DIY Усилвател

Съобщение
Автор
Аватар
lachko973
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#31 Мнение от lachko973 »

Айде и аз да спамна :D

Браво пичове !

Anatoli Angelov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#32 Мнение от Anatoli Angelov »

Audiomaster написа:Продаден е за 1200 лв.
Евала най-вече на вас за почти непосилното (поради много фактори) начинание, чието начало е страхотно и евала на човека който го е взел. Дано повече хора си отворят очите(и двете :!: 8O )
Едно въпросче - След разработването на по-компактен вариант, някакви планове за следващ проект :?: (прозвуча малко като интервю :roll: обаче наистина ми е интересно :lol: )

Поздрави :js

Анатоли.
Изображение

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#33 Мнение от Audiomaster »

skip написа:
Audiomaster написа:Продаден е за 1200 лв.
Евала най-вече на вас за почти непосилното (поради много фактори) начинание, чието начало е страхотно и евала на човека който го е взел. Дано повече хора си отворят очите(и двете :!: 8O )
Едно въпросче - След разработването на по-компактен вариант, някакви планове за следващ проект :?: (прозвуча малко като интервю :roll: обаче наистина ми е интересно :lol: )

Поздрави :js

Анатоли.
Планове имаме, пазар да има :). Мисля, че качествени продукти ще започнат и у нас да се търсят,но може да се опита и износ в чужбина. На мен ми е интересно в каква връзка е въпроса ти?
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Anatoli Angelov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#34 Мнение от Anatoli Angelov »

Audiomaster написа: Планове имаме, пазар да има :). Мисля, че качествени продукти ще започнат и у нас да се търсят,но може да се опита и износ в чужбина. На мен ми е интересно в каква връзка е въпроса ти?
Чисто любпитство на невзрачно ентусиастче :roll:

Успех :js
Изображение

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#35 Мнение от SlowDead »

Audiomaster написа:4броя по 10 000 микрофарада на 100 V.Отделен грец за всеки канал.По два кондензатора на канал.
4x10mF на канал или това е общото за 2та канала...
Защото ако е така ми се струват много малко !
Аз също съм от Бургас бих искал да чуя подобно правено от вас стъпало .. аиде ако имате в наличност някое пиши на лично да ви посетя и да обмениме малко информация :)
И да те питам откаде ги намери тези кондензатори .. убих се да търся но немога да намеря на 100 волта 10милифарада

Audiomaster
Обратна връзка:

#36 Мнение от Audiomaster »

SlowDead написа: 4x10mF на канал или това е общото за 2та канала...
Аз също съм от Бургас бих искал да чуя подобно правено от вас стъпало .. аиде ако имате в наличност някое пиши на лично да ви посетя и да обмениме малко информация :)
И да те питам откаде ги намери тези кондензатори .. убих се да търся но немога да намеря на 100 волта 10милифарада
Повечето профи стъпала нямат и по 10 милифарада на канал, понякога даже е обща тази стойност за двата канала! Ако си отварял доста такива, ще го знаеш. А за кондензаторите е трудно наистина човек да се снабди с такива...Който търси - намира, е казал народа!
Радостин Атанасов

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от Ivan Rachev »

Novac-бг профи амп - 40 000 микро на рамо :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#38 Мнение от SlowDead »

Audiomaster написа:
SlowDead написа: 4x10mF на канал или това е общото за 2та канала...
Повечето профи стъпала нямат и по 10 милифарада на канал, понякога даже е обща тази стойност за двата канала! Ако си отварял доста такива, ще го знаеш. А за кондензаторите е трудно наистина човек да се снабди с такива...Който търси - намира, е казал народа!
Наскоро ходих до краснодара там в новия магазин кадето продават проводник на грамаж и там срещнах един представител на вашата фирма и ми даде визитка... тогава човека ми каза че магазина в момента е в ремонт но след месец някъде щял да бъде готов и мога да заповядам.. е те минаха няколко месеца от тогава.. я кажи сега този човек да не би да си ти и магазина ви вече готов ли е , да доида да видя закакво става въпрос .. :)
бтв.. а що се отнася до кондензаторите .. ами незнам не съм отварял профи у-тел ....
По принцип че усилвателя ще искара мощност .. то е ясно .. и по 4700 микро да сложиш пак ще свири бая , но в случая вие говорите и за качество .... а при тези напрежения (+-95) волта ... консумацията е доста сериозна дори и на 8 ома и се изискват повече капацитети в захранването за да няма голям пад в напрежението ... така мисля аз поне .. не случаино моито стъпало е с тороид 1500 вата закупен от "PROSTAKA" и със по 80000микрофарада за 2та канала при +-60 волта .. и пак ми се иска да сложа още ...

Audiomaster
Обратна връзка:

#39 Мнение от Audiomaster »

Ivan Rachev написа:Novac-бг профи амп - 40 000 микро на рамо :wink:
Е, да, това са усилвателите на Поли, пък ние ползваме тороидите му, при него всичко е безупречно! Но не всеки се старае да слага по 40 милифарада като него, за съжаление...
Радостин Атанасов

Audiomaster
Обратна връзка:

#40 Мнение от Audiomaster »

SlowDead написа: Наскоро ходих до краснодара там в новия магазин кадето продават проводник на грамаж и там срещнах един представител на вашата фирма и ми даде визитка... тогава човека ми каза че магазина в момента е в ремонт но след месец някъде щял да бъде готов и мога да заповядам.. е те минаха няколко месеца от тогава.. я кажи сега този човек да не би да си ти и магазина ви вече готов ли е , да доида да видя закакво става въпрос .. :)
бтв.. а що се отнася до кондензаторите .. ами незнам не съм отварял профи у-тел ....
По принцип че усилвателя ще искара мощност .. то е ясно .. и по 4700 микро да сложиш пак ще свири бая , но в случая вие говорите и за качество .... а при тези напрежения (+-95) волта ... консумацията е доста сериозна дори и на 8 ома и се изискват повече капацитети в захранването за да няма голям пад в напрежението ... така мисля аз поне .. не случаино моито стъпало е с тороид 1500 вата закупен от "PROSTAKA" и със по 80000микрофарада за 2та канала при +-60 волта .. и пак ми се иска да сложа още ...
От конструктора на усилвателя: има един момент, в който многото кондензатори отежняват конструкцията. Според мен доста си прекалил с тези 80 000. Това, което съм избрал, е горе-долу оптимално. Ако исках по-голям коеф. на стабилизация щях да си проектирам стабилизирано захранване. В случая качеството е налице. И не случайно работя с тороиди на "NOVAK"....
Радостин Атанасов

Аватар
SlowDead
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#41 Мнение от SlowDead »

Audiomaster написа:
SlowDead написа: Наскоро ходих до краснодара там в новия магазин кадето продават проводник на грамаж и там срещнах един представител на вашата фирма и ми даде визитка... тогава човека ми каза че магазина в момента е в ремонт но след месец някъде щял да бъде готов и мога да заповядам.. е те минаха няколко месеца от тогава.. я кажи сега този човек да не би да си ти и магазина ви вече готов ли е , да доида да видя закакво става въпрос .. :)
От конструктора на усилвателя: има един момент, в който многото кондензатори отежняват конструкцията. Според мен доста си прекалил с тези 80 000. Това, което съм избрал, е горе-долу оптимално. Ако исках по-голям коеф. на стабилизация щях да си проектирам стабилизирано захранване. В случая качеството е налице. И не случайно работя с тороиди на "NOVAK"....
има ли уеб саит кадето могат да се разгледат тези тороиди !?

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”