SUB с Hertz ES250
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Послушах sylis. През уикенда с помоща на жена ми разкроихме и нарязахме плоскостите за кутията. 20мм. МДФ за страните и 40мм за предния панел. Нетен обем 46.5 литра. Оставих възможност за малка промяна в обема, ако се наложи.
Все още оначе ми е малко мъгла как да направя ФИ...
При настройка 37хц се получава 19мс закъснение това добре ли е?
gps дай малко повече инфо за фазоинвертор с променливо сечение. Как да го реaлизирам в моя случай?
edit:

Това е за обем 45л., ФИ настроен на 36Хц, размер на пора 248ммх35мм и дължина 380мм.
Все още оначе ми е малко мъгла как да направя ФИ...
При настройка 37хц се получава 19мс закъснение това добре ли е?
gps дай малко повече инфо за фазоинвертор с променливо сечение. Как да го реaлизирам в моя случай?
edit:
Това е за обем 45л., ФИ настроен на 36Хц, размер на пора 248ммх35мм и дължина 380мм.
Последно промяна от The_voice на Пон Май 15, 2006 2:42 pm, променено общо 1 път.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Търси по ниска настройка на ФИ ако искаш малки закъснения...
Посочената от теб 37 хц настройка на ФИ малко висока за вкъщи...
,както сам виждаш на 40 хц има прекалено високи закъснения,а целта е да се сведат до минимум,по възможност под 8-9 мс
27 хц за ФИ вече е друго нещо
.Ако изпълнението на ФИ ще е с постоянно сечение,гледай диаметъра да не е по малък от 75-80 мм,като задължително крайните ръбове ги заобляш...Успех
п.п.Няма да е лошо да помислиш и за оребрения в кутията
Посочената от теб 37 хц настройка на ФИ малко висока за вкъщи...

27 хц за ФИ вече е друго нещо

п.п.Няма да е лошо да помислиш и за оребрения в кутията

Последно промяна от Sylis на Пон Май 15, 2006 2:47 pm, променено общо 1 път.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Кой как се уредиCrossblade написа: Пфф желая на всеки по една такава жена![]()

Другари, може би се появи проблем.
От това, което виждате са залепени само ребрата. Днес събрах кутията за проверка и забелязох, че задното ребро е много близо до задния отвор на фазоинвертора. Според мен може да се появят завихряния на въздуха там... В краен случай ще се наложи преизчисляване на ФИ.
Дайте някакъв акъл какво да правя

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Разстоянието между фазоинвертора и задната стена е 6-7 сантиметра. Това достатъчно ли е?
Отначало и аз си мислих стените да са двойни, но се отказах, защото материала са оказа 22мм. Знам, че тук важи правилото "колкото повече - толкова повече", но мисля, че за непретиенциозен домашен суб е повече от достатъчно. Двойна е само предната стена ~ 4,5 сантиметра.
Отначало и аз си мислих стените да са двойни, но се отказах, защото материала са оказа 22мм. Знам, че тук важи правилото "колкото повече - толкова повече", но мисля, че за непретиенциозен домашен суб е повече от достатъчно. Двойна е само предната стена ~ 4,5 сантиметра.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: