Малко помощ за бас боксчета

Съобщение
Автор
VanVan
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Малко помощ за бас боксчета

#1 Мнение от VanVan »

Здравейте!
Искам да ви задам един въпрос и така и вие да се присъедините с малко хелп в едно мое начинание.
Имам едно ампче което така си прашасва и съм решил да го употребя за нещо полезно. Пионерче 2х120 на 4 ома е и си търся два говорителя, който да ги вкарам в две отделни кутии и така да ползвам целия тракт като бас в една голяма система (7.1) за озвучаване. Досега съм се спрял на Визатон W300S 4 ома и Hertz ES300 пак 4 ома. Причините които ме спират да си взема един от двата са:
1. Визатона ме е страх да не му взема душата много бързо, понеже усилвателчето изпъва доста добре.
2. Херц-а имам опасението, че няма да мога да го захраня добре, макар че е чувствителен говорител. А и честно казано е за кар аудио а мисля че Визатона си е за предпочитане понеже е за хоум.
И сега въпросчето - има ли някой от вас тука който знае г/д как се представят двете говорителчета с подобни 100+ватови мощности? Съвети приемам всякакви - все пак съм за 2-ри път DIY-ер.
Та така. Това е положението. А и докато не съм забравил, тавана на финансите е ~300 лева, слушкам разнообразна музика - черно, електронно, но по принцип съм си стил "Uriah-Deep" :P
Пичове, много поздрави имате от мене за изчерпателните теми - извратени сте направо :))) Само така !
АКО ИСКАШ ДА ОСТАВИШ СЛЕДА, НЕ ВЪРВИ ПО ПЪТЕКАТА

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Естествено, че Визатона!
:mrgreen:
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

VanVan
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от VanVan »

Нали !?! :lol:
И аз така си мислех, само исках да знам какво е и вашето мнение :D :P :wink:

Сега ако ми кажете откъде мога да го купя (София) и за колко пари е, цена нема да си имате!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Daniel Petrov »

На Пиротска при Валери, цена не знам.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

VanVan
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от VanVan »

Опаа обаче като се свързах с хората там, отговора беше че нямат в наличност W300S на 4 ома, приемат капаро за доставка, цената е 170 лева на брой. Като алтернатива ми предлагат стар модел - BZ 300, който е за 350 вата RMS !!! Шаш и паника ! :? Малко съм объркан. Вие знаете ли нещо за BZ 300.

Иначе за W300S вече бях измислил дизайн на бокса - фазоинвертор в посока към пода! Удачна ли е тази идея ?

rudiem

#6 Мнение от rudiem »

Според моето скромно мнение идеята не чак толкова лоша стига да се съобразил, че в този случай ще трябва да поставиш бокса на шпайкове.
А иначе като по-удачен ми се чини варияната с предно или задно разположен ФИ.

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от poseydon »

според мен също добър вариант би бил да поставиш говорителя към пода, баса го качваш на крачета, а фазоинвертора го поставяш на лицевата страна на суба.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”