SUB с Hertz ES250

Съобщение
Автор
The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#31 Мнение от The_voice »

Аз така ще го правя, само че вместо едно U-образно слагам три "обикновенни".
gps, кажи си мнението за фазоинвертора. Трябва ли да преправям нещо?

gps

#32 Мнение от gps »

Според мен по-удачна беше формата тип "пясъчен часовник" за фазоинвертора.Първо имаме плавен стесняващ се участък после сравнително къс прав участък и после плавно разширение.Всички входящи и изходящи ръбове се заоблят.Така ще имаме минимум струйни шумове.В твоя случай вътрешния край на фи ме притеснява като източник на шумове.

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#33 Мнение от The_voice »

ФИ тип "пясъчен часовник" е почти факт. Почти защото го лепя в момента.
Еквивалент на порт с кръгло сечение 80мм/565мм.
"Пясъчния"часовник се получи с размери:
L1=210
L2=70
h=21
Wmin=107
Wmax=248
С това окончателната настройка на ФИ е 24Хц.

gps, respect!

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#34 Мнение от The_voice »

Изображение
Днес се сдобих с говорителчето и стигнах около крайния резултат.
Първите ми впечатления са , че има много и нисък бас, но като че ли му липсва ударност...

Nikolai Nikolov

#35 Мнение от Nikolai Nikolov »

Изглежда супер ;)
От мен едно голямо браво :smt112

gps

#36 Мнение от gps »

И не е толкова труден този фазоинвертор за изработване нали :wink: Аз правих пробни фазоинвертори от МДФ-отнема 15-тина минути на парче защото МДФ се реже и лепи лесно.А определено си заслужава труда!А за ударноста на баса-при тази ниска настройка на фи при големия обем на кутията-нормално е.Ако имаше възможност да пробваш с друг обем и настройка на фи към 30-31 хц.......но това означава да правиш още една кутия и да имаш подръка още един говорител....... че да сравниш звука на двете системи,може би обема с по-висока настройка на фи щеше да ти допадне повече като ударност.

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#37 Мнение от The_voice »

gps написа:И не е толкова труден този фазоинвертор за изработване нали :wink:
На мен не ми беше толкова лесно, защото нямах инструменти. По едно време се ядосах и си купих зеге, виброшлайф, малък флекс, пили за дърво и т.н. 8)

McBright
има опит
има опит
Обратна връзка:

#38 Мнение от McBright »

Войс, мога ли да те помоля да дадеш повечко снимки на кутията - от вън, от вътре ... и дали ще е нахално ако помоля да чуя някъде това животинче, щот и аз имах такос ... мога да си донеса и кутийката дето ми остана да видиш как е с нея също ;-) Имам и по-малка кутия да чуеш удърност ... всъщност за тоя бас имам 6 кутии :)

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#39 Мнение от Martin Krumov »

The_voice написа:....По едно време се ядосах и си купих зеге, виброшлайф, малък флекс, пили за дърво и т.н. 8)
Може би по-често трябва да се ядосваш :D

Помисли за още малко оребряване! Може би по едно перпендикулярно ребро на сегашните ще се отрази добре.
Успях с проекта :)

gps

#40 Мнение от gps »

The_voice написа:
gps написа:И не е толкова труден този фазоинвертор за изработване нали :wink:
На мен не ми беше толкова лесно, защото нямах инструменти. По едно време се ядосах и си купих зеге, виброшлайф, малък флекс, пили за дърво и т.н. 8)
E, пак си минал лесно :wink: Аз едно време разкроявах на ръка с трион ПДЧ за първите ми трилентови колони-оформя се добър релеф на бицепса и трицепса :wink: :D

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#42 Мнение от The_voice »

McBright написа:Войс, мога ли да те помоля да дадеш повечко снимки на кутията - от вън, от вътре ... и дали ще е нахално ако помоля да чуя някъде това животинче, щот и аз имах такос ... мога да си донеса и кутийката дето ми остана да видиш как е с нея също ;-) Имам и по-малка кутия да чуеш удърност ... всъщност за тоя бас имам 6 кутии :)
Снимки ще дам по-късно, като позавърша кутийката. С удоволствие бих те поканил в къщи на бира+още нещо:D, но трябва да се разходиш до Бургас.

Вчера "изгоних" жената и малкия и ми остана малко време да послушам. К'во да кажа... Не ми харесва... Под 55Хц е добре, но нагоре става много размазана история. Kick баса го няма никакъв. От оръдеен изстрел се чува само тътена след това. Ако знаете обаче как само звучи рап :D

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#43 Мнение от Yoan Petrov »

gps написа: E, пак си минал лесно :wink: Аз едно време разкроявах на ръка с трион ПДЧ за първите ми трилентови колони-оформя се добър релеф на бицепса и трицепса :wink: :D
Един приятел е използвал същия метод на рязане за първите си колони, но е използвал лист за метал..... за по финнен срез ;)
за всяка стена е отделял по 1 ден, добре че е правил само 1 колона

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#44 Мнение от Martin Krumov »

Вата има ли ?

The_voice
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#45 Мнение от The_voice »

Не, вата не съм слагал, защото не ми е останало време да купя. Мисля, че имам малко от тази, с която пълнят възглавниците. Като се прибера от работа ще пробвам, но ме съмнява да има кой знае каква промяна.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”