BMS Pro

Съобщение
Автор
Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#1 Мнение от Razar »

От къде реши че е българска при положение че в сайта пише Germany и ан всичкото отгоре няма български е зик в сайта а само английски и немски. Нещо не ми се вярва.

gogo
отстранен

#2 Мнение от gogo »

Razar написа:От къде реши че е българска при положение че в сайта пише Germany и ан всичкото отгоре няма български е зик в сайта а само английски и немски. Нещо не ми се вярва.
Дали ще вярваш или не това си е твоя работа - аз ти казвам че е българска фирмата, даже и високоговорителите се правят тук. А има доста положителни отзиви по света, особено за ВЧ-говорителите (е те все пак правят profi-audio, a не home).

Staykov,anton

#3 Мнение от Staykov,anton »

В сайта пише:
European expansion - The new BMS factory in Sofia.

Преди се правеха в ТУ-София, сега май се преместиха в Дружба.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Bojo »

Razar написа:От къде реши че е българска при положение че в сайта пише Germany и ан всичкото отгоре няма български е зик в сайта а само английски и немски. Нещо не ми се вярва.
Българска е!

Sylis
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Sylis »

До сега никой не ги е коментирал...Питаме Rudeim какви впечетления има за тях и кои модели е виждал,чувал...? :?:

gogo
отстранен

#7 Мнение от gogo »

gps написа:Цялата гама BMS високочестотни драйвери които обертон слагат в колоните си са минали през ръцете ми и не само съм ги прослушвал а и разглобявал за да се запозная с особенностите на конструкцията им.Няма да им правя реклама но дребния факт :wink: че се продават на пазар преситен с драйвери (международния пазар)и се продават добре е достатъчен!Не са евтини ,така че не това е обяснението :wink: !

Така, понеже ме интересува специално ВЧ-драйвера 4540ND (с неодимов магнит) като замяна на моите Eminence APT50 в коаксиалната ми система, дали някой има впечатления специално от този модел? Честно да си призная, не съм особено удовлетворен от звука на APT50, като че нещо му липсва. Освен това този драйвер свири "добре" само при малки мощности и при лампи (примерно 2-5 вата). При транзисторите и особено на по-големи мощности става една боза - липса на детайли... а бе ужас. Вероятно колкото е виновен транзистора, толкова е виновен и самия драйвер... Е то не би могло да бъде кой знае какво при условие че АПТ50 е на цена 20$, а примерно 3-4 пъти повече струва 4540НД ама... Много отивам нависоко в бюджета с тези колони, ама няма как - кутийте вече са готови, от НЧ звеното съм много доволен (Eminence Beta 10CX), трябва да си поиграя с ватата и вероятно с филтрите при евентуална замяна на ВЧ, ама това са подробности. Като съм напълно готов ще постна снимки. Между другото при тази чувствителност на драйверите (~95-6dB/W/m в момента моят еднотактен с 6П14П (триодно включване) се справя не само прекрасно, но му остава и доста запас за по-силните пасажи...

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Bojo »

BlackBLOOD написа:Изглеждат интересно,но май както обикновенно нямат дистрибутор за България:(
Ами имат завод в София.

gogo
отстранен

#9 Мнение от gogo »

gps написа:Има няколко проблема-закрепването на новия драйвер,чувствителноста спрямо основния драйвер но най-важното за теб -тембъра на новия драйвер който никой не може да ти каже дали ще ти пасне като звучене-просто трябва да пробваш.Рупорните високочестотни свирят специфично и там нещата опират и до формата на рупора пред тях,ако пробваш арт-то с друг рупор ще видиш че свири различно но това означава да го изведеш отделно на кутията.
За закрепването не се притеснявам - просто отвивам стария драйвер и на негово място завивам новия в резбата на НЧ-говорител отзад - те са еднакви. За чувствителността естествено ще трябва да попресметна това-онова и пак ще стане. Единствено тембъра е това дето не мога да го предвидя... АПТ50 свири някак си "затворено" и това хич не ми харесва...та все си мисля че 4540 ще е по-добре. А ако се стигне до извеждане на рупора навън, просто няма да се занимавам с това а ще сменя концепцията изцяло с широколентов драйвер (за което имам много голямо желание, ама при по-подходящо финансово положение - имам предвид Етерите), лошото в този случай е че ще трябват и нови кутии, което е свързано с още пари...А бе сложна работа...

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Ivan Rachev »

BMS е думичка заради която всеки от нас трябва да се гордее,аз поне съм така :)
става въпрос за моя приятел Димо :) който произвежда тези драйвери
това е от много малкото хора с който може да поговориш за разликите в хистерезиса на различните магнити....
големите играчи на про сцена са няколко Martin,Turbosound,
Function One,JBL...последните 3 фирми периодично поръчват драйвери от Димо като на JBL от няколко години се продават и в каталогат им :wink:
с Аспарух сме спретнали една хорна система с BMS драйвери (на аватара се виждат точно те!)...препоръчвам на всеки да заповяда за да чуе и се увери че горенаписаното не е реклама
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

peko
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от peko »

По принцип мога да те свържа с един човек
българин който е приятел на един мой приятел :D
и работи за BMS в чужбина :D

algi
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

за 4550 BMS

#12 Мнение от algi »

Имам 8 броя от тези драйвери и това за сега е най доброто вБГ.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Marian Lozev »

е аиде кажете от каде да си купим примерно този дрв
http://bmspro.info/index.php?show=item& ... 2&id=54389

или

http://bmspro.info/index.php?show=item& ... id=5050858

M.L

#14 Мнение от M.L »

ха така сега някои ако иска BMS да ми пише модела на лична
цените са народни давам пример с този драивър на цена 178лв
успехи на всички ------------------------->
http://www.bmspro.info/index.php?show=i ... id=5047870

това е единствения обукновен субуферен драивър
другите са си PRO

FrontLoad

#15 Мнение от FrontLoad »

Говорим за високочестотни говорители все пак :D
Та на въпроса , имаме Eminence APT50 който не спада към драйверите а е туйтър ("спецовете" му викат "пищялка" :lol: )
Изображение
На практика свири одврат 8) по-зле и от ОБЕРТОН. Резбата не е стандартна та ще трябва да смениш и хорната.
Като параметри е 105dB чувствителност и от 4kHz до 17kHz работен диапазон

BMS драйвера е светлинни години пред нея като звук 8O при 114dB в подходяща хорна и диапазон от 1kHz до над 20kHz няма място за сравнение! :idea:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Озвучителни тела Loudspeakers”