 db, 4 oma. Понеже не ползвам никакви корекций, нито предусилвател и баса им идва в много от усилвателя и искам да огранича само него без никакви корекций по средните и високи честоти, другата причина е, че си направих съб които е настроен до 70 Hz. Като цяло системата ми и 2.1 усилвателят ми е с 3 канала, два са с геиклона а третият е мостов за съба. Всичко е деректно свързано към звуковата карта.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”