направа на цветомузика

Съобщение
Автор
blazers

направа на цветомузика

#1 Мнение от blazers »

Здравейте на всички!
Искам да си направя цветомузика!Искам да сложа по 8 диода върхо 2 дървени летви,но те самите да са с отделно захранване и да имат аудио изход за да могат да се свържат към компютар например!Искам към захранването им да има някво устройство за увеличаване на светлината,а и не искам всичките диоди да светят едновременно а когато е намалено устройството да мигат долните диоди,а при усилване да се вклучват и горните,нещо като дисплей на еквалайзер да стане!
Благодаря предварително!

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от AlexKame »

Изображение

blazers

#3 Мнение от blazers »

какво ще кажете за тая цветомузика!

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от AlexKame »

blazers написа:Искам да сложа по 8 диода върхо 2 дървени летви...
Последно реши ли какво искаш?!
Изображение

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Evelina Milusheva »

Алекс, твойта схемка ми се струва по-яка и лесна, даже и аз ще се справя с нея :) Да не говорим, че има повече "светлинки" :)
А тази на дърт инструктор с тия четири ИС, траф и само 3 крушки...
lyrical hardcore

Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Svetlin Iliev »

Здравейте.Преди бяхме говорили по тази тема и бях казал че имам схема за цветомузика ,но никой не ми я пойска.Сега я слагам .Вие решавате дали ще си я правите.Схемата съм я пробвал преди време и действа безотказно.
Ето линка: http://www.mytempdir.com/966225

Edit:Ако имате въпроси питайте.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Fenkiller »

Малко Офф:

Отдавна съм спрял да се радвам на цветни светлинки.
Но понеже явно има радетели и желаещи ще ви дам една идея която реализирах като по млад.
Палене на луминесцентна лампа по дължината на стълба и в такт с музиката.Нещо като голям флуоресцентен индикатор.
Поровете се малко ако ви се струва интересно.
Малко насоки: Паленето на лампата с високо напрежение и висока честота (импулсен трансформатор на изхода).Управляем генератор по напрежение който тактува трансформатора.На лампата се ползват изводите от единия край накъсо а за втори извод се подлепва фолио по протежение на лампата което респективно го играе втори електрод.
Паленето е студено!
Внимание!Високо напрежение в изхода коъто не е сигурен в способностите си да не опитва!
Обърнете внимание на развръзката на аудио източника и такъв тип устройство иначе може да берете ядове.
Толкова от мен.
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Evelina Milusheva
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Evelina Milusheva »

Ей, аз точно това искам да си направя на кутията отдолу, така ще изглежда, все едно подскачка :twisted:

Обаче нищо не разбрах, тия насоки са обърксоки :) добре, че има кой да даде едно рамо 8)
lyrical hardcore

Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Svetlin Iliev »

Кой насоки са объркани? 8)

blazers

#11 Мнение от blazers »

Измислих друго на което се спирам за последно,искам да си купя три нионови лампи,синя-ниски,червена средни,жълта виско честоти!Та въпроса ми е продават ли се такива платки готови или някой може ли да ми я изработи

Nikolai Nikolov

#12 Мнение от Nikolai Nikolov »

blazers написа:Измислих друго на което се спирам за последно,искам да си купя три нионови лампи,синя-ниски,червена средни,жълта виско честоти!Та въпроса ми е продават ли се такива платки готови или някой може ли да ми я изработи
OFF : Защо ли съм виждал тоя аватар някъде, еееей как немога да се сетя... Май станаха нещо много крадците из форума :?.....

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”