Относно различните акустични системи

Съобщение
Автор
gps

#16 Мнение от gps »

Два фостекса по 100$+200лв за кутии-че това много ли е на фона на Джамота за 1200лв и Съруин-Веги правени в китай за 1400лв!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Daniel Petrov »

Който иска, да дойде да послуша Етери у нас, монтирани просто в НЯКАКВИ сандъци, пък после ще си говорим как свирят тези говорители и кое е лудост - да дадеш кинти за тях+стойността на материала за хорните или да си купиш едни дървета, правени незнайно къде за 2000-3000 кинта...
и да забравиш какво е сцена, детайл и въздух :)
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Rumen Suvandjiev »

widowmaker написа: ....и да забравиш какво е сцена, детайл и въздух :)
Да, ама ще имаш МАРКА....
Аз ако съм на такива производители, въобще няма да си давам труд да произвеждам колони. Ще продавам само красиво изработена МАРКА и ще я продавам за колкото там се котира. Който иска - лепи си я на колоните и готово!

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Zlatan Kitanov »

Едно бегло разсъждение в полза на широката лента, въпреки че е трудно да се мерим с природата като съвършенство:
Човешкото тъпанче не е многолентово и няма филтри. :wink:

rudiem

#20 Мнение от rudiem »

След като нашият слухов апарат сам по себе си представлява широколентово тяло за възприемане на звука то тогава необходимо ли е да се стремим да го товарим с "филтриран" звук? :lol:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Ivan Rachev »

rudiem написа:След като нашият слухов апарат сам по себе си представлява широколентово тяло за възприемане на звука то тогава необходимо ли е да се стремим да го товарим с "филтриран" звук? :lol:
slartibartfast написа:Едно бегло разсъждение в полза на широката лента, въпреки че е трудно да се мерим с природата като съвършенство:
Човешкото тъпанче не е многолентово и няма филтри. :wink:
И двете мнения ме радват изключително много,най-малкото защото са направени от хора който не са имали допир с Hi-End апаратура или в частност с хорни...това което искам да ви доподсетя е че нашите уши са тип хорна
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
..последните 3 снимки са хол-хорна доказателството че размерат има значение а домакинята няма думата :mrgreen: :js
Последно промяна от Ivan Rachev на Сря Сеп 21, 2005 12:33 pm, променено общо 1 път.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Daniel Petrov »

А снощи каквото чух... още не съм в състояние да го повярвам, че е възможно...
Един съвсем елементарен експеримент с едно добре познато акустично парче на Екстрийм...
Ясно се чуваше реверберацията на залата, където е записвано, като подчертавам, от всякъде! Отзад, отстрани...
Имах усещането, че зад мен има поне 20 метра обем още, а бях седнал с гръб до стената... Разбих се...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

brandy

#23 Мнение от brandy »

Аз знам, че за да се чуе "нормално" дадена честота е необходимо слушателят да се намира от източника на звук на разстояние поне половината от дължината на вълната за тази честота. В този смисъл смятам, че хорните имат предимство пред АС с директно излъчване, тъй като звукът преди да "излезе" изминава доволно голямо разстояние, с което значително може да се намали разстоянието АС - слушател. Ако бъркам някъде - поправете ме! :wink:

П. П. widowmaker, кое е парчето на Екстрийм? :)

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Ivan Rachev »

ми те според мен имат само едно парче :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

gps

#25 Мнение от gps »

brandy написа:Аз знам, че за да се чуе "нормално" дадена честота е необходимо слушателят да се намира от източника на звук на разстояние поне половината от дължината на вълната за тази честота. В този смисъл смятам, че хорните имат предимство пред АС с директно излъчване, тъй като звукът преди да "излезе" изминава доволно голямо разстояние, с което значително може да се намали разстоянието АС - слушател. Ако бъркам някъде - поправете ме! :wink:

П. П. widowmaker, кое е парчето на Екстрийм? :)
Тъй като при хорните става въпрос за дължина на рупора от 2,50 метра нагоре по силата на тази логика трябва да си сложим главата направо в рупора :D .Шегувам се,виж теорията на хорните по -добре и ще разбереш къде грешиш :wink:

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от poseydon »

Снощи бях на една "скромна" Аудио сесия в Алнико. Всъщност сесията не беше никак скромна, а за мен това се оказа повратна точка в моята скромна еволюция на аудио любител. Както се казва това беше деня, в който се събудих от дълбокия сън и най-накрая започнах да ЧУВАМ, а не само да слушам. Неговата система със сигурност буди интерес у много хора, но едно е сигурно ако не сте я чули поне веднъж в живота си значи нищо не сте направили... Детайлите, сцената, всичко......Нямам думи...... Такова преживяване не може да се опише, трябва да се изпита. За мен лично тези хорни промениха светогледа ми в посока Хай-Фи. Респект на такива люде........

Ebor

#28 Мнение от Ebor »

widowmaker написа:Който иска, да дойде да послуша Етери у нас, монтирани просто в НЯКАКВИ сандъци
А в какви рупори си решил да ги слагаш?
Аз си харесах хорните на Hedlund като изпитан дизайн, а и понеже са публикувани и в сайта на Lowther. Обаче наскоро Четох някой си Bert Doppenberg пред TNT - Audio да казва, че за да бъде хубава хорната трябва да бъде дълга и да има голяма уста. А Hedlund хорната била дълга, но с малка уста. Когато хорната имала малка уста средните ниски (mid-bass) имали слаба динамика. Иначе казва, че Carfrae е добра, но тя е комерсиална, а не DIY.
Също така той и много други автори твърдят, че backloaded рупорите имат оцветяване на ниските средни честоти(low-mids).
Та той има разработки на рупори специално за Lowther на http://www.bd-design.nl/ . Ама това няма правене, въпреки че е DIY.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от Daniel Petrov »

Аз нямам Лоутъри, така, че проекти от нета не ме вълнуват.
Имам мой проект за хорна, погледни четвъртвълновия раздел.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Ebor

#30 Мнение от Ebor »

widowmaker написа:Аз нямам Лоутъри, така, че проекти от нета не ме вълнуват.
Имам мой проект за хорна, погледни четвъртвълновия раздел.
Имах предвид различните конструкции като избор. Не съм тръгнал да купувам Лоутъри и аз. Страхотен проект си направил! Красота! Ако го реализираш и свири добре с Етерите бих искал и аз да мога да го повторя.

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”